Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 7. kolo Šimon Vik z Přední Kopaniny?
02.10.2020

Přeborová tipovačka: Jak vidí 7. kolo Šimon Vik z Přední Kopaniny?

Patří mezi elitu Pražská teplárenská přeboru. Jenže, jakmile se fotbalisté z Přední Kopaniny vyšvihnou na první příčku, tým trenéra Votta prohraje a z pomyslného trůnu jej některý z konkurentů sesadí. Přesně tak tomu bylo před pár dny, kdy Kopanina prohrála na půdě Admiry B a pustila do čela přeboru Duklu Jižní Město. „Vychází to tak, že naše první místo má zatím jepičí život. Naposledy jsme byli první snad tři dny,“ usmívá se 27letý záložník Šimon Vik. Právě on zkusí natipovat duely 7. kola nejvyšší pražské soutěže.

Stačilo zvládnout zápas v Kobylisích a Přední Kopanina by se vyhřívala na prvním místě. Jenže v taktické bitvě hrané za špatného počasí na těžkém terénu nakonec prohrála 0:2. „Bylo to o prvním gólu, který nakonec dali domácí, kterým vyšlo střídání. Přitom na těžší terén jsme zvyklí. Myslím, že terén nejvíce ublížil našim útočníkům Šultesovi s Urbanem,“ ohlíží se za zatím posledním vystoupením týmu v Pražská teplárenská přeboru.

V nové sezoně Kopanina vyšla bodově naprázdno teprve podruhé, premiérově však nedala ani gól. „Myslel jsem si, že si dokážeme pomoci standardkami, jako to udělaly proti Admiře B Kolovraty a vyhrály. Admira B to všechno zvládla a Urbyho se Šultym, kteří si vepředu výborně rozumějí, uhlídala,“ oceňuje soupeře Vik.

Uhlídat kopaninská esa není jen tak. „Jakmile se dostanou do situace jeden na jednoho, většinou je to pro soupeře smrt. Kluci si v těch chvílích umí poradit,“ skládá poklonu útočníkům Kopaniny. Urban má na kontě už jedenáct nastřílených gólů a pro fanoušky je překvapením, když se mezi střelci neobjeví. „Když nedal gól dva zápasy po sobě, tak už někdo říkal, že není v pohodě. Všichni ale víme, že Dan góly dávat umí a bude je střílet dál.“

V Kobylisích se hrálo na těžkém terénu, šancí bylo málo. Nestálo za to více střílet a zkusit zaskočit gólmana, kdy míč mohl chytit rychlý skluz? „My jsme to zkoušeli. Soupeř nás ale dobře dostupoval, dařilo se mu střely blokovat, neměli jsme klid. Takže místo střely do šibenice z toho vyšly takové plašmušky,“ vrácí se k uplynulému duelu Vik.

Když přijde řeč na tipování, rozesměje se. „Kluci z týmu říkali, abych odpověděl tak, jako už pár lidí přede mnou. A to, že netipuji, ale že v týmu máme hráče, kteří si rádi vsadí. Samozřejmě se bavíme o zápasech, jak dopadnou. Ale nesázíme. On je taky přebor hodně specifickou soutěží, kdy by se hodila při určování vítěze věštecká koule,“ dodává vesele. 


A jak tipuje zápasy 7. kola Pražská teplárenská přeboru?

Hostivař - Újezd nad Lesy, tip: 0
Tohle je pro mě úplně nevyzpytatelný zápas. Kdyby hrál Kuba Sýkora, můj bývalý spoluhráč z Kopaniny, tak bych řekl, že dá gól a Hostivař vyhraje 1:0. Jenže on je zraněný. Tak si myslím, že to skončí nerozhodně.

Přední Kopanina - Kolovraty, tip: 1
Kolovraty hrají týmově, fyzicky jsou hráči dobře připravení, navíc si dokážou pomoci standardkami. Ale jsem patriot. Urban dá dva góly. Jen se bojím, že taky jednu branku ze standardky dostaneme.

Radotín - Třeboradice, tip: 2
Třeboradice mají dobrý tým, myslím, že jsou silnější směrem dopředu. Třeba zkušený Grznár hraje skvěle. Radotín se trošku zvedá, ale tady si myslím, že mu to stačit nebude.

Újezd Praha 4 - Uhelné sklady, tip: 1
Přál bych si, aby Uhelné sklady udělaly nějaké body, ale na té malé umělce to moc pravděpodobné není. Újezd Praha 4 už doma nějaké body ztratil a tady vyhraje. Oni jsou zvyklí hrát nahoře. Když třeba nebudou první, tak určitě chtějí skončit na bedně. Uhelky nemají co ztratit, ale neuspějí.

Dukla JM - Motorlet B, tip: 1
Z pohledu Přední Kopaniny a špičky tabulky by se mi nejvíc líbilo, kdyby to tady skončilo nerozhodně. Jenže pokud se nepletu, tak áčko Motorletu hraje ve stejný čas, takže se z vítězství bude radovat Dukla Jižní Město.

Podolí - Vyšehrad B, tip: 2
Podolí určitě potřebuje body. Obecně všichni víme, že na podzim je třeba jich uhrát co nejvíce, aby to ve druhé půlce sezony nebyla hektika. Ale tady věřím Vyšehradu B. Ten je zvyklý prohánět týmy nahoře, tenhle zápas mu sedne a získá tři body.

Zličín - Žižkov B, tip: 1
Řekl bych, že Žižkov si opět nepomůže hráči z áčka. A jak znám trenéra Vašuta, klidně ten zápas dají na umělku. Uvidíme, co Dominik Vašut. Dává hodně gólů – je důrazný, agresivní, hodně střílí. Myslím, že to Zličín doma zvládne.

Královice – Admira B, tip: 1
O Královicích pořád slyším, jak trénují v pěti, ale pak zase a znovu hrají v horních patrech přeboru. Admira B nebude mít posily z třetí ligy, áčko hraje ve stejný čas, takže nebudou mít na lavičce Michálka, který nakonec rozhodl zápas s námi. Královice vyhrají, prosadí se šikovná křídla Pospíšil a Formáček.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
předehrávané 15. kolo: Stanislav Komínek (Admira B) 2 správné tipy - 6 špatných
předehrávané 14. kolo: Jan Sus (Královice) 5 správných tipů - 3 špatné
1. kolo: Martin Klán (Vyšehrad B) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Daniel Hlubuček (Újezd nad Lesy) 6 správných tipů - 2 špatné
3. kolo: Oliver Bitto (Motorlet B) 4 správné tipy - 4 špatné
4. kolo: Adam Borský (Uhelné sklady) 2 správné tipy - 6 špatných
5. kolo: Jiří Jindra (Újezd Praha 4) 4 správné tipy - 3 špatné (1 zápas bude dohrán později)
6. kolo: Dominik Vašut (Zličín) 5 správných - 1 špatný (2 zápasy budou dohrány později)



Fotografie