Foto: Pavel Jiřík st.
Frýdek už není trenérem třetiligového Vltavínu
20.11.2020

Frýdek už není trenérem třetiligového Vltavínu

Třetiligový Loko Vltavín přišel během koronavirové pauzy s nečekanou novinkou. Na pozici hlavního kouče skončil v klubu Martin Frýdek. Ten chyběl na lavičce nejprve ze zdravotních důvodů, později se s vedením momentálně čtvrtého celku A skupiny Fortuna ČFL dohodl na ukončení spolupráce. „Cítil jsem, že po těch čtyřech letech potřebuji změnu já i tým, tak jsme se dohodli, že skončím,“ konstatoval Frýdek.

S Vltavínem se rozchází v dobrém, v areálu klubu má také dál individuální tréninky dětí. Když se nyní amatérské soutěže kvůli koronaviru zastavily, má Frýdek dost času nabrat síly a bude čekat na novou trenérskou výzvu.

Na pozici hlavního kouče třetiligový Vltavín posunul Tomáše Freislera, který mužstvo vedl už nyní s Frýdkem a ve chvílích, kdy byl bývalý reprezentant mimo hru, už jako hlavní kouč fungoval. „S Martinem jsme se dohodli na ukončení spolupráce, z logiky věci se na jeho místo posunul Tomáš Freisler. S jeho službami jsme byli spokojeni, tak nebyl důvod hledat jiné řešení,“ poznamenal šéf klubu Josef Neuberg.

Novinkou je, že v roli asistenta trenéra bude působit další bývalý ligový hráč Aleš Foldyna. „V létě došlo k podstatnému omlazení mužstva. Mladí hráči mají k trenérům, kteří to dotáhli do nejvyšší soutěže, přirozený respekt. Trenéři mají autoritu a věříme, že to bude fungovat,“ dodal Neuberg.

Teď už zbývá jen drobnost: aby situace ohledně koronaviru dovolila pokračovat v soutěžích. „Nikdo v tuhle chvíli netuší, jak to bude. Víme, že třeba Praha má pro své soutěže daný jízdní řád od půlky ledna. Co se týče třetí ligy, viděl bych to tak na přelom ledna a února. Ale je to jen můj odhad. Všichni by ale určitě byli rádi, kdyby se zase hrálo,“ doplnil Neuberg.