Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 8. kolo Antonín Hrdina z Viktorie Žižkov B?
09.10.2020

Přeborová tipovačka: Jak vidí 8. kolo Antonín Hrdina z Viktorie Žižkov B?

Dlouhá léta byl neodmyslitelně spjatý se zelenobílými barvami Meteoru, teď je ale Antonín Hrdina oporou béčka Viktorie Žižkov v Pražská teplárenská přeboru. V jeho dresu se chce znovu nastartovat po operaci kolena. „Pořád jsem hráčem Meteoru, tady jsem do konce zimy na hostování. Chci se do toho znovu pořádně dostat, pomoci týmu a třeba bych mohl dostat šanci i v áčku,“ říká odhodlaně Hrdina, který se pustil do tipování zápasů 8. kola Pražská teplárenská přeboru.

Snaží se prát s osudem a znovu nabrat formu. Zranění kolena totiž přinutilo před časem šikovného střelce podstoupit operaci a na jaře tak byl mimo hru. Jenže kvůli pandemii koronaviru se nakonec zastavil fotbal, a tak manko nabrali všichni a on měl větší klid na doléčení. „Pak jsem měl pokračovat v Ostré, ale tam to skončilo, tak jsem hledal, co dál,“ vykládá Hrdina.

Koleno drží, s tím je spokojený, stejně jako s angažmá na Žižkově, kam naskočil po třetím kole. „Dostávali jsme hodně gólů, vše skončilo tak, že přišel nový trenér a myslím, že se všechno zlepšuje. Kluci potřebují tvrdou ruku,“ naznačuje, že s angažováním kouče Kozla se žižkovské béčko bude zvedat a přijdou lepší výsledky. „Už teď je tam znát posun,“ domnívá se a s úsměvem přiznává, že momentálně dostává na tréninku žižkovského béčka zabrat více než ve futsalové Spartě, kde je hodně náročný kouč Beni Simitči. „Teď se na Žižkově trénuje víc. Dokonce, když máme v neděli zápas, tak trénujeme i v sobotu. Dělá se to teď opravdu profesionálně,“ tvrdí Hrdina.

Věří, že tréninková dřina pomůže jemu i celému týmu. Navíc cítí větší odpovědnost, protože je v pětadvaceti letech nejstarším hráčem kádru. A nejen to. „Je to nezvyk, jsem nejstarší, a to i včetně realizačního týmu,“ usmívá se s tím, že nikdy nic podobného nezažil.

Snaží se pomáhat na všech stranách a věří, že žižkovské béčko půjde tabulkou nahoru. A stejně tak bude lepší a lepší jeho forma. Kolik má tedy Hrdina naplánováno gólů? „To netuším, teď je hlavně připravuji spoluhráčům,“ vykládá a naznačuje, že když všechno půjde správným směrem, nemusí jeho působení na Žižkově na konci zimy skončit. „Záleží, jak mi to půjde a budu se Viktorce líbit. Třeba to klapne a dostanu šanci ve druhé lize,“ nebojí se velkých cílů Hrdina.

Jak to dopadne, na to si musíme ještě pár měsíců počkat, jak byl ale Hrdina úspěšný v roli tipéra, to bude jasné už za pár dní.

A jak tipuje zápasy 8. kola Pražská teplárenská přeboru?

Admira B - Hostivař, tip: 1
Tady to bude jednička a budou padat góly. Vyhraje Admira B, asi si pomůžou i někým z áčka.

Kolovraty - Královice, tip: 0
Tohle je trochu derbíčko. Podle mého bude záležet na tom, jak to hrající královický trenér Pepa Marek na zápas poskládá. Dám remízu.

Újezd nad Lesy - Radotín, tip: 1
Rozhodne zkušenost Újezdu nad Lesy, který potřebuje body. Radotín je podobně mladé mužstvo jako máme my. Dokážou udělat dobrý výsledek, v Újezdu to ale nebude ten případ.

Újezd Praha 4 - Vyšehrad B, tip: 1
Znám trenéra Újezdu Praha 4 Karla Jeřábka, je to výborný kouč a věřím, že to doma Újezd zvládne. Doma už ztratili body s Radotínem, teď fotbalisté Újezdu Praha 4 vyhrají.

Motorlet B - Zličín, tip: 1
Tady si myslím, že to bude hlavně o hlavě hráčů béčka Motorletu. Když to v tomhle směru zvládnou, tak získají tři body.

Podolí - Přední Kopanina, tip: 2
Budu přát Přední Kopanině, protože tam mám kamaráda – útočníka Urbana. Vím, že když se dobře vyspí, tak klidně dá tři, čtyři góly. Takže vyhrají hosté a on dá nějaký gól. (Tento zápas byl kvůli karanténě domácích odložený)

Žižkov B – Uhelné sklady, tip: 1
Tady dávám jedničku. Hrajeme doma, s novým trenérem hrajeme i v novém rozestavení, budeme chtít potvrdit vzestup.

Třeboradice – Dukla JM, tip: 1
Dukla Jižní Město vede tabulku, takže je asi favoritem. Ale já budu věřit Třeboradicím, protože mají zkušené hráče a umějí zvládat těžké zápasy.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
předehrávané 15. kolo: Stanislav Komínek (Admira B) 2 správné tipy - 6 špatných
předehrávané 14. kolo: Jan Sus (Královice) 5 správných tipů - 3 špatné
1. kolo: Martin Klán (Vyšehrad B) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Daniel Hlubuček (Újezd nad Lesy) 6 správných tipů - 2 špatné
3. kolo: Oliver Bitto (Motorlet B) 4 správné tipy - 4 špatné
4. kolo: Adam Borský (Uhelné sklady) 2 správné tipy - 6 špatných
5. kolo: Jiří Jindra (Újezd Praha 4) 4 správné tipy - 3 špatné (1 zápas bude dohrán později)
6. kolo: Dominik Vašut (Zličín) 6 správných - 1 špatný (1 zápas bude dohrán později)
7. kolo: Šimon Vik (Přední Kopanina) 3 správné tipy - 5 špatných