Foto: Pavel Jiřík st.
Trénink v době nouzového stavu
10.11.2020

Trénink v době nouzového stavu

V minulých týdnech proběhly videokonference s pražskými trenéry. Tématem těchto videokonferencí byl trénink v době nouzového stavu. Trenéři mezi sebou sdíleli své vlastní nápady na motivaci dětí a mládeže do činností, které mohou trénovat individuálně či s rodiči.

K tréninku těch nejmenších s rodiči nám může pomoci web mujprvnigol.cz, kde najdeme videonávody k tréninku fotbalových dovedností, koordinačních a kompenzačních cvičení.

Trénovat fotbalové dovednosti můžeme i bezpečně doma, třeba s měkkým pěnovým míčem za pár korun.

Na internetu najdete i informace ke stravě malých fotbalistů, která je důležitá nejenom k podávaní dobrých výkonů, ale stejně jako strečink i k regeneraci. Užitečné video ke stravě vytvořila i jedna fotbalová maminka a podělila se o něj s námi. Podívat se na něj můžete ZDE.

Další zásobník cvičení napříč kategoriemi se skrývá v projektu Trénuj doma, který byl vytvořen již na jaře, kdy jsme se v této situaci ocitli prvně. Na vytváření cvičení se podíleli Grassroots trenéři napříč celou republikou a jsou Vám k dispozici.

Další možností, jak být hráčům ještě blíže, je bezplatné využití XPS licence PROFI hráče. Trenéři mohou zasílat individuální tréninky vytvořené v tomto programu či video (vlastní, odkaz YouTube) přímo hráčům do mobilní aplikace. V aplikaci mohou s hráči přímo komunikovat skrze chat, vyhodnocovat a spravovat veškerá data potřebná pro správu tréninků.

Mimo tréninků chybí hráčům a trenérům určitě také zápasové napětí. S nápadem, jak si poměřit síly mezi týmy, přišli trenéři v Liberci. Takzvané Podještědské derby mezi Libercem a Jabloncem letos probíhá on-line. Více informací najdete na stránkách Slovanu Liberec.