Foto: Pavel Jiřík st.
Stal se ze mě profesionální divák, přiznává Jackl z Újezdu Praha 4

Stal se ze mě profesionální divák, přiznává Jackl z Újezdu Praha 4

V přerušeném ročníku 2020/2021 vyběhl Petr Jackl naposledy na hřiště 10. října minulého roku proti rezervě Vyšehradu. Dal si vlastní gól a pak brankou z penalty přispěl k výhře svého Újezdu Praha 4 3:2. Teď vstřebává více jak čtyřměsíční období bez fotbalu. „Už se nemůžu dočkat na srandičky z kabiny a vše okolo fotbalu,” říká.

Jak žije fotbalista čtyři měsíce bez fotbalu?
V mém případě bojuji sám se sebou a vymýšlím si jiné aktivity. Člověk zjistí, kolik času najednou má. Stal se ze mě ale profesionální divák - vidím skoro každý zápas anglické ligy, sleduji samozřejmě Spartu, ale musím přiznat, že sleduji i „sešívky” v Evropské lize, kterým pochopitelně držím palce.

Kolik času bude potřeba, abyste se dostal do dřívější formy?
Forma je asi silné slovo, protože jsem si dal i dva vlastní góly. Musím ale uznat, že než se v půlce října stopla soutěž, tak jsme měli jako tým docela fazónu.

Bude stačit oněch 10 dnů, které se slibují před případným restartem soutěže na přípravu?
Je pravda, že v prosinci jsme měli asi 20denní výživnou přípravu, kdy jsme všichni doufali, že se v lednu začne. A šlo to. Takže věřím, že i 14 dní až tři týdny bude stačit. Trenérům se to pochopitelně líbit asi nebude, ale snad všichni si přejeme co nejdříve hrát zase mistrovská utkání.

Ozývají se hlasy, že jakákoliv forma dohrání soutěže bude neregulérní. Co vy na to?
S tím nesouhlasím. Dopředu se avizovalo, že je zapotřebí dohrát alespoň půl sezony a v případě, že si někdo bude stěžovat, fňukat, tak je to jeho problém. Je to pro všechny stejné, proto není prostor hledat výmluvy.

Nebude lepší soutěže ukončit, začít tréninkovou přípravu, hrát přátelské zápasy, a pak se v klidu a řádně připravit na nový ročník soutěží, který už by mohl být bez problémů?
Troufám si říct, že dohrání asi šesti utkání bude svým způsobem „výhra”. Nepřeji si, aby zase nikdo nepostupoval a nesestupoval jako tomu bylo loni.

Jak se projeví dlouhá pauza na kvalitě mužstev přeboru a celé soutěže vůbec?
Logicky ta pauza bude mít velký dopad na kvalitě, ale i tak si myslím, že si to všichni užijeme. Je jasné, že by si každý přál odehrát celou sezonu, ale to se nestíhá. Každopádně se nemůžu dočkat na srandičky z kabiny a vše okolo fotbalu, protože tu hru jednoduše zbožňuji.



Související články