Foto: PFS
Úspěšný vstup výběrů U13 a U14 do nového ročníku Mezikrajské soutěže

Úspěšný vstup výběrů U13 a U14 do nového ročníku Mezikrajské soutěže

Do Mezikrajské soutěže vstoupili reprezentanti Pražského fotbalového svazu až ve druhém kole, které se odehrálo na v úterý 22. září v Sokolově. Soupeřem Pražanů byly výběry U13 a U14 Karlovarského KFS. V kategorii U13 se zkouší nový model 8+1 na 2x45 minut, kdy hřiště je od vápna k vápnu a přes celou šířku. Větší prostor hráči z hlavního města využili zejména ve druhém poločase, který vyhráli 7:0 a celkově utkání skončilo výhrou 8:1. Výběr U14 svého soupeře jednoznačně přehrál, což vyjádřil i gólově a konečné skóre utkání bylo 13:0.

Karlovarský KFS U13 - Pražský FS 1:8 (1:1)
Branky: Jung - Tkáč 3, Plachý 2, Klepáč, Palaščák, Tvrdý.
Sestava: Krouza, Graham - Chaluš, Hovadík, Frolík, Střeska, Skokan, Nikl, Klepáč, Palaščák, Kotíšek Vincent, Navrátil, Kotíšek Maxim, Holinka, Kadlec, Tkáč, Plachý, Tvrdý.

Hodnocení: „Utkání se hrálo v novém formátu 8+1 od vápna k vápnu a po celé šířce hřiště na 2 x 45 minut. A je třeba říci, že je to ku prospěchu věci. Jelikož jsou kluci už v posledním roce na menším hřišti, bude pro ně přechod na velké hřiště mnohem lépe stravitelný než z hry na jedné polovině 7+1. Samotné utkání přineslo mnoho zajímavých momentů a především v prvním poločase nám byli domácí vyrovnaným soupeřem. Po přestávce se na nich přeci jen projevila únava a úzký kádr. Naši kluci byli na hřišti dominantní, což se projevilo i v konečném výsledku,“ řekl trenér výběru Martin Lilling.

Karlovarský KFS U14 - Pražský FS 0:13 (0:8)
Branky:
Antič 3, Kuthan 2, Wölfl 2, Kočvara 2, Duška, Hladík, Kutina, Hejduk.
Sestava 1. poločas: Balon - Korenc, Krpálek, Hubička, Chegrygin - Kočvara, Hejduk, Kuthan - Wölfl, Antič, Duška.
Sestava 2. poločas: Bašta - Krpálek, Mikuš, Záleský, Chegrygin - Smrček, Hladík, Kuthan, Sládek - Kutina, Wölfl.

Hodnocení: „Již od 2. minuty, kdy jsme se dostali do vedení, bylo zřejmé, že utkání budeme mít ve své režii. V prvním poločase jsme nastříleli osm branek a spoustu dalších gólových příležitostí jsme neproměnili. Soupeře jsme téměř nepustili na naši polovinu. Aktivně a s velkou chutí jsme pokračovali i ve druhém poločase a stejně tak jako v tom prvním bylo k vidění moc hezkých gólů po krásných kombinačních situacích,“ řekl trenér výběru Matyáš Kudela.