Foto: Jiří IPSER
Brzký letní start i další plány. Co říkají trenéři nejlepších mužstev z I. A třídy?
18.05.2021

Brzký letní start i další plány. Co říkají trenéři nejlepších mužstev z I. A třídy?

Nový ročník I. A třídy má, stejně jako Pražská teplárenská přebor, naplánován svůj start na přelom července a srpna. V této souvislosti jsme oslovili některé trenéry mužstev obou skupin této soutěže. Jak reagovali na ukončení soutěží a start nového ročníku, si můžete přečíst v naší anketě. V té jsme i zjistili, že u fotbalistů ambiciózního týmu Spoje Praha ukončil své působení na lavičce A-týmu Vladimír Skalba. Toho nahradil Václav Socher, který už odpovídal i na naše dvě otázky.

Trenérům jsme položili tyto otázky:

1. Soutěžní ročník 2020/2021 byl ukončen. Jaké jsou vaše další plány do startu nového ročníku?
2. Dvě sezony se nedohrály, nikdo nepostupoval, nikdo nesestupoval. V poslední sezoně jste se pohybovali v popředí tabulky s ambicí bojovat o postup do přeboru. Myslíte si, že se vám podaří výkonnost mužstva udržet a v novém ročníku opět zabojovat o příčky nejvyšší?

Petr Vanko, Tempo
1. Budeme držet tréninkový proces dvakrát týdně a zhruba od poloviny června se chceme začít připravovat naplno. Samozřejmě nám to budou komplikovat dovolené, protože ročník začne brzy a nikdo s tím moc nemohl počítat, ale věřím, že to dáme dohromady a budeme připraveni. Od poloviny června máme naplánované i přípravné zápasy, takže vše bude velmi rychlé, ale všichni se těšíme, až to zase začne.
2. Pořád chceme vyhrávat, na ambicích se asi nic nemění. Jádro týmu je zdravé, na klucích cítím, že chtějí zase do zápasů a vyhrávat. Samozřejmě nedokážu vůbec říct, jak na tom budeme my nebo soupeři, pauza byla zase strašně dlouhá. Asi použiju klišé, že půjdeme zápas od zápasu, protože po takové pauze je opravdu těžké něco předpovídat. Nahoře ale určitě zase hrát chceme.

Pavel Novotný, ČAFC
1. Ukončení soutěží jsme předpokládali a připravovali se na to. Jak to bylo možné začali jsme dvakrát týdně trénovat a naplánovali čtyři přípravné zápasy - Průhonice, Nebušice, Říčany a Kolovraty. Trénovat budeme do 23. čevna a pak bude krátká pauza. Na novou sezonu se začneme připravovat už 9. července a 10. července odehrajeme první přípravný zápas s Hostivaří.
2. Chtěli bychom opět hrát na špici soutěže. Kádr chceme doplnit a rozšířit o naše dorostence. Potěšilo nás, že kádr zústal pohromadě a nikdo s fotbalem neskončil a neutekl. Jednáme s generálním sponzorem a věříme, že jednání dopadnou úspěšně. Čafka je klub, ketrý musí mít ty nejvyšší ambice, takže chceme útočit na postup. Máme však velký respekt ke všem soupeřům a víme, že to nebude jednoduché.

Zdeněk Herink, Praga
1. Na start nového ročníku se už těšíme, jen si přejeme, aby se odehrál kompletní bez jakýchkoliv zdravotních či jiných omezujících komplikací všech účastníků. Na nový ročník se maximálně připravujeme už v současné době a doufáme, že se nám podaří svými výkony navázat na výsledky z poslední nedohrané podzimní části soutěže.
2. Budeme mít další možnost dokázat, že výsledky z minulé nedohrané sezony nebyly náhodné. Budeme se chtít pohybovat určitě mezi nejlepšími mužstvy a udržet si výkonnost na takové úrovni, abychom skončili na konci soutěže minimálně do třetího místa. Věříme, že soutěž proběhne bez komplikací a všichni na Pragovce uděláme maximum pro splnění cíle skončit co nejvýše.

Michal Bareš, Union Vršovice
1. Dostat všechny hráče zpět na hřiště a dobře se připravit na nový ročník, kde chceme hrát v horních patrech tabulky. Přípravu už máme naplánovanou a opět pojedeme na soustředění, kam se kluci určitě moc těší.
2. Pevně věřím, že opět budeme bojovat o příčky nejvyšší. Předpoklady pro to máme, hráči zůstali jako před pandemií, což jsem moc rád, že nikdo neskončil. Hlavně doufám, že už se sezona odehraje celá.

Václav Socher, Spoje Praha
1. Do startu nového ročníku budeme zjišťovat, v jakém stavu máme kádr, protože za tu dobu, co se nehrálo, se mnohé změnilo. Někteří hráči skončili s fotbalem, a tak hlavní úkol je stabilizace a doplnění mužstva. S tréninkem jsme začali, teď snad už přidáme i přátelské zápasy, v plánu je i soustředění.
2. Dle prvních tréninků bude celkem těžké udržet výkonnost, kluci fotbal nezapomněli, hráče máme kvalitní, ale velká řada z nich dorazila v žalostné fyzické kondici. Z tohoto pohledu by od nás bylo troufalé vykřikovat něco o postupu, ale samozřejmě chceme vyhrávat a pohybovat se v tabulce co nejvýše. Čeká nás ale hodně práce.

Marek Bukovský, Braník
1. Připravujeme se pečlivě na novou sezonu. Začali jsme trénovat hned, jak to bylo povoleno, a hodláme trénovat bez přerušení až do začátku sezony. Máme naplánované nějaké přípravné zápasy i krátké soustředění.
2. Máme v plánu držet se opět v popředí tabulky, i když plně vnímáme kvalitu soupeřů. Zároveň jsme si vědomi, že některé zápasy nebyly z naší strany povedené a máme dál na čem pracovat. Naše síla je v šířce kádru a dobré partě. Kvalitu kádru jistě zvýší i příchod šesti hráčů z dorostu, kteří vytvoří větší konkurenci. Pracujeme i na příchodu jednoho až dvou hráčů, ale to je teprve v jednání.

Aleš Majer, Slivenec
1. Plány do nového ročníku, doufejme, že již plnohodnotného, máme stále stejné. Chceme hrát pěkný fotbal, který bude bavit hráče a přiláká diváky do našeho krásného areálu.
2. Ano, je to tak, bohužel se nedohrála již druhá sezona. Rozhodnutí jsme přijali a museli s tím nějak pracovat. Věřím, že do nové sezony budeme dobře připravení, hráči jsou natěšení, po celou dobu všech možných omezení jsme jeli podle plánu a trénovali jsme individuálně. Kluci plnili, co měli a já jsem vše viděl pěkně pohromadě v počítači. Otázka, na kterou nikdo nezná odpověď, je ta, zda a co s námi tyto přípravy/nepřípravy udělají. Plán do nového ročníku je jasný: se vší pokorou a úctou k soupeřům, my chceme postoupit.

Martin Vnouček, Zbraslav
1. Začali jsme trénovat podle toho, co nám situace dovolila. Momentálně je v plánu trénink dvakrát týdně do 20. června. Pokud nám to situace dovolí, pokusíme se sehrát nějaký přípravný zápas. Pauza byla dlouhá a uvidíme, jak rychle se kluci dostanou zpátky do kondice. Na letní přípravu bude málo času, proto se budeme připravovat už v průběhu června. Pak bude krátká pauza, následně doladit formu na mistráky.
2. V následující sezoně bychom si určitě všichni přáli bojovat o postup, uděláme, co bude v našich silách a možnostech. Máme mladý kádr, který stále sbírá zkušenosti, ale já věřím, že kluci budou na začátek připraveni. Ve skupině je spoustu kvalitních týmů, které budou mít stejné ambice. Bude to hodně vyrovnané. Bude hodně záležet, kdo bude mít na začátek k dispozici kompletní kádr, ale také jak se komu povede vstup do sezony.

Petr Hájek, Střešovice
1. S tím, že se sezona nedohraje, jsme počítali, takže pro nás všechny určitě bude nejdůležitější, že už konečně začneme trénovat. Máme v plánu i nějaké přáteláky, ale zatím bez konkrétních termínů. Trénovat chceme v červnu co nejdéle, aby se do toho kluci dostali. Pak krátká pauza na dovolené a příprava na novou sezonu, která začíná už začátkem srpna.
2. Poslední dvě sezony rozhodně neprobíhaly podle našich představ, dobré výkony se střídaly se špatnými, takže naším cílem bude konsolidovat naše výkony na takové úrovni, abychom se konečně pořádně poprali o postup do přeboru.

Václav Bellada, Zlíchov
1. Cíle zůstávají stejné jako minulý ročník. Chceme udržet kolektiv, případně ho doplnit o kvalitní posily lidsky i herně, a opět se bavit fotbalem. Na tréninku se nás scházelo dvacet, úroveň byla slušná, přenášeli jsme ji i do zápasů. Hráli jsme pěkný fotbal, a tak se chceme prezentovat i v dalších sezonách.
2. V poslední nedohrané sezoně se nám dařilo herně, ale výsledky mohly být ještě o něco lepší. Rozdávali jsme body soupeřům ze spodka tabulky. Postupové ambice jsme neměli, cíl v další sezoně není stanoven na postup. Chceme opět hrát pěkný fotbal, pohybovat se v horních patrech tabulky a uvidíme, jestli to bude na boj o postup.