Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 8. kola přeboru: Jen čtyři odehrané zápasy, navíc bez diváků
12.10.2020

Souhrn 8. kola přeboru: Jen čtyři odehrané zápasy, navíc bez diváků

Po tomto víkendu by měl mít Pražská teplárenská přebor odehrané dvě třetiny podzimního programu. Nemá. Tuto porci zápasů má za sebou pouze šest týmů. V 8. kole se totiž nakonec odehrála jen polovina plánovaných utkání. A teď se nějaký čas, zatím čtrnáct dní, nebude hrát vůbec. Na čele soutěže se usadila Admira B díky výhře nad Hostivaří, na druhou příčku se posunul Motorlet B, který přestřílel Zličín 5:3.

Motorlet B - Zličín 5:3 (2:1)
Branky:
38., 62. a 86. Matěj Podzemský, 35. O. Walter, 88. Vostracký - 12. Jákl, 77. Vašut, 84. Shyryaev. ŽK: 46. Hulinský - 70. Ibraimi, 90.+1 Vašut. Rozhodčí: Král - Hrivík, Popelka. Hráno bez diváků.
Motorlet B: Hrubeš - Průša (22. Hulinský, 85. Kulíšek), Scharf, Rada, Štědrý - Hamouz - Hrabina (81. Pokorný), Simaichl, Matěj Podzemský, O. Walter (60. Vostracký) - Blažek. Trenér: Jan Rajnoch.
Zličín: Mareš - Ibramimi, Gröbl (73. Hnízdil), Holoubek, Stýblo - Krpata, Vagner (61. Horák), Jákl (73. Bous), Billý - Vašut, Šlajchrt (61. Shyryaev). Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B):
„Bohužel jsme si to zase sami udělali dramatické. Hráli jsme proti dobře organizovanému soupeři, dobře se pohybovali po taktické stránce, s rychlými brejky. Prvních dvacet minut jsme se nemohli rozběhat, což byl asi důsledek středeční dohrávky. Trvalo nám, než jsme se do toho dostali a soupeř nás potrestal po ztrátě míče ve středu hřiště a rychlém brejku. Od té doby už jsme v utkání jasně dominovali, vytvářeli jsme si šance a do poločasu zápas otočili. Druhý poločas jsme pokračovali ve stejném tempu, dali jsme na 3:1 a mohli dát ještě na 4:1 a 5:1 a bylo by to hned jiné. Samozřejmě máme rádi drama a po naší velké chybě a ztrátě míče před vápnem jsme dostali gól, pak standardka a 3:3. S těmi našimi dorostenci jsme to ještě nakonec ubojovali a krásnou brankou na 4:3 - a ještě hezčí na 5:3 - jsme ten zápas rozhodli. Za mě zasloužené vítězství.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Začali jsme výborně a 1:0 vedeme. Pak máme dvě výborné šance, ale dostali jsme dva rychlé góly po sobě, kdy to soupeř otočil. Ve druhém poločase dostaneme gól na 3:1. Nakonec se vrátíme do hry a ožijeme. Dáme na 3:3 a vstaneme z mrtvých. Ale během dvou minut dostaneme dva góly. Chybí zkušenost, padli jsme dolů a jsme z toho smutní. Tentokrát byl Motorlet k poražení, dáme tři góly venku a nakonec to nestačí.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Matěj Podzemský.
Nejlepší hráč Zličína: Jan Holoubek.


Kolovraty - Královice 1:1 (1:1)
Branky:
11. Kalenda - 37. Marek. ŽK: 82. Hynek, 86. Hájek - 82. A. Krivosheev. Rozhodčí: Andras - Gryc, Štípek. Hráno bez diváků.
Kolovraty: Bébr - Kuchta, Votřel, Vejr, Ráža - Borek - Gračko, Hladký (51. Žitný), Hájek, Kalenda (60. Bláha) - Hynek. Trenér: Jakub Slezáček.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Hyský, Malík - Krejča - Pospíšil, A. Krivosheev, Vacík, Formáček (25. Slováček) - Marek. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty):
„Dělba bodů je nejspíš odpovídající. První půli byly lepší Královice, druhou my. Obě mužstva výrazně podrželi brankáři a tak na poměr možností nepadlo moc branek. Za poslední zápasy to byl asi náš nejslabší výkon. Na druhou stranu musíme uznat kvalitu soupeře, který když se sejde jako proti nám, tak ho moc týmů neporazí.”
Josef Marek (Královice): „První půle byla od nás lepší. Měli jsme tam hodně šancí, i když jsme prohrávali po takovém blbém gólu. Ale to se občas stává. Měli jsme tam takových pět ložených šancí. Z toho jsme měli vytěžit víc gólů. Do druhé půle domácí dobře prostřídali, začali víc běhat. Nám to začalo dělat trochu víc problémy, ale paradoxně si myslím, že jsme i v druhé půli měli víc šancí. Mohli jsme to uhrát do vítězství, ale bod beru.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Milan Bébr.
Nejlepší hráč Královic: Alexandr Krivosheev.


Újezd Praha 4 - Vyšehrad B 3:2 (3:2)
Branky:
29. Lupínek, 42. Jackl z penalty, 45. Vrabec - 36. vlastní Jackl, 38. Králíček. ŽK: 48. Jeřábek, 79. Řezníček, 85. Doležel - 28. Madej. ČK: 42. Madej (Vyšehrad B). Rozhodčí: Tikal - Havel, Tsarev. Hráno bez diváků.
Újezd Praha 4: Ježek - Valeš, Jackl, Malčánek, Tomaides - Kaiser (88. Novák), Lupínek, Řezníček (90.+1 Krejčí), Jeřábek (74. Přibyl) - Vrabec, Doležel. Trenér: Karel Jeřábek.
Vyšehrad B: M. Babka - Čejka, Burda, Kubek, Madej – Vaněk, Emelianov (56. Souček) - Topol (62. Procházka), Macej, Junek - Králíček. Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Jsme rádi za tři body tím spíš, že nám chyběli čtyři hráči základní sestavy, zatímco Vyšehrad doplnili hráči z kádru A-mužstva. Zápas jsme ubojovali, a tak mohu klukům poděkovat za jejich výkon.”
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Otočili jsme sice vývoj skóre na 2:1 pro nás, ale pak jsme šli do deseti, a to zápas ovlivnilo. Červená karta byla hodně přísná, náš hráč Madej zasáhl balon. Podívám se ale ještě na video.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Petr Jackl.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Jaroslav Macej.


Admira B - Hostivař 2:1 (1:0)
Branky:
38. a 64. Pelikán - 84. Penc. ŽK: 64. Pronyšyn - 27. Penc, 30. Proskočil, 36. Špaček, 45. Laštovka, 90.+1 Polák. Rozhodčí: Jakl - Zelený, Tikal. Hráno bez diváků.
Admira B: Záhora - Jung (51. Pronyšyn), Komínek, Heinzel, Škarda (51. Pavlata) - Kurek, Pelikán, Michálek (73. Matějka), Karvánek (69. Trnka) - Mošna (79. Drescher), Skalický. Trenér: Pavel Gregor.
Hostivař: Slavík - Laštovka, Penc, Kučera (78. Turek), Rajnoch - Kadlčík (33. Polák), Žampa (75. Boubín), Macháček, Špaček (58. Kronovetr) - Chyle, Proskočil. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Vážím si toho vítězství, protože nevíme, na jak dlouho bude soutěž přerušená a zůstali jsme na špici tabulky. Hostivař u nás hrála výborně do obrany. My jsme si vytvořili menší množství šancí než obvykle. Po snížení na 2:1 jsme se báli o výsledek.”
Petr Procházka (Hostivař): „Soupeř je kvalitou v dnešní době někde jinde než my. My jsme bojovali, nám v této době nic jiného než bojovat nezbývá. Každopádně klobouk dolů před klukama, kteří to oproti minulému týdnu odehráli opravdu dobře. Škoda prvního gólu, kdy jsme si nepohlídali jednoho kluka, který dal sice krásný gól, ale ten trestňák měl letět úplně někam jinam, trošku se ukopl. Druhou půli už to bylo otevřené, šance jsme měli my, ale i domácí. Ale asi vyhráli zaslouženě a k výhře jim gratuluju. My musíme bojovat dál. Od tohoto výkonu se můžeme odpíchnout. Škoda té koronavirové pauzy.”

Nejlepší hráč Admiry B: Timothy Pelikán.
Nejlepší hráč Hostivaře: Filip Laštovka.


Podolí - Přední Kopanina
odloženo
Újezd nad Lesy - Olympia Radotín odloženo
Třeboradice - Dukla JM odloženo
Viktoria Žižkov B - Uhelné sklady odloženo