Foto: Lukáš Fabián
Odložené finále Dětského fotbalové poháru se odehraje ve čtvrtek 24. září na Hájích

Odložené finále Dětského fotbalové poháru se odehraje ve čtvrtek 24. září na Hájích

Sedm pražských škol netrpělivě vyhlíží finále Dětského fotbalové poháru, které bylo naplánované na březen tohoto roku. Bohužel muselo být organizátory odloženo z důvodu koronavirové situace. ZŠ Jílovská, ZŠ a MŠ Barrandov, Masarykova ZŠ Klánovice, ZŠ K Milíčovu, ZŠ Květnového Vítězství, ZŠ Nepomucká a ZŠ Mikulova již znají náhradní termín: odložené finále jubilejního 10. ročníku se uskuteční ve čtvrtek 24. září 2020 ve sportovním areálu FC Háje Jižní Město.

Z hygienických důvodů organizátoři zvolili variantu odehrání ve venkovním prostředí.

„Věříme, že tento krok přijmete za logický i přesto, že venkovní teplota i počasí už může mít podzimní charakter. Doporučujeme, aby si účastníci vzali dostatečně teplé oblečení - termotrika, bundy, podvlíkačky, případně i rukavice a čepice. Hrát se bude na ploše s přírodní trávou, proto hráčům doporučujeme vzít si lisovky. Pro případ přesunutí finále do haly je nutné s sebou mít také sálovou obuv,“ říká Luboš Zákostelský, Grassroots trenér mládeže Pražského fotbalového svazu.

Účastníci turnaje se mohou těšit na osminásobného mistra světa a mnohonásobného mistra Evropy i ČR ve Freestyle Footbagu (hakisaku) a mistra ČR ve Freestyle fotbalu Honzu Webera.

Upozorňujeme všechny účastníky finálového turnaje, že po dobu celého turnaje budou dodržována zvýšená hygienická opatření.

Turnaj startuje ve čtvrtek 24. září 2020 ve sportovním areálu FC Háje Jižní Město v 8:00.

Přijďte se podívat na finále jubilejního 10. ročníku i Vy!