Foto: Pavel Jiřík st.
Tréninkový software XPS je nově zdarma pro všechny trenéry a asistenty v klubech
20.05.2021

Tréninkový software XPS je nově zdarma pro všechny trenéry a asistenty v klubech

Tréninkový software XPS může nyní dostat zdarma neomezený počet trenérů v rámci jednoho klubu. Fotbalová asociace České republiky tak rozšiřuje původní nabídku pro své členy, kdy na klub připadla jen jedna licence.

XPS network je profesionální software, který vznikl na základě potřeb a zkušeností pro řízení tréninků. Slouží trenérům, hráčům, ale i fyzioterapeutům k maximálnímu plánování celého tréninkového cyklu.

Software XPS umožňuje vytvářet tréninková cvičení, plány, měřit výsledky, sdílet znalosti a předávat tak zkušenosti od všech, kteří fotbalu rozumějí a systém využívají. Fotbalová asociace České republiky jej koncepčně začlenila do práce s mládeží na úrovni Regionálních fotbalových akademií FAČR i mládežnických reprezentací a dále jej rozšiřuje do celého fotbalového hnutí včetně těch nejmenších klubů.

XPS je k dispozici všem klubům zdarma.

Nově dokonce může klub získat licenci pro všechny své trenéry a asistenty. Postup, jak získat licenci XPS najdete ZDE.

„Původně to bylo nastaveno tak, že klub může zažádat zdarma pouze o jednu licenci XPS Trainer na jedno družstvo v soutěžích. Po dohodě jsme to však upravili a licence je nyní k dispozici úplně všem trenérům v klubu i jejich spolupracovníkům,“ říká Jiří Jakoubek, Country manager společnosti Sideline Sports, která XPS vytvořila.

Stále také platí zvýhodněná nabídka licencí pro hráče a jejich rodiče.

Stejně tak je zvýhodněná cena na licence programu pro střih videa a elektronickou tužku.

„Jsme rádi, že se spolupráce s Fotbalovou asociací stále rozvíjí. FAČR je připravena vkládat do XPS průběžně další inspirativní věci, jako jsou ukázková fotbalová cvičení, zajímavý obsah z reprezentačního úseku, z regionálních fotbalových akademií, od Grassroots trenérů mládeže a další metodické materiály,“ doplňuje Jakoubek.