Foto: Jiří IPSER
Souhrn neúplného 6. kola: Program tentokrát ovlivnilo počasí
29.09.2020

Souhrn neúplného 6. kola: Program tentokrát ovlivnilo počasí

Konečně jsme se těšili na úplné kolo Pražská teplárenská přeboru, ale opět to nevyšlo. Tentokrát nebyl na vině covid, ale vytrvalý a silný déšť. Zápasy Kolovraty - Podolí a Motorlet B - Radotín se neodehrály kvůli nezpůsobilému terénu. Zbývajících šest zápasů přineslo změny na obou koncích tabulky. Dukla JM otočila zápas s rezervou Žižkova a díky výhře 2:1 se vyhoupla na čelo tabulky. Uhelné sklady utrpěly debakl 2:7 na Vyšehradě a klesly na samé dno. Šlágr kola Admira B - Přední Kopanina skončil výhrou domácích 2:0.

Újezd Praha 4 - Zličín 3:0 (1:0)
Branky:
23. a 75. J. Jeřábek, 47. Rosa. ŽK: 53. Vrabec, 71. Jackl, 89. Lupínek - 27. Ibraimi, 39. Kubr, 85. Bous. Rozhodčí: Stránský - Šaróka, Vítek. Diváků: 25.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Malčánek, Jackl, Tomaides - Lupínek - J. Jeřábek (85. Novák), Vrabec (71. Kaiser), Rosa, Doležel - Běhounek (56. Řezníček). Trenér: Karel Jeřábek.
Zličín: Mareš - Ibramimi, Gröbl (65. Hnízdil), Holoubek, Stýblo - Žák - Krpata (78. Bous), Vagner (64. Jákl), Kubr, Bíllý - Šlajchrt. Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Utkání se nám celkem povedlo. Hráči přistoupili k zápasu podle mých představ a vyhráli jsme zaslouženě. Po minulých zápasech jsme tohle vítězství potřebovali.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Tentokrát to moc na nějaký komentář není. Výkon proti Újezdu a ve středu proti Vyšehradu, to byl velký rozdíl. Náš snad nejslabší výkon. Dopředu jsme se k ničemu nedostali, tam jsme neměli nárok. Naší hráči furt řečnili a dostávali za to zbytečné karty.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jan Jeřábek.
Nejlepší hráč Zličína: Jan Holoubek.


Vyšehrad B - Uhelné sklady 7:2 (4:1)
Branky:
21., 26. a 49. Junek, 41. a 49. Souček, 10. F. Babka, 79. Kankara - 8. a 83. Belán. ŽK: 34. Čejka (Vyšehrad B). Rozhodčí: Bočok - Andras, Mičko. Diváků: 20.
Vyšehrad B: M. Babka - Čejka, Burda, Kubek (46. Topol), Madej (67. Pryshlyuk) - Vaněk, Macej (46. R. Procházka) - F. Babka, Junek (62. Kankara), Polák - M. Klán (24. Souček). Trenér: Vladimír Pokorný.
Uhelné sklady: Borský - Simandl (57. Jarolímek), Sainer, Ramba, Šístek (46. Ribeiro) - Karbuz, Drozd - Belán, Šafránek (46. Valero), Kocourek - V. Klán. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B):
„Uhelné sklady se sice ujaly brzy vedení 1:0, pak už jsme ale tahali za delší konec my a byli jednoznačně lepším týmem. Zaslouženě jsme vyhráli, protože jsme se dokázali prosadit herními prvky, jimiž jsme se také chtěli prosadit: kombinační hrou po zemi a rychlostí, což nám vyneslo spoustu náběhů do volných prostorů. K tom se tentokrát přidalo i chladnokrevné zakončení.”
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Nedaří se nám, co si ale budeme povídat, Vyšehrad byl znatelně lepší. Mladší kluci, rychlejší a běhavější. Byli jsme všude druzí a zaslouženě prohráli. Je to těžké, ale musíme se co nejdříve zmobilizovat.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Tomáš Junek.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Roni Karbuz.


Viktoria Žižkov B - Dukla JM 1:2 (0:0)
Branky:
49. Fleišman - 57. Petrák, 70. Sklenář. Ve 26. minutě neproměnil Kotlík (Dukla) penaltu. ŽK: 55. Lanc, 24. Kozel (trenér VŽ) - 80. Innemann, 84. Peřina. Rozhodčí: Vítek - Stěhule, Štípek. Diváků: 50.
Žižkov B: Slanina - Mucha, Lanc, Pařízek - Souček (77. Faigl), Štěpánek, Novinský (71. Vild), Minárčin, Hrdina - Verner (88. Štika), Fleišman (85. Lukeš). Trenér: Jan Kozel.
Dukla JM: Bičiště - Inneman, M. Lafek, Sklenář (90.+1 Vostárek), Ferreira (85. Tran) - Vácha, Damián Farkaš, Petrák (64. Trávník), N. Čermák (68. Peřina) - F. Novák, Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Jan Kozel (Žižkov B):
„Zasloužili jsme si bodovat naplno. Je mi smutno ze situací, které bohužel z lavičky ani ze hřiště neovlivníte. Kdo byl na stadionu, tak si mohl udělat obrázek sám. Utkání se mi hodnotí velmi pozitivně, co se týče hry a snahy, kterou jsme po celý zápas předváděli a chtěl bych pochválit všechny hráče, jakým způsobem k zápasu přistoupili a šli za vítězstvím. Jdeme jistým směrem, který jsme si v pondělí s hráči potvrdili u společné diskuse a prezentace. Čeká nás dlouhá cesta, při které musí táhnout za jeden provaz celý klub. Jsme B-týmem klubu, který je v profesionální soutěži a smyslem, fungováním se musíme odlišovat od ostatních celků v této soutěži. Musíme se prezentovat tréninkovým procesem a fotbalem, který kluky může dostat nahoru. Nechci se vymlouvat za konečné skóre, ale to se nedostaví ze dne na den. Důležitější je proces. Nicméně konečný výsledek byl pro nás v tomto utkání velmi krutý."
Josef Světlík (Dukla JM): „Myslím si, že to nebyl úplně náš zápas. Prvních dvacet minut jsme se rozkoukávali v ligovém areálu. Potom jsme byli lepší, měli jsme nějaké šance, které se nám nepodařilo vyřešit, včetně penalty. Opět nás postihl náš blackout po vstupu do druhého poločasu, kdy jsme inkasovali lacinou branku. Ale ten tým, jak teď zvládal těžká utkání nebo utkání, kdy se nám nedařilo, tak dozrává. Všechno bylo těžké, všechno nám trvalo, předržovali jsme míče. Přesto se nám podařilo utkání otočit na 2:1 a ke konci utkání úspěšně odkopat, uskákat a odbojovat. Tyhle vítězství jsou důležitá. Jsem rád, že i když se nám nedaří, tak jsme schopní s tím něco udělat. Zkušenosti s takovými zápasy jsme neměli, nezvládali jsme je, ale teď už se tým v takhle těžkých situacích chová líp a získávanými zkušenostmi je zvládne.”

Nejlepší hráč Žižkova B: nikdo.
Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.


Admira B - Přední Kopanina 2:0 (0:0)
Branky:
79. Pelikán z penalty, 81. Heinzel. ŽK: Hráno bez karet. Rozhodčí: Tomšů - Gryc, Zima. Diváků: 150.
Admira B: Šmejkal - Kunc, Komínek, Heinzel, Škarda - Kurek (81. Šindelář), Pelikán (87. Pronyšyn), Milner (62. Michálek), Karvánek (73. Trnka) - Pavlata (68. Jung), Skalický. Trenér: Pavel Gregor.
Přední Kopanina: Cipra - Mejdr, Tržický, Krejčí, Kučera - Flaks (36. Polanský, 70. Řežábek), Vágner, Nejeschleba, Vik - Šultes, Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Vítězství si nesmírně vážíme, bylo to velmi dobře takticky vedené utkání. Obě mužstva se znají. My jsme věděli, jak se připravit na soupeře a kluci až na opravdu maličkosti vydrželi hrát naši taktiku. Bylo to náročné, ale bylo znát, že jsme měli víc tréninků než před Kolovraty. Moc celému týmu děkuji. Stoprocentně bylo klíčem k úspěchu to, že jsme nepustili do šance Šultese s Urbanem. Byli jsme na tuhle dvojici obzvláště připravení, ale jak jsme to dokázali eliminovat, to říkat nebudu. Na to ať si přijde každý trenér sám. Do kabiny jsem nic nesliboval, na Přední Kopaninu, kde jsem hrál, vzpomínám v dobrém. Je to ale už tolik let a hráli jsme proti sobě tolikrát, že už to ani moc nevnímám. Mohu říct, že naše vztahy jsou skvělé. S trenérem soupeře Danem Vottem jsme spolu i hráli, známe se velmi dobře. Bylo to velmi přátelské a kdyby to tak bylo vždy, bylo by to v pořádku. Těší mě, že jsme zamotali čelo tabulky. Věděli jsme, že v případě výhry tam nahoru doskočíme. Dokázali jsme to a jsme ve hře o úplnou špici. Kluci hráli opravdu skvěle.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Byla to taktická bitva, takové čekání na první gól. Věděl jsem, že kdo ho dá, tak vyhraje. A vstřelila ho po naší chybě Admira B. Sedmdesát minut to bylo takové čekání na šanci, obrany na obou stranách hrály velmi zodpovědně. Soupeř dokázal dva naše klíčové ofenzivní hráče pohlídat. Sám naopak rozhodl střídáním, kdy dobře hrajícího Pavlatu vystřídal čerstvý Michálek a ukázal, proč hraje třetí ligu. Penalta byla jasná. Prohráli jsme, to se stane. Daleko víc mě mrzí domácí ztráta s Újezdem nad Lesy, tam jsme měli vyhrát.”

Nejlepší hráč Admiry B: Štěpán Skalický.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Luboš Kučera.


Třeboradice - Hostivař 3:1 (2:0)
Branky:
21. a 69. Viktorin, 35. Grznár - 90.+1 Kronovetr. ŽK: 25. Kadlec, 54. Nečas, 64. D. Hruška, 64. Adjei, 64. Viktorin - 58. Tulinský, 83. Penc. Rozhodčí: Popelka - Kučera, Kohout. Diváků: 49.
Třeboradice: Šanda - Nečas, D. Hruška, Červenka (18. Adjei), Polívka - Kadlec (81. Farkaš), Mařík, Grznár (58. Janda), Klouček - Junek (77. Kokoška), Viktorin. Trenér: Robert Rambousek.
Hostivař: Slavík - Laštovka, Kučera (46. Polák), Penc, Tulinský (76. Kronovetr) - Kadlčík, Rajnoch (72. Boubín), Macháček, Turek (61. Špaček) - Chyle, Žampa. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Robert Rambousek (Třeboradice):
„Na těžkém terénu to byl těžký zápas. Soupeř byl kvalitní, houževnatý, měl výborného gólmana. Výsledek 3:1 je dobrý, i když jsme dostali gól v poslední minutě. To mě trošku mrzí. Mám radost, že jsme vyhráli.”
Petr Procházka (Hostivař): „Rozhodla kvalita v zakončení, domácí byli lepší na balonu. Možná je to stejná písnička jako minulý týden, hraje se na góly a ty my teď nedáváme. V tom na nás leží deka. Výsledek je pro nás asi trošku krutý, ale domácí vyhráli zaslouženě.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Martin Šanda.
Nejlepší hráč Hostivaře: Michal Kadlčík.


Újezd nad Lesy - Královice 1:5 (0:3)
Branky:
78. D. Jarolím - 34. a 40. Havlín, 27. Vacík, 51. Marek, 69. Ptáček. ŽK: 64. Lukeš - 76. Pospíšil, 78. Hyský. Rozhodčí: Jakl - Tikal, Denev. Diváků: 50.
Újezd nad Lesy: Blažek - Parys (46. Khomauli) Kučera, Kodr, Borovička (42. Lukeš) - Příhoda, D. Jarolím, L. Jarolím (73. Foltman), Kovář - Mruvčinský, Veselovský. Trenér Josef Šimek.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Hyský, Malík - A. Krivosheev, Vacík, Krejča, Formáček (61. Pospíšil) - Marek, Havlín (72. Sedláček). Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy):
„Vstoupili jsme do utkání dobře. Kombinujeme, tlačíme se do gólu, zatlačíme soupeře na jeho půli, vytváříme si šance. Pak dáme soupeřovi tři dárky jako na podnose. Uděláme chybu, že jdou sami na bránu. A to rozhodlo. Nám se zápas vůbec nepovedl, soupeři se povedlo vše, na co sáhnul. Bohužel je z toho takový krutý výsledek. Nám dárky nikdo nedává, my soupeřům ano.”
Josef Marek (Královice): „Vypadá to jednoduše, ale zas tak jednoduché to nebylo. Soupeř měl víc ze hry, byl víc na míči. Ale bylo to jen po vápno a nebyli tak moc nebezpeční. My jsme vystřelili třikrát na branku a byly z toho tři góly. To nám hodně pomohlo. Ve druhé půli jsme dali rychlý gól na 4:0 a pak už jsme to tak nějak dohrávali. Naše produktivita rozhodla. Byli jsme dobří v soubojích, nenechávali jsme je hrát. Bylo to super po všech stránkách.”

Nejlepší hráč Újezdu n. L.: David Jarolím.
Nejlepší hráč Královic: Vojtěch Havlín.


Motorlet B - Olympia Radotín odloženo na středu 7. října v 18:00
Kolovraty - Podolí odloženo na středu 28. října v 10:15