Foto: Pavel Jiřík st.
Anketa přeborových trenérů, díl druhý
21.10.2020

Anketa přeborových trenérů, díl druhý

V první části ankety mezi trenéry Pražská teplárenská přeboru k současné situaci jsme vám nabídli odpovědi osmi z nich. V dnešním pokračování už máme k dispozici slova jen pěti dalších. Trenér Třeboradic Robert Rambousek v minulých dnech na své pozici skončil, vyjádření z Královic a Vyšehradu B se nám při vší snaze získat nepodařilo. Královický trenér Josef Marek ale promluvil v rozhovoru pro náš web, který byl publikován 15. října.

Trenéry Pražská teplárenská přeboru jsme požádali o odpovědi na následující tři otázky:

1. Co říkáte na rozhodnutí o přerušení soutěží a jaký máte plán fungování v období do 3. listopadu?
2. Když se ohlédnete za dosavadním průběhem soutěže, jak ho z pohledu vašeho týmu hodnotíte?
3. Překvapilo vás něco, nebo vás naopak něco zklamalo?

Michal Šimánek, Uhelné sklady
1. Nejsem nadšený, že se soutěž opět ukončila, čeká nás nějaká pauza, ale dle našeho postavení v tabulce by nám situace mohla prospět v důsledku uzdravení většiny zraněných hráčů kádru. Plán na období do 3. 11. striktně stanovený nemáme, každý z hráčů si tréninky řeší individuálně.
2. Naše situace není jednoduchá, jsme na posledním místě, ale soutěž je ještě dlouhá a my se nevzdáváme.
3. Překvapila mě kvalita soutěže. Je ještě o stupeň vyšší, než byla v minulém roce, zejména spousta nových mladších hráčů, kteří se chtějí ukázat a tím pádem je soutěž rychlejší, tvrdší, fotbalovější a má své kvality.

Josef Šimek, Újezd nad Lesy
1. Rozhodnutí o omezení se dalo čekat, takže jsem nebyl překvapen. Uvidíme, jak bude situace vypadat, ale zatím se kluci udržují individuálně
2. Jsme ve spodní části tabulky, takže to moc pozitivně hodnotit nemohu. Jinak je to boj, ale mezi fotbalem a Covidem!
3. Ne, nic.

Miroslav Vašut, Zličín
1. Bereme to jako fakt, s kterým nic nenaděláme. Budeme se snažit trénovat dvakrát v týdnu. Otázkou je, jak hráči budou chodit, jak jsou zdrávi.
2. Začátek soutěže jsme měli dobrý, teď neděláme body, což je špatně.
3. Nic nás nepřekvapilo ani nezklamalo. Jen si musíme v našem mužstvu všichni znovu uvědomit, co hrát a jak to hrát.

Jan Rajnoch, Motorlet B
1. Přijmout to musíme všichni a ani já či náš klub nejsme výjimkou, ale samozřejmě mě to strašně mrzí, jelikož jsme podávali slušné výkony v posledních zápasech a tímto nemůžeme navázat a dál se zlepšovat. Trénujeme v omezeném režimu dle vládních opatření. Jsme spojeni s A-týmem a rozdělujeme se na skupiny po šesti hráčích. To vše třikrát týdně plus o víkendu dostávají hráči individuální tréninkové plány, jelikož chceme být na restart soutěže připraveni a nic nepodcenit.
2. Musím hodnotit pozitivně, i když já tam budu mít vždy velké ALE. Jelikož hráči vědí o mé náročnosti, tak myslím, že i oni by sami měli vědět, že nás čeká spousta práce. Samozřejmě jsem rád, že až na herní výpadek v prvním kole s Admirou jsme všechny soupeře přehráli, a to s velmi mladým kádrem, což je náš cíl na Motorletu. Vychovávat mladé kluky do dospělého fotbalu a vštěpovat do nich principy a nároky, které jsou dnes pro hru nezbytně nutné, a to v jakékoliv soutěži. Naší slabinou je rozhodně důraz v zakončení, ale věřím, že je to o zkušenostech, které hráči nabírají, za což jsem rád.
3. Mile mě překvapila úroveň soutěže, je zde dost kvalitních a zkušených hráčů, které bychom mohli vidět i ve vyšších soutěžích a k nim spousta slušných mladých kluků, kteří mají chuť a touhu se v dospělém fotbale prosadit, což dělá soutěž nesmírně zajímavou. Dále jsem rád za kvalitní trenérské protějšky, kteří se také snaží hrát atraktivním stylem hry a o upřímné pozápasové hodnocení, čehož si vážím. Slabinou jsou samozřejmě rozhodčí, a to není o tom, co se děje momentálně v českém fotbale, ale spíše, že to jsou většinou mladí kluci a také sbírají zkušenosti. Samozřejmě najdou se i takoví, kteří si na vás dokážou smlsnout, ale to už bych nerad rozebíral, jelikož věřím, že soutěž bude co nejdřív pokračovat.

Josef Světlík, Dukla Jižní Město
1. Vzhledem k situaci v republice a světě se dalo očekávat, že k tomu dojde. Kluci budou trénovat individuálně a 2x týdně budeme trénovat ve skupinách.
2. Co se týká nás, rozhodně se nám nepovedl vstup do soutěže a určitě jsme si ho představovali jinak, ale myslím, že tým kolem ročníku 93 kromě kvality nabírá i zkušenost a je to znát.
3. Za mě milé překvapení, že se přebor oproti minulé sezoně ještě zkvalitnil.



Související články