Foto: Jiří IPSER
Souhrn 7. kola přeboru: Po delší době se odehrály všechny zápasy
05.10.2020

Souhrn 7. kola přeboru: Po delší době se odehrály všechny zápasy

Tři kola po sobě se neodehrálo kompletní kolo. Až teď to sedmé. A bylo se na co dívat: Přední Kopanina doma nestačila na Kolovraty, Dukla JM díky dvěma penaltám přehrála rezervu Motorletu, Radotín v divoké přestřelce urval tři body s Třeboradicemi. Po dlouhé pauze hrálo i Podolí, ale nestačilo na béčko Vyšehradu. Uhelné sklady neuspěly na hřišti Újezdu Praha 4 a stále se krčí u dna tabulky. Tou klesá Hostivař, která tentokrát doma nestačila na Újezd nad Lesy.

Podolí - Vyšehrad B 2:4 (1:4)
Branky:
31. z penalty a 65. Rosendorf - 4. a 7. Emelianov, 38. a 44. Vejvar. V 59. min. Vejvar a v 78. min. Souček (oba Vyšehrad B) neproměnili penaltu. ŽK: 56. Červenka, 57. Podobský - 12. Souček, 49. Macej, 61. Topol. Rozhodčí: Zelený - Stránský, Navara. Diváků: 35.
Podolí: Vondrka - Hrubý (70. Václav Pokorný), Červenka, Bednář, Šumník (77. Janoušek) - Rosendorf, Hruška - L. Svoboda, Brezina (77. Čtrnáctý), Podobský - J. Svoboda (46. Jůzek). Trenér: Petr Majer.
Vyšehrad B: Zvoníček - Čejka, Kubek, Madej, R. Procházka (21. Macej) - Emelianov, Topol (85. Vladimír Pokorný) - F. Babka (58. Stareček), Junek (46. Pryshlyuk), Vejvar - Souček. Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí)
: „Jednoznačné vítězství Vyšehradu, tři body si zasloužil. Nechali jsme si dát do šesté minuty dva góly, ale to se nám stává pravidelně. Pak už nejsme schopni něco se zápasem udělat, jen korigovat. Nestíháme fyzicky, což je důsledek toho, že nechodíme trénovat. Leží na nás deka a výkonnostně to v současnosti nezvládáme.”
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Se třemi body zvenku jsme spokojeni, mrzí nás však zranění Procházky a Junka. Měli jsme dost šancí na to, abychom zápas rozhodli dříve a nemuseli pouštět soupeře do kontaktu ve vývoji skóre. I z toho se musejí naši mladí hráči poučit a jdeme dál.”

Nejlepší hráč Podolí: Michal Vondrka.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Aleksandr Emelianov.


Újezd Praha 4 - Uhelné sklady 2:0 (0:0)
Branky:
51. Vrabec, 78. J. Jeřábek. ŽK: 40. Jackl, 49. J. Jeřábek, 89. Valeš - 68. Ribeiro. Rozhodčí: Šaróka - Jakl, Nepraš. Diváků: 40.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Jackl, Daňhel, Malčánek, Tomaides - Lupínek - J.Jeřábek (81. Navrátil), Kaiser (87. Valeš), Vrabec (76. Novák), Řezníček - Doležal (71. Hanzlík). Trenér: Karel Jeřábek.
Uhelné sklady: Kozlov - Simandl (71. Jarolímek), Koubek, Ramba, Šístek - Belán, Stolfa, Šafránek, Ribeiro, Karbuz - Kocourek. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Jednoduchý zápas to nebyl. Soupeř, který bohužel disponuje velkou marodkou, nehrál vůbec špatně. My jsme opět bojovali se střeleckou nemohoucností, ale i přesto vybojovali zasloužené vítězství.”
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Každopádně bych chtěl říct, že jsme podali zatím nejlepší výkon v podzimní části. V prvním poločase jsme do puntíku plnili vše, co jsme si řekli v kabině. Samozřejmě Újezd má svou kvalitu, což se potvrdilo ve druhém poločase, kdy jsme udělali dvě chyby a soupeř to potrestal. Fyzicky velmi náročné utkání, ale jak říkám, jsem i přes porážku s naším výkonem spokojen. Bylo vidět, že kluci chtějí a pokud budeme hrát jako tady, bude to určitě lepší.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Patrik Tomaides.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Tomáš Koubek.


Dukla JM - Motorlet B 4:2 (3:1)
Branky:
2. a 35. obě z penalty a 86. Kotlík, 25. Trávník - 20. Bitto, 65. Václavík. ŽK: 60. Trávník, 82. Damián Farkaš - 35. Scharf, 50. Hrabina, 84. Václavík. Rozhodčí: Gryc - Tikal, Andras. Diváků: 45.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman, M. Lafek, Ferreira (77. Tran) - Dominik Farkaš (88. N. Čermák) - Trávník, Damián Farkaš, Petrák, Sklenář (66. Novák) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Motorlet B: Hrubeš - Zelenka (58. Hamouz), Scharf (72. Pokorný), Žižka, Štědrý - Průša, Václavík (85. Sehedi), Simaichl, Matěj Podzemský - Hrabina (80. O. Walter), Bitto. Trenér: Jan Rajnoch.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Myslím si, že jsme hráli proti doposud nejkvalitnějšímu soupeři, kdy Motorlet byl na nás výborně nachystaný. První poločas to byl divácky velmi pohledný zápas. Motorlet měl více šancí, ale my jsme trestali ze standardních situací. Druhý poločas Motorlet jednoznačně lepší. My jsme tomu přizpůsobili taktiku, kdy jsme se stáhli a zhustili blok, protože nás na širokém hřišti přehrávali. Čekali jsme na nějaký brejk a ten se nám podařilo vyřešit na 4:2 a utkání jsme rozhodli. Za mě velká poklona Motorletu za to, jak hraje.”
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Zažil jsem toho ve fotbale hodně, ale tolik neproměněných šancí, to jsem ještě neviděl. My jsme byli na soupeře dobře připravení. Je velmi kvalitní, dává hodně gólů. Dva góly jsme dostali z penalty, ale ty komentovat nebudu. My jsme předvedli velmi dobrý výkon, ale ta naše finální fáze, to je velký problém, když z osmi velkých šancí neproměníme ani jednu. Soupeř byl kvalitní, mají tam dobré hráče v takovém tom dobrém produktivním věku. Dvě penalty, čtvrtý gól v samotném závěru, takže si myslím, že jsme jim toho moc nedovolili. Ve druhém poločase jsme je jasně přehrávali. Ztratili jsme tři body - a to říkám při veškerém respektu k soupeři. Byli jsme lepší, ale fotbal se hraje na góly a ty jsme nedávali.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Matyáš Lafek.
Nejlepší hráč Motorletu B: Jan Průša.


Zličín - Viktoria Žižkov B 1:1 (0:0)
Branky:
84. Vašut - 61. Verner. Ve 4. minutě neproměnil domácí Gröbl penaltu. ŽK: 59. Gröbl, 66. Vašut - 79. Souček. Rozhodčí: Štípek - Hradil, Pytloun. Diváků: 48.
Zličín: Mareš - Ibramimi, Gröbl, Holoubek (90.+4 Shyryaev), Stýblo - Žák - Krpata (64. Hnízdil), Hájek (58. Vagner), Kubr (48. Jákl), Bíllý - Vašut. Trenér: Miroslav Vašut.
Žižkov B: Štika - Mucha, Lanc, Pařízek (77. Souček) - Vild, Štěpánek (85. Blažek), Novinský (87. Kaisler), Minárčin, Hrdina - Verner, Fleišman (85. Lukeš). Trenér: Jan Kozel.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Pro nás hodně náročné utkání. Soupeř velmi dobrý. Dvě obrovské šance do poločasu nedáme - penaltu a Stýblo. Pak po chybě dostaneme gól. Velkou snahou alespoň srovnáme. Chybí větší ofenzivní zaujatost hráčů.”
Jan Kozel (Žižkov B): „Zápas jsme začali nešťastně. Bohužel již ve třetím zápase za sebou byl proti nám nařízen pokutový kop. Jeho neproměnění nás ale posílilo a od 5. minuty jsme diktovali tempo hry. Po přestávce jsme domácí prakticky do ničeho nepustili a vyústěním naší aktivní hry jsme šli do zaslouženého vedení. Utkání určitě ovlivnila sporná situace, kdy byl po vstřelení naší branky odmáván ofsajd. Tím by byl dle mého názoru zápas rozhodnut. Bohužel v tomto zápase nebyl přítomen VAR. Obdržená branka na konci zápasu padla po hezké kombinační akci domácích, které jsme však měli zabránit."

Nejlepší hráč Zličína: Michael Gröbl.
Nejlepší hráč Žižkova B: Marek Štika.


Královice - Admira B 2:7 (1:6)
Branky:
41. Kučera, 69. Vacík - 10. a 12. Heinzel, 28. a 48. z penalty Pelikán, 30. a 67. Pavlata, 19. Karvánek. ŽK: 78. Malík - 84. Bílek. Rozhodčí: Tsarev - Kohout, Popelka. Diváků: 45.
Královice: Grůša - Slováček, Ptáček, Fischer, Malík - Pospíšil, A. Krivosheev, Vacík, Nevařil - Marek (9. Dufek), Kučera (83. Mašek). Trenér: Josef Marek.
Admira B: Záhora - Šindelář (47. Trnka), Komínek (63. Bílek), Heinzel, Škarda - Kurek, Pelikán (56. Matějka), Pronyšyn (47. Jung), Karvánek (59. Drescher) - Pavlata, Skalický. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice):
„Takové utkání se těžko hodnotí. Za šest dnů jsme odehráli třetí zápas a to nebylo ideální. Podle toho vypadala sestava, museli nám pomoct kluci z béčka, kterým musím poděkovat. Dostali jsme rychle zbytečné dva góly a už se to vezlo. Druhou půli už jsme odehráli se ctí. Soupeři pochopitelně k vítězství gratuluji.”
Pavel Gregor (Admira B): „Do Královic jsme jeli s velkým respektem, především kvůli jejich ofenzivní síle a zkušenosti. Do utkání jsme ale vstoupili dobře, rychle jsme vstřelili klíčové branky a pak už jsme hru až do konce kontrolovali. Výsledek ani nepřeceňujeme, ani nepodceňujeme. Královice v optimální sestavě mohou porazit v přeboru kohokoli. Tentokrát jim chybělo několik individualit. Žádné vítězství venku však není lehké, děkuji našim chlapcům za bojovnost a přístup ke hře.”

Nejlepší hráč Královic: nikdo.
Nejlepší hráč Admiry B: Matyáš Heinzel.


Hostivař - Újezd nad Lesy 0:3 (0:1)
Branky:
43. Foltman, 52. Khomauli, 73. Snop. ŽK: 41. Laštovka, 63. Penc - 54. Snop. Rozhodčí: Zima - Tomšů, Šmakal. Diváků: 49.
Hostivař: Slavík - Kronovetr, Laštovka, Penc, Tulinský (46. Chyle) - Kadlčík, Žampa (72. Rajnoch), Macháček (75. J. Kučera), Špaček (68. Boubín) - Polák, Proskočil (59. Turek). Trenér: Petr Procházka.
Újezd nad Lesy: Blažek - Křivánek, O. Kučera, Kodr, Šimek - Příhoda, Foltman, Snop, Kovář - Mruvčinský (80. Borovička), Khomauli (76. Vít). Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař):
„Nejhorší výkon, co jsme v této sezoně podali. Nevím, jestli si kluci uvědomovali, že se hraje o šest bodů. Ale takhle se o šest bodů nehraje. Do teď jsem tvrdil, že hrajeme solidní fotbal, ale tentokrát tam od hráčů nebylo vůbec nic. A nebýt brankáře Slavíka, tak jsme dostali pět - šest gólů. Všichni by si měli uvědomit, že to, co v tomhle zápase kluci předvedli, takhle se fotbal nehraje. Neměli jsme ani šanci. Širší kádr asi není tak kvalitní, jak jsme si možná před soutěží mysleli.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Tři body, to je vždycky spokojenost. Začátek jsme trošku spali, trvalo tak dvacet minut, než jsme začali trošku běhat. Vytvářeli jsme si šance, ale domácí držel gólman. Delší dobu to tak bylo bez gólu, ale pak jsme si pomohli standardkou. Druhou půli už jsme hráli to, co jsme chtěli. Soupeř nic velkého směrem dopředu nevymyslel a my jsme si to pojistili dvěma góly. Tentokrát jsme si to uhráli, jak jsme potřebovali, chtělo by to víc takových zápasů.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Martin Slavík.
Nejlepší hráč Újezdu n. L.: Petr Foltman.


Olympia Radotín - Třeboradice 6:4 (4:1)
Branky:
48. a 57. Bužík, 18. Bureš, 10. Doležal, 30. Markovych, 45. Kubišta - 38. Polívka, 57. Viktorin, 67. Junek, 73. Kokoška. Ve 23. minutě neproměnil hostující Kadlec penaltu. ŽK: 28. Bazal, 41. Šíl, 84. Císařovský - 58. Junek. Rozhodčí: Stěhule - Vítek, Borodáč. Diváků: 43.
Radotín: Bártl - Bazal, Novichikchin, Šíl, Horníček - Bureš (89. Janovec), Kubišta, Císařovský, Doležal - Markovych, Bužík (90.+2. Louda ml.). Trenér: Jaroslav Louda.
Třeboradice: Beránek - Bejbl (30. Šanda), D. Hruška, Adjei, Polívka - Farkaš, Kadlec, Mařík, Marcinčík - Junek (68. Kokoška), Viktorin. Trenér: Robert Rambousek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„Mohlo to krásně skončit ještě divočejším skóre. Věděli jsme, že to bude souboj mládí se zkušeností a podle toho zápas vypadl. Celých devadesát minut se hrálo nahoru - dolů. Kdo to viděl, tak může říct, že to mohlo skončit 16:14. Těch šancí bylo přes míru. My jsme byli ti, kteří zaplaťpánbůh dali víc gólů. Byl to souboj lepších útoků s trošku horší obranou z obou stran.”
Robert Rambousek (Třeboradice): „Jednou za dva dny hrajeme mistrák, takže jsme toho měli docela dost. Snažili jsme se hrát, ale místo toho, abychom tutové šance proměnili, tak jsme dostali dva góly z brejků. Pak jsme nedali penaltu a místo 2:1 to bylo hned 3:0. Bylo to takové nešťastné utkání. Pro diváka dobrý, pro trenéra na infarkt.”

Nejlepší hráč Radotína: Leo Bužík.
Nejlepší hráč Třeboradic: Vojtěch Polívka.


Přední Kopanina - Kolovraty 2:3 (0:1)
Branky:
82. Zemánek, 84. L. Kučera - 44. Hájek, 70. Hynek. 79. Gračko z penalty. ŽK: 45. Mejdr - 75. Bláha, 87. Bébr. Rozhodčí: K. Kučera - Bočok, Král. Diváků: 50.
Přední Kopanina: Cipra - Mejdr (82. Machálek), Krejčí, L. Kučera, Mainolfi - Boček, Vágner, Nejeschleba, Vik (73. Hollmotz) - Šultes, Urban (65. Zemánek). Trenér: Daniel Vott.
Kolovraty: Bébr - Kuchta, Votřel, Vejr, Ráža - Borek - Gračko, Hladký, Hájek, Kalenda (70. Bláha) - Hynek. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Zápas se mi nehodnotí lehce, protože si myslím, že jsme si nezasloužili prohrát, ale protože hosté dali o jeden gól víc, tak jsme prostě prohráli. Oni hráli velmi organizovaně, zodpovědně, kvalitně. Svoje šance, které vznikly po našich velkých chybách, tak proměnili. My jsme šance, které jsme měli, nedali. První jsme dali až za stavu 0:3 a to už bylo pozdě.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Utkání bohaté na příležitosti probíhalo v takových vlnách. První část první půle jsme byli lepší a nebezpečnější my, druhou část poločasu domácí. Hned po přestávce jsme měli dvě gólovky, pak zase soupeř. Poté se nám povedlo odskočit až na 3:0 a to se ukázalo jako stěžejní. Soupeř to zdramatizoval dvě brankami v závěru a my jsme zažili druhý infarktový závěr během tří dnů. Za výkon patří klukům obrovské uznání.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Robert Vágner.
Nejlepší hráč Kolovrat: Milan Bébr.