Foto: Jiří IPSER
Přerušení soutěže se dalo očekávat, shodují se přeboroví trenéři v anketě
20.10.2020

Přerušení soutěže se dalo očekávat, shodují se přeboroví trenéři v anketě

Přerušení fotbalových soutěží trenéry z Pražská teplárenská přeboru většinou nepřekvapilo. „Dalo se to očekávat,” shodují se v odpovědích na naše tři anketní otázky. A shoda panuje ještě v jednom: kvalita soutěže se výrazně zvýšila. Ostatně přečtěte si sami jejich odpovědi. Přinášíme názory prvních osmi šéfů přeborových laviček. Další budou následovat...

Trenéry Pražská teplárenská přeboru jsme požádali o odpovědi na následující tři otázky:

1. Co říkáte na rozhodnutí o přerušení soutěží a jaký máte plán fungování v období do 3. listopadu?
2. Když se ohlédnete za dosavadním průběhem soutěže, jak ho z pohledu vašeho týmu hodnotíte?
3. Překvapilo vás něco, nebo vás naopak něco zklamalo?

Jakub Slezáček - Kolovraty
1. Už to není taková rána z čistého nebe jako na jaře, ale radost z toho samozřejmě ani nyní nikdo nemá. Včetně jara jsme tím přišli o pět měsíců z kalendářního roku, kdy jsme mohli hrát soutěžní utkání na přírodní trávě. Na tu se teď při dobrém vývoji vrátíme nejdříve za půl roku v půlce března, a to každý hráč a člověk okolo fotbalu vnímá negativně. Na druhou stranu, v porovnání se zdravím lidí, které covid ohrozil nebo ohrožuje, je to malichernost a doufáme, že nastavená opatření povedou k výraznému zlepšení situace. Náš areál je do 3.listopadu uzavřen, takže je na každém jednotlivci, aby se aspoň prozatím udržoval individuálně.
2. Oproti loňskému roku, kdy jsme se od nějakého šestého kola začali propadat tabulkou a herně i výsledkově se trápili, je letošní sezona jako noc a den. Po odehraných devíti kolech zatím tedy jednoznačně pozitivně, ale je to teprve necelá třetina soutěže.
3. Nad mé očekávání si udržují naši mladí odchovanci vysokou laťku výkonnosti. Čekal jsem od nich přínos, ale přiznám se, že mě nenapadlo, že to zvládnou až takhle dobře. Zvládají to bez větších výkyvů. Nechci je ale zas moc přechválit. Mělo by jim to posloužit ne k nabubřelosti, ale k ještě většímu pracovnímu nasazení, tak aby se jejich užitečnost pro mužstvo stále zvyšovala.

Jaroslav Louda - Olympia Radotín
1. Dalo se očekávat, že opět přijde přerušení soutěží, jak tomu bylo i v první vlně. Jen se obávám, že termín 3. listopadu nebude konečný. Vše bereme tak, jak to je. Chlapci měli týden volno, trénovali individuálně podle plánu, který jsem jim poslal. Od tohoto týdne pak budeme trénovat po skupinkách, v souladu s nařízením vlády.
2. Mužstvo jsme doplnili o mladé hráče a projevilo se to i na herním projevu. Tady lituji toho přerušení, protože všichni kluci, noví i kmenoví, začínali fungovat jako tým a dostavily se i bodové zisky. Doufám, že po nucené přestávce dokážeme úspěšně pokračovat v rozdělané práci.
3. Nedávno jsem říkal, že minulý ročník byl pro mne takovou neznámou a překvapen jsem byl fotbalovou úrovní. Naskočili jsme do kvalitní soutěže a většina kluků taky asi nevěděla, co je čeká. Teď jsme více připraveni a chceme hrát v přeboru co nejlépe.

Daniel Vott - Přední Kopanina
1. Rozhodnutí jsem přijal s nevolí a mrzí mě, že to takto dopadlo. Je pravda, že to k tomu směřovalo, takže to nebylo až tak velké překvapení, ale přesto jsem do poslední chvíle věřil, že se hrát bude. V minulém týdnu jsme trénovali naposledy v pondělí, teď jsme měli do pondělka volno a od pondělí bych rád, abychom třikrát týdně nějakou formou, která je povolena, trénovali. Bude to velká improvizace, ale musíme si s tím poradit.
2. Máme po odehrání devíti utkání 16 bodů, což není ani důvod k velké radosti, ani důvod k pláči. Bohužel jsme nezvládli poslední dvě kola, která jsme prohráli, tím jsme se tabulkou trochu propadli. Každopádně je na čem pracovat a co zlepšovat.
3. Myslím, že mě nic moc nepřekvapilo, soutěž je kvalitní, zrychluje se, je v ní více a více mladých hráčů, takže se snažíme mužstvo neustále doplňovat, abychom byli konkurenceschopní.

Petr Majer - Podolí
1. Po zkušenostech z letošního jara a prognózách, že může přijít druhá vlna epidemie, se něco podobného snad dalo i očekávat. Samozřejmě, že jsem rozhodnutí přerušit soutěže přijal se zklamáním, ale bohužel s tím nic nenaděláme a musíme ho přijmout a respektovat ho. Je to ovšem škoda pro fotbal a sport jako takový. Do 3. listopadu budeme trénovat, jak se podle nařízení a úprav vlády může. Není to ideální trénovat po malých skupinách, ale je to pořád lepší, než sedět doma.
2. Bohužel zatím z našeho pohledu musím hodnotit odehraný průběh soutěže jako velmi neúspěšný a nevydařený. Udělali jsme si určitou analýzu, kde podle nás vidíme příčiny toho, že se nám nedařilo a podle ní se budeme snažit s tím něco udělat. Když ne teď, tak v zimě určitě.
3. Jednoznačné zklamání z toho, že plynulost soutěže opět - tak jako na jaře - ovlivnila epidemiologická situace. Je to špatně pro fotbal. Hodně týmů včetně nás bylo v karanténě a než přišlo toto přerušení soutěže, už tak bylo poměrně dost zápasů odloženo. Někdo bude mít minimálně tři zápasy k dohrání, někdo čtyři, my už jich teď máme dokonce pět. A to ještě nevíme, co bude dál po 3. listopadu. Teď v podstatě těžko odhadnout, co vůbec bude dál. Jestli se soutěž rozběhne, nebo budou restriktivní a omezující opatření prodlouženy. Opravdu těžko říci. Každopádně tohle nemůže bavit nikoho.

Karel Jeřábek - Újezd Praha 4
1. Přerušení soutěže jsem popravdě očekával už dříve, takže překvapení to pro mne nebylo a myslím si, že to je jen vyústění situace, která momentálně ohledně covidu panuje. Dnes už vím, že jestli soutěž začne, tak to bude 21. 11. 2020, znamená to měsíc se připravovat 2-3 týdně trénovat podle regulí zaslané Pražským fotbalovým svazem.
2. Na hodnocení soutěže je ještě brzy, ale odešli nám dva hráči, noví tři přišli, bylo hodně zraněných, konkrétně nám vypadli na delší čas Janků, Rosa, Běhounek a další, tento problém mají samozřejmě i další mužstva, ale pro nás to byl problém. Ztratili jsme dost bodů, nejvíc mne mrzí ztráta s Radotínem, kdy jsme inkasovali v 93. minutě branku na 2:2, a neproměněné důležité penalty s Duklou JM a Kolovraty. V posledních třech kolech se nám začalo výsledkově dařit, doufám, že tomu bude i nadále.
3. Překvapení pro mne asi žádné nebylo - samozřejmě úroveň přeboru je hodně vysoká a kvalitní. Snad herní projev Motorletu B.

Pavel Gregor - Admira B
1. Týden jsme dali hráčům volno, dál dostanou individuální plán.
2. Do soutěže jsme vstoupili dobře, jsme však pouze ve třetině. Soutěž je velmi vyrovnaná na obou pólech a vzhledem k faktu, že nikdo neví, kolik bude mít kol, je napínavá a každý zápas má obrovskou vážnost.
3. Zklamalo mě opětné přerušení soutěže, ale o překvapení bych nemluvil. Kopaná je pevnou součástí našeho života a tyto pauzy jsou nepříjemné. Doufejme, že se soutěž dohraje a budeme se všichni opět potkávat. Všem přeji pevné zdraví!

Petr Procházka - Hostivař
1. Z aktuální situace přerušeni soutěže radost nemáme. Jediné pozitivum je, že se někteří hráči dají zdravotně i fyzicky do pořádku. Jinak tréninky budou probíhat dle pokynů vládního nařízení.
2. Po velmi dobrém rozjezdu přišlo vystřízlivění. Určitě se nečekalo, že v posledních pěti zápasech nezískáme ani bod. To, jak jsme měli v některých prvních zápasech štěstí, tak jsme ho neměli v těch posledních. Především jsme přestali dávat góly z jasných šancí, kterých jsme měli kolikrát mnohem více než soupeř. Věříme, že po obnovení soutěže se dostaneme do pohody, jaká byla na začátku.
3. Částečně jsem už odpověděl v předchozí otázce.

Jan Kozel - Viktoria Žižkov B
1. Opatření jsem musel přijmout jako každý občan v této zemi. Fungujeme, plán máme stále stejný, pouze se musí uzpůsobit dnešním podmínkám pro fotbal. 
2. Hodnocení soutěže a týmu bych se zdržel, jelikož jsem v klubu krátkou dobu.
3. Zatím mě nic moc nepřekvapilo, ani nezklamalo, pokud se to týká věcí, které mohu ve fotbale ovlivnit.



Související články