Foto: Pavel Jiřík st.
Novým trenérem fotbalistů Žižkova B se stal Zdeněk Koukal
14.05.2021

Novým trenérem fotbalistů Žižkova B se stal Zdeněk Koukal

Rezervu druholigové Viktorie Žižkov v Pražská teplárenská přeboru už nepovede trenér Jan Kozel, nový koučem se stal Zdeněk Koukal, jenž dosud připravoval žižkovský A dorost. „Názorově jsme se prostě nepotkali, proto jsme se dohodli na ukončení spolupráce,“ potvrdil změnu na trenérské lavičce Žižkova Michal Dyml, sportovní ředitel klubu.

Kozel přišel do klubu loni v září, kdy vystřídal v pozici kouče Miroslava Hlada. Žižkovský klub si od trenéra, který nastupoval jako hráč za divizní Aritmu či třetiligové Jirny, a měl zkušenosti s fotbalem v Anglii, hodně sliboval. Nakonec se ale cesty poměrně rychle rozešly. S týmem stihl odehrát tři soutěžní duely, z nichž Žižkov B vytěžil jeden bod.

„Jak se nehrálo, celkově byla situace složitější. Než aby to ale názorově neladilo, rozhodli jsme se udělat na místě trenéra změnu,“ poznamenal Dyml.

Když se řešilo, kdo žižkovské talenty povede dál, nebylo co řešit. Zdeněk Koukal byl první a jednoznačnou volbou. „Vyplývá to i z logiky věci. Z A dorostu se posune do rezervy dost hráčů, Zdeněk Koukal je zná, mladí hráči zase znají jeho. Je to optimální řešení,“ naznačil Dyml. K dorostu pak jako kouč přijde Dan Sochor.

Dyml připouští, že obsazení místa kouče rezervy nebylo zdaleka nejzásadnější věcí, kterou musí Žižkov řešit. „Prioritně musíme vyřešit stadion,“ má jasno. To je totiž podmínkou, aby mohl slavný klub z hlavního města dál hrát druhou nejvyšší soutěž.

Žižkovské áčko na jaře na rozdíl od rezervy k mistrovským zápasům mohlo nastupovat, sportovní ředitel Viktorie však přiznal, že do ideálu měla a má situace daleko. „Samozřejmě, že je super, že hrajeme, ale vezměte si všechny ty testy, které hráči musejí podstupovat, stejně jako to, že se má hrát před diváky. To pro fotbal není dobré,“ dodal s tím, že se snad pomalu začíná situace obracet k lepšímu.

Žižkovské áčko je momentálně po 23 odehraných kolech na čtvrtém místě tabulky, když vyhrálo tři poslední zápasy v soutěži a dnes hraje v Jihlavě.

V předčasně ukončené sezoně Pražská teplárenská přeboru figuroval Žižkov B s pěti body na čtrnácté příčce šestnáctičlenné tabulky.