Foto: Lukáš Fabián
Jsem přesvědčen, že můžu pomoct při vyjednávání finanční podpory. Taky vím, co kluby trápí, říká Blažek

Jsem přesvědčen, že můžu pomoct při vyjednávání finanční podpory. Taky vím, co kluby trápí, říká Blažek

Má zkušenosti z politiky i řízení jednoho z největších pražských fotbalových klubů. Ty teď bude moci Rudolf Blažek, předseda třetiligového Motorletu, uplatnit i ve výkonném výboru Pražského fotbalového svazu, kam byl zvolen delegáty na 25. Valné hromadě PFS. Blažek se stal jedním z pěti nových tváří ve vedení.

Jaká byla vaše hlavní motivace, že jste se rozhodl kandidovat do VV PFS?
Chuť pomoci pražskému fotbalu. Věřím, že díky svým zkušenostem budu schopen pomoci v řadě oblastí.

V čem cítíte vaší hlavní sílu? V jaké oblasti byste se chtěl v rámci VV PFS nejvíc realizovat?
Jak jsem již uvedl, jako předseda jednoho z největších pražských mládežnických klubů musím řešit nejenom sportovní, ale i manažerské problémy spojené s chodem klubu. Proto vím, co kluby nejvíce trápí a především v této oblasti bych se chtěl zapojit.

Léta jste působil ve vysoké politice, dlouhé roky jste strávil na Magistrátu hl. města Prahy. PFS řeší s Magistrátem dlouhodobě grantovou podporu. Může vaše znalost prostředí a procesů pomoct?
Jsem o tom přesvědčen. S tím jsem mimo jiné i do funkce kandidoval a delegátům valné hromady to i slíbil. Vyjednávání finanční podpory ze strany státu a města je především o trpělivé a konkrétní argumentaci, takže věřím, že budu schopen být nápomocen.

Jak jste jako předseda Motorletu vnímal činnost a fungování PFS pod předešlým vedením?
Pražský fotbalový svaz je ve slušné kondici, jen mi přišlo, že by bylo dobré zintenzivnit komunikaci s jednotlivými kluby a být více aktivní ve směru k jednání s městem ohledně praktických témat jako jsou právě granty či jiné majetkoprávní záležitosti.

Jaká by podle vás měla být priorita PFS v nejbližší době, potažmo v celém volebním období?
Začít trénovat a hrát fotbal. A samozřejmě zajistit co nejlepší možný servis pro pražské kluby.

Kluby kromě fungování PFS zajímá i to, jak budou zástupci PFS volit na Valné hromadě FAČR. Známí už jsou tři kandidáti. Koho a proč by podle vás měli zástupci PFS volit?
Na valné hromadě jsem jasně pojmenoval volbu nového vedení FAČR jako možná nejdůležitější událost posledních let pro fotbal vůbec. Budu podporovat toho kandidáta, který nejenom svojí osobou, ale i týmem spolupracovníků bude garantovat změny. Bez toho se prostě nemůže fotbal, ať dovnitř, či v očích veřejnosti, rehabilitovat. Toto i sdělím svým kolegům ve výkonném výboru, neboť je důležité, abychom jako Praha volili společně to nejlepší pro fotbal.



Související články