Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 6. kolo Dominik Vašut ze Zličína?
25.09.2020

Přeborová tipovačka: Jak vidí 6. kolo Dominik Vašut ze Zličína?

Je na něj spoleh a umí dávat góly. I když jde útočník Dominik Vašut na hřiště třeba jen jako žolík z lavičky. Zličín dobře ví, jaký poklad v něm má. A ví se to už pěkných pár let. Stejný obrázek nabízí i tento ročník Pražská teplárenská přeboru. „Byl bych radši, kdyby se naše góly rozložily mezi víc kluků a já si to třeba v klidu odseděl na lavičce,“ naráží střelec se zkušenostmi z vyšších soutěží na to, že zranění ještě úplně nedoléčil.

Na hřiště se nežene, většinou naskočí jako střídající hráč. Nebylo by tedy řešení, kdyby jeho otec, trenér Zličína, poslal syna na trávník od první minuty? „Už jsme to takhle zkoušeli a nebylo to ono. Táta vždycky nechává rozhodnutí na mně. Záleží na tom, jak se cítím. Problémy, co mám, se nelepší, ale aspoň, že se to nezhoršuje,“ konstatuje kanonýr Zličína.

S tím, že má jeho tým po sedmi kolech na kontě čtyři výhry, je celkem spokojený. „Je to určitě všechno lepší než před rokem. Pár zápasů se nám povedlo i otočit. Máme širší kádr, to je taky určitě fajn,“ pochvaluje si. Výhradu, a to velkou, má k prvním poločasům. „Tam nám to nějak nejde, nemáme je dobré. Třeba teď v dohrávce proti Vyšehradu B jsme taky o půli prohrávali a nedokázali už s tím něco udělat,“ mrzí Vašuta.

Když přijde řeč na sázení a tipování, rozdělí Vašut mladší odpověď na dvě části. Když jde o hecování na tréninku, kdy hrají party proti sobě, nebo se trefují břevínka, tak je útočník ve svém živlu, všechno prožívá a chce vyhrávat. „Na tipování ale moc nejsem. Někdy si řeknu třeba, že vyhraje Sparta, ale tím to končí. Nic dalšího neřeším.“

A jak tipuje zápasy 6. kola Pražská teplárenská přeboru?

Újezd nad Lesy - Královice, tip: 2
Újezd nad Lesy šel sice v poslední době nahoru, zlepšil se. Ale stejně mi něco říká, že to uhrají Královice. Rozhodnou jejich zkušenosti.

Admira B - Přední Kopanina, tip: 1
Admira B bude chtít odčinit poslední domácí porážku s Kolovraty. Přední Kopanina teď sice vyhrála v Třeboradicích, ale z Kobylis si body neodveze. Bude to jednička.

Třeboradice - Hostivař, tip: 1
Třeboradicím se nedaří, jak by si představovaly. Teď doma prohrály, takže udělají maximum, aby to napravily. Třeboradice mají zkušené hráče Junka, Grznára, věřím, že to zvládnou.

Újezd Praha 4 - Zličín, tip: 0
Vím, že nás čeká těžký zápas. Újezd Praha 4 prohrál s Duklou Jižní Město, remizoval s Radotínem. Hrát se bude na malé umělce. Myslím, že Újezd bude chtít vyhrát za každou cenu. Budu pokorný, tipnu, že to skončí nerozhodně.

Motorlet B - Radotín, tip: 1
Béčko Motorletu jede. Má v týmu mladé a běhavé kluky, dobrou práci odvádí jako trenér Honza Rajnoch. Myslím, že Motorlet B vyhraje a bude výraznějším rozdílem, třeba 4:0.

Vyšehrad B – Uhelné sklady, tip: 1
Béčko Vyšehradu nejspíš přehraje Uhelky po fyzické stránce. Záležet bude na tom, jestli bude proměňovat šance. Uhelky budou vzdorovat, ale bodovat ne.

Žižkov B - Dukla JM, tip: 2
Vyhraje Dukla. Když jsme proti ní hráli, tak se mi líbila. Béčko Žižkova sice vyměnilo trenéra, moc se mu ale nedaří a tipuji výhru hostů.

Kolovraty – Podolí, tip: 1
Tohle je pro mě jasná jednička. Kolovraty jsou rozjeté, vyhrály na hřišti Admiry B, hodně se zvedly. Je tam i větší disciplína. Nemají tolik karet a to jim pomáhá k bodům.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
předehrávané 15. kolo: Stanislav Komínek (Admira B) 2 správné tipy - 6 špatných
předehrávané 14. kolo: Jan Sus (Královice) 5 správných tipů - 3 špatné
1. kolo: Martin Klán (Vyšehrad B) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Daniel Hlubuček (Újezd nad Lesy) 6 správných tipů - 2 špatné
3. kolo: Oliver Bitto (Motorlet B) 4 správné tipy - 4 špatné
4. kolo: Adam Borský (Uhelné sklady) 2 správné tipy – 6 špatných
5. kolo: Jiří Jindra (Újezd Praha 4) 2 správné tipy - 3 špatné (3 zápasy budou dohrány později)