Foto: Jiří IPSER
Kolovraty si užívají na vítězné vlně. Kapitán Votřel chválí nováčky, jen nula vzadu nepřichází

Kolovraty si užívají na vítězné vlně. Kapitán Votřel chválí nováčky, jen nula vzadu nepřichází

Zapomeňte na minulou sezonu, kdy se hrálo o záchranu. Teď jsou k vidění úplně jiné Kolovraty. Trápící tým se proměnil ve štiku Pražská teplárenská přeboru. Na první místo ztrácí mužstvo trenéra Jakuba Slezáčka dva body - a to odehrál o jeden zápas méně. Kdyby dohrávku zvládl tak... „Kvůli prvnímu místu fotbal všichni hrajeme, ale jsme sotva v polovině podzimu. Na nějaké soudy je brzy,“ krotí euforii kapitán týmu Martin Votřel. Naposledy s Kolovraty vyhrál na Přední Kopanině 3:2.

Vedli jste 3:0, ale nakonec jste z jasného zápasu udělali drama. Co se stalo a změnilo?
Je pravda, že jsme asi deset minut před koncem vedli o tři góly. Pak jsme si to zkomplikovali a byly to ještě trochu nervy. Zápas to byl vyrovnaný, šance byly na obou stranách. Šli jsme šťastně do vedení a nakonec jsme vedli i o ty tři góly. Mohli jsme to dohrát v klidu, ale stalo se nám to samé, co ve středu s Vyšehradem B.

Tam přišla také ztráta vedení, tentokrát jen o dvě branky. Byly si ty zápasy podobné?
Asi tou koncovkou. Vyšehrad B neměl co ztratit, do druhé půle nastoupili se třemi útočníky a byli jsme opticky pod tlakem, ale zvládli jsme to. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby to bylo klidnější. Ale když budeme dělat vždycky tři body, tak i ty nervy přežijeme. (usměje se)

Musíte myslet i na trenéra Slezáčka a taky brankáře Bébra. Ten by chtěl taky někdy udržet nulu...
Přiznávám, že mě osobně mrzí, že jsme ještě neudrželi čisté konto. Ale když budeme vyhrávat, snad nám to gólman odpustí.

Na Kopanině jste položili základ k úspěchu, když jste uhlídali vyhlášené duo Urban – Šultes. Admira B na tuhle dvojici šila taktiku, chystali jste se speciálně i vy?
Speciálně ne. Víme o jejich kvalitách, to ví celý přebor a oni stejně dávají góly. Každý ví, jak je přebor těžká soutěž. Snažili jsme se je samozřejmě hlídat, nesměli dostat prostor. Ale výhradně na ně jsme se nechystali.

Když jste vedli o tři góly, blesklo vám hlavou, že už to v klidu dohrajete?
Vždycky si říkáme, že musíme pořád hrát dál aktivně. My nějakého zanďoura hrát neumíme. Není to u nás o nějaké hře v bloku a pasivním vyčkávání. Vyšehrad B to proti nám prostě vytáhl, neměl co ztratit. Přední Kopanina snížila možná trochu náhodným gólem. Ten druhý pak jejich hráč trefil z trestňáku. S tím nešlo nic dělat. Ale určitě jsme konec na Kopanině neprozdržovali. Byla tam jedna jediná situace, kdy se řešilo postavení míče a žlutou kartu dostal brankář. Čas jsme nenatahovali.

Mohli jste o výhru ještě přijít?
Naštěstí už soupeř neměl moc času, takže jsme to zvládli.

Dalo se čekat, že současná sezona bude lepší. Ale že až takhle dobrá... Kde se to v Kolovratech vzalo?
Každopádně chci říct, že jsme za tu změnu moc rádi. Loni na podzim na nás ležela deka, výsledky nepřicházely a všechno se nabalovalo. Bylo jasné, že nás čekal boj o záchranu. Sezona pak skončila předčasně a nám ta pauza hodně pomohla.

Prozradíte v čem?
Když to situace dovolila, odehráli jsme docela dost přípravných zápasů, výsledky byly dobré, zvedli jsme si sebevědomí. Taky nám pomohlo, že se do áčka posunuli naši odchovanci Kuchta a Hladký, hrají fakt skvěle. A posílení znamenal i příchod brankáře Bébra.

Máte zápas k dobru a na první příčku ztrácíte dva body...
Zatím je to fakt dobré. Možná je pro někoho překvapením, jak jsme nahoře, ale já jsem věděl, že sílu máme. Přebor je ale tak vyrovnaný, takže jsme rádi, že jsme najeli na vítěznou vlnu a budeme se snažit ji co nejvíc protáhnout. V horních patrech tabulky se cítíme lépe. Ale na nějaké soudy je brzy, nezvládnete dva zápasy a hned se všechno zamotá. Od šestého místa musejí týmy koukat dolů, hrají o udržení.

Jste nahoře a zápasy s Kopaninou i Admirou B už máte za sebou. Na jejich hřišti jste dali tři a čtyři góly. Sedí vám zápasy proti silným soupeřům, co otevírají hru, více?
Dá se to tak říct. Zápasy proti Dukle Jižní Město a Kopanině nám sedí. Na Admiře to bylo o něčem jiném, tam jsme si pomohli standardkami.

Pokud zvládnete zápas s Duklou, tak vás bude muset reálně zajímat to první místo.
Proti Dukle se nám daří, ale je to daleko. Situace v tabulce může vypadat jinak, vždyť se hraje až na konci října. Musíme zvládnout další zápasy včetně dohrávky s Podolím.

O víkendu si zahrajete s Královicemi, které dostaly od béčka Admiry sedm gólů. Chápu to tak, že tohle utkání může být těžší než bitvy s favority?
Královice mají zkušené mužstvo, mají exligisty. Vede to Pepa Marek. Vím, že teď Královice nebyly v ideální sestavě, takže je výsledek zkreslující. Loni na podzim jsme s nimi prohráli 1:4, máme soupeři co vracet.

Nechci vás tlačit, ale co byste říkal na to, kdyby Kolovraty poskočily na první místo tabulky?
Bylo by to hezké, proto to přece hrajeme. Ale fakt jsme teprve po půlce podzimu. My chceme hlavně hrát dobře, dělat body, abychom se vyhnuli boji o záchranu. Je moc příjemné, kde teď v tabulce jsme. Když uhrajeme na podzim dost bodů, bude to znamenat, že do jara půjdeme klidnější a to by bylo fajn.



Fotografie

Související články