Foto: FAČR
Trenéři mládeže debatovali na videokonferenci, další budou následovat
29.10.2020

Trenéři mládeže debatovali na videokonferenci, další budou následovat

Ani v době nouzového stavu se nepřerušuje kontakt mezi pražskými trenéry, kteří se sešli u videokonference. A tématem nemohlo být nic jiného než individuální trénink. První hodinu se k pražským Grassroots trenérům mládeže a lektorům FAČR připojili hlavně trenéři přípravkových a žákovských kategorií, paleta témat byla opravdu obsáhlá.

Mají děti čas na úkoly i od nás trenérů? Co by nemělo chybět v domácím individuálním tréninku? Kde všude a jak se dá na hráče a hráčky působit na dálku? Jak zapojit rodiče? To všechno a mnohem víc se vměstnalo do hodinové diskuze, která by určitě mohla dál pokračovat.

To už se ale začali připojovat trenéři starších kategorií, a tak se plynule přešlo k dorostu. „Ve starších kategorií je třeba mnohem více dbát na kondiční přípravu než je tomu u přípravek. Z toho důvodu jsme videokonference rozdělili podle kategorií, abychom v té jedné hodině mohli opravdu vypíchnout ty důležité věci, na které se zaměřit,“ vysvětlil lektor FAČR Otmar Litera s tím, že se trenéři mohli zúčastnit obou konferencí a porovnat specifika přípravy jednotlivých kategorií.

Ukončením této videokonference ale zdaleka setkávání nekončí a hned příští týden, konktrétně v pondělí 2. listopadu od 19 hodin, a ve stejném čase v úterý 3. listopadu, proběhnou další povídání o individuálním tréninku. Odkazy na připojení se ke konferenci najdete níže.

2.11. 19:00 - Dorost: ZDE

3.11. 19:00 – Přípravky a ml. žáci: ZDE