Foto: Pavel Jiřík st.
Nikdy jsem neměl dobrou kondičku, takže nevím, jak velký problém je si ji udržet, usmívá se Kotlík z Dukly JM

Nikdy jsem neměl dobrou kondičku, takže nevím, jak velký problém je si ji udržet, usmívá se Kotlík z Dukly JM

Ondřej Kotlík z Dukly Jižní Město patří několik sezon k nejlepším střelcům Pražská teplárenská přeboru. V té současné, přerušené už od 12. října loňského roku, stihl nasázet v devíti zápasech devět gólů. Víc dokázal jen Daniel Urban z Přední Kopaniny. V reakci na současnou situaci v amatérském fotbale v rozhovoru pro náš web Kotlík přiznává: „Běhání mě nikdy nebavilo, ale snažím se něco dělat, abych se vůbec vešel do dresu.“

Na podzim jste v devíti zápasech stihl devět gólů. Teď už jste se pět měsíců nedostal na hřiště. Nebojíte se, že vám zvlhnul střelný prach?
Po takové době bez fotbalu si už ani nevzpomínám, jak jsem ty góly dal, ale gól na zápas je pro útočníka asi dobrá vizitka. Doufám, že mi prach nezvlhnul a po návratu na trávníky budu stále pálit ostrými.

Udržovat si kondičku asi není zase tak velký problém, ale pilovat střelbu?
Já nikdy neměl dobrou kondičku, takže nevím, jak velký problém je si ji udržet. (směje se) Běhání mě nikdy nebavilo, ale snažím se něco dělat, abych se vůbec vešel do dresu, až skončí tato situace a dovolí nám hrát zápasy. Střelbu jsem sám snad nikdy nenacvičoval. Vždycky jsem ji piloval ve hře při tréninku. Tam si můžete vyzkoušet cokoli, i když to někdy naštve trenéra nebo spoluhráče.

Hypoteticky: od chvíle, kdy se povolí amatérské soutěže, budete mít 14 dní na přípravu, a pak byste měli začít hrát. V jakém stavu bude tým Dukly JM?
Věřím, že se každý spoluhráč zodpovědně udržuje. Během 14 dní aktivujeme nohy a nebude nám překážet míč. Máme mladý a kvalitní tým, který se vrátí v plné síle, a budeme bojovat o nejvyšší příčky, i když nedohrajeme celou sezonu.

Považujete variantu dohrání soutěže bez plné porce zápasů za regulérní?
Nevím, jestli to je regulérní, ale jsou nastavené nějaké podmínky, kterých se svaz bude držet. Svaz nechce, aby se opakovalo zrušení soutěže jako minulý rok.

Když se podíváme na tabulku před přerušením soutěže, a bude se dohrávat jen její podzimní polovina, jste ve hře o postup. Byl by to historicky první přebornický titul pro klub. Jakou by pro vás měl váhu?
Každou sezonu v jakékoli soutěži, kterou jsem hrál, tak jsem chtěl vyhrát titul. Pokud by se nám to povedlo, tak bych si toho titulu vážil, ale rozhodně by to nemělo takovou váhu jako po odehrání celé sezony.



Související články