Foto: Pavel Jiřík st.
Obě dohrávky 5. kola přeboru vyhráli domácí
01.10.2020

Obě dohrávky 5. kola přeboru vyhráli domácí

Pražská teplárenská přebor ve středu umazal další dva zápasové resty, dohrávaly se zápasy 5. kola. Domácího prostředí využily Kolovraty, které porazily Vyšehrad B 2:1 a Královice i v dlouhém oslabení dokázaly otočit zápas s Třeboradicemi. Oba vítězové se posunuli tabulkou vzhůru. Kolovraty na čtvrté a Královice na páté místo.

Královice - Třeboradice 3:1 (2:1)
Branky:
43. z penalty a 79. A. Krivosheev, 32. Marek - 15. D. Hruška. V 75. minutě neproměnil A. Krivosheev (Královice) pokutový kop. ŽK: 20. Havlín, 76. Ptáček - 10. Klouček, 17. Nečas. ČK: 22. Havlín - 75. Klouček (vedoucí Třeboradice). Rozhodčí: Havel - Stránský, Zima. Diváků: 45.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Slováček, Malík - A. Krivosheev, Vacík, Krejča, Formáček (19. Sedláček, 55. Jakub Pospíšil) - Marek, Havlín. Trenér: Josef Marek.
Třeboradice: Šanda - Nečas, D. Hruška, Adjei, Polívka (60. Kokoška) - F. Hruška (67. Farkaš), Klouček (78. Novotný), Mařík, Janda - Junek (87. Jan Pospíšil), Viktorin. Trenér: Robert Rambousek.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice):
„Třeboradice v začátku zápasu lepší na míči, my jsme byli prvních patnáct daleko víc nebezpečnější. Měli jsme tam pár situací, které jsme měli vyřešit do gólu. Oni nám pak dali takový šťastný gól. Dostali jsme červenou kartu a říkal jsem si, že v deseti to bude hodně těžké. Paradoxně Třeboradice od té doby přestaly hrát. My jsme stáhli do bloku a hráli zezadu. Povedlo se nám dát gól na 1:1 a pak přišla penalta. Druhý poločas už jsme to odehráli velmi dobře, dobře jsme to odbránili. Mohli jsme vyhrát i větším rozdílem, šance jsme na to měli. V deseti velmi dobrý výkon, kluky musím pochválit.”
Robert Rambousek (Třeboradice): „Porážka mě mrzí. Prohráli jsme sami se sebou. Vedeme 1:0 a vyklidili jsme pole. Domácí navíc šli do deseti a my jsme si mysleli už se porazí sami. Opak byl pravdou. Zbytečná penalta a druhou půli už to bylo špatné. Druhou půli další penalta, kterou gólman chytil a třetí gól z trestňáku. V závěru jsme tam měli nějaké šance, ale neproměnili jsme je. Prohráli jsme si to sami.”

Nejlepší hráč Královic: Alexandr Krivosheev.
Nejlepší hráč Třeboradic: David Hruška.


Kolovraty - Vyšehrad B 2:1 (2:0)
Branky:
5. Gračko z penalty, 25. Kuchta - 71. F. Babka. ŽK: 81. Ráža, 90.+2 Bláha - 52. Burda. Rozhodčí: Kohout - Stěhule, Chrenko. Diváků: 80.
Kolovraty: Bébr - Kuchta (67. Ráža), Votřel, Vejr, Žitný - Borek - Gračko, Hladký, Hájek (82. Böhm), Kalenda (70. Dejmek) - Hynek (83. Bláha). Trenér: Jakub Slezáček.
Vyšehrad B: M. Babka - Čejka, Burda, Kubek, Pryshlyuk (46. R. Procházka) - Vaněk, Emelianov - F. Babka, Macej (65 Topol), Polák - Souček. Trenér: Vladimír Pokorný.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty):
„První půli jsme odehráli velmi dobře, kromě dvou vstřelených branek jsme měli ještě další šance či samostatné nájezdy, které jsme neproměnili. Mohli jsme mít dříve klid a mít to snazší, takhle jsme se však báli až do konce utkání, aby nás to nemrzelo. Do druhé půle soupeř změnil své rozestavení a prokazoval, že disponuje kvalitou. Posily z A-týmu Vyšehradu se ukázaly být jako rozdílové a dostaly nás pod tlak. My jsme nedokázali vůbec podržet balon, ale výsledek jsme nakonec uválčili, ubojovali a měli i štěstí. Valilo se to na nás, a tak slouží klukům ke cti, že to zvládli a dovedli zápas do vítězného konce. Cenné vítězství se silným soupeřem.”
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B): „Jsem absolutně nespokojen s naším přístupem v prvním poločase, v němž jsme si zápas prohráli. Nastoupili jsme, jako že se nám nemůže nic stát, chybělo nám nasazení, a domácí nás za to potrestali. Takže ani navzdory zlepšené druhé půli jsme si tentokrát body nezasloužili. Šance na vyrovnání jsme sice měli, Kolovraty však byly nakonec šťastnější.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Ondřej Žitný.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tomáš Topol.