Foto: Jiří IPSER
Věděl jsem, že budeme patřit k mladším týmům, vyplynulo to ze situace, říká trenér Radotína Louda

Věděl jsem, že budeme patřit k mladším týmům, vyplynulo to ze situace, říká trenér Radotína Louda

V pátek 30. října jsme zveřejnili analýzu věkového průměru mužstev Pražská teplárenská přeboru. Z výsledků nás nejvíce překvapil jeden fakt: druhé nejmladší mužstvo v soutěži má Radotín. Mladší už je jen rezerva Viktorie Žižkov. Aktuálně desátý tým tabulky má tedy před sebou velmi slušnou perspektivu. Co na to říká Jaroslav Louda, trenér Radotína?

Radotín se vklínil mezi rezervní týmy z vyšších soutěží, které mají vesměs mužstva dorostu v České lize a celkově širokou mládežnickou základnu. Věděl jste, že máte druhé nejmladší mužstvo v přeboru?
Věděl jsem, že budeme patřit k těm mladším týmům. Dalo se to očekávat po angažování mladých hráčů na začátku sezony.

Jedná se o klubovou strategii, nebo to tak nějak vyplynulo ze situace?
Spíš to vyplynulo ze situace. Po loňské sezoně jsme chtěli obměnit kádr a domluvili jsme se s mladšími hráči, kteří by možná ve svých mateřských klubech nedostali tolik příležitostí. Myslím, že se to osvědčilo.

S tak mladým týmem by určitě bylo dobré soutěž udržet, je tam velká perspektiva.
S tím souhlasím. I kmenoví hráči jsou poměrně mladí a perspektivní. Po doplnění mužstva jsem cítil i z jejich strany novou chuť a náboj do další práce. Projevilo se to jak v tréninku, tak i v zápasech. V minulém roce sbírali v přeboru zkušenosti, letos už to bylo trochu o něčem jiném.

Kolik je v týmu odchovanců?
V současné době to máme tak půl na půl, mluvím o A-týmu. V rezervním týmu jsou odchovanci prakticky všichni.

Klub má starší dorost v 1. třídě a ten před přerušením soutěž suverénně vedl bez ztráty bodu. Máte tedy kam sáhnout pro mladé hráče?
V dorostu je určitě také perspektiva. Chodil jsem se na kluky koukat a je tam několik hráčů, kteří jsou na tom skutečně dobře. Jednoho z nich jsem dokonce zkoušel už v minulém ročníku a vůbec se mezi dospělými neztratil.



Související články