Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn neúplného 5. kola: Tři zápasy odloženy, do čela se vyhoupl Motorlet B
21.09.2020

Souhrn neúplného 5. kola: Tři zápasy odloženy, do čela se vyhoupl Motorlet B

Již podruhé v řadě se v Pražská teplárenská přeboru odehrálo neúplné kolo. Další tři zápasy byly odloženy. Pět odehraných zápasů přineslo zajímavé výsledky. Přední Kopanina doma zaváhala s Újezdem nad Lesy, když ztratila dvoubrankový náskok. Ve šlágru kola udolala Dukla JM Újezd Praha 4 těsně 2:1. Derby Prahy 5 Zličín - Uhelné sklady skončilo stejným výsledkem. Viktoria Žižkov B přijela do Radotína s novým trenérem Janem Kozlem, ale odvezla si porážku 1:4. Venku dokázal vyhrát jen Motorlet B, který porazil Hostivař 2:0 a díky skóre se vyhoupl na první místo průběžné tabulky.

Hostivař - Motorlet B 0:2 (0:2)
Branky:
29. Matěj Podzemský, 71. Zelenka. ŽK: 72. M. Rajnoch, 90.+1 Penc (oba Hostivař). Rozhodčí: Nepraš - Kohout, Štípek. Diváků: 76.
Hostivař: Slavík - Laštovka, Kučera, Penc, Špaček (77. Polák) - Tulinský (69. Kadlčík), Rajnoch, Macháček (84. Wolf), Turek (60. Kronovetr) - Chyle (80. Pazdera), Žampa. Trenér: Petr Procházka.
Motorlet B: Hrubeš - Zelenka, Dvorský, Rada, Štědrý - Průša, Václavík, O. Walter (55. Hamouz), Matěj Podzemský (85. Žižka) - Hrabina (80. Martin Podzemský), Blažek (66. Hulinský). Trenér: Jan Rajnoch.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař):
„Rozhodla kvalita. Ale že bych řekl, že soupeř vyhrál zaslouženě, tak to ne. Dal góly. Výborně jim zachytal brankář, udělali jsme z něj muže kola. Chytil minimálně čtyři tutové góly, ještě jsme trefili tři břevna. Pro nás to dopadlo výsledkově krutě, slušela by tomu remíza. Fotbal se ale hraje na góly a soupeř dal dva.”
Jan Rajnoch (Motorlet B): „Nastoupil proti nám brácha, v tom byl zápas určitě pikantní. Ale určitě jsem rád, že jsme ho zvládli, Hostivař má kvalitní a zkušené hráče, třeba Honzu Pence a další. Takže těžký a nepříjemný soupeř v domácím prostředí. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, měli jsme víc ze hry. Na můj vkus jsme soupeře pustili do dost šancí, zejména po standardních situacích. Při těch nás podržel brankář Hrubeš. Mrzí mě, že jsme z protiútoků neřešili ty šance líp. Za tři body jsem samozřejmě rád.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Matěj Rajnoch.
Nejlepší hráč Motorletu B: Jan Hrubeš.


Dukla JM - Újezd Praha 4 2:1 (1:0)
Branky:
7. vlastní Malčánek, 48. F. Novák - 72. J. Jeřábek. Ve 13. minutě neproměnil Vrabec (Újezd) penaltu. ŽK: 30. Solař, 45.+1 Tran, 61. N. Čermák, 73. Innemann - 14. Malčánek, 28. J. Jeřábek, 73. Tomaides, 90.+2 Vrabec. ČK: 53. Solař, 85. Damián Farkaš (asistent trenéra) oba Dukla. Rozhodčí: Král - Zelený, Popelka. Diváků: 60.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman, Sklenář (90. Vostárek), Ferreira - Růžička (32. Tran, 79. Vácha), Dominik Farkaš, Petrák, N. Čermák - F. Novák, Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Malčánek, Daňhel (86. Krejčí), Řezníček (70. Jackl) - J. Jeřábek, Vrabec, Kaiser (65. Hanzlík), Doležel, Tomaides - Běhounek. Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Vítězství je s hořkou pachutí. Chápu, když se zápas změní ve válku, dojde k urážkám všeho kalibru a po boji se chlapsky podají ruce, ale pokud v průběhu utkání ze střídačky hostů zní rasové urážky na mé hráče a okolí dělá že nic, tak je mi z toho hodně smutno, kam až se  dá lidsky spadnout. Jen doufám, že se k tomu vedení Újezdu Praha 4 postaví čelem a už nikdy tohle moji hráči nezažijí.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Zápas rozhodly začátky obou poločasů. V tom prvním jsme dostali z naprostého nic gól, pak jsme nepromněnili jednoznačnou šanci a penaltu. Ve druhé půli jsme po chybě dostali na 2:0. Snažili jsme se zápas zvrátit, bohužel jsme to nedotáhli do konce. Po vyloučení už to byla hra na jednu bránu. Je to pořád stejné, když nedáváme šance, nemůžeme vyhrávat. Myslím si, že zápasu by spíš slušela remíza než naše prohra.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Martin Tlustý.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Martin Daňhel.


Zličín - Uhelné sklady 2:1 (0:1)
Branky:
65. Vašut, 71. Jákl - 43. Kocourek z penalty. ŽK: 34. Kubr, 37. Billý, 84. Jákl, 89. Vašut - 53. Klán. ČK: 90.+2 Koubek. Rozhodčí: Tikal - Kučera, Havel. Diváků: 90.
Zličín: Schopf - Ibraimi, Gröbl, Billý, Stýblo - Krpata (86. Karták), Kubr, Žák, Vagner (46. Jákl) - Šlajchrt (78. Shyryaev), Hnízdil (57. Vašut). Trenér: Miroslav Vašut.
Uhelné sklady: Kozlov - Koubek, Ramba, Jarolímek, Valero - Belán (84. Simandl), Kocourek, Šafránek, Drozd (78. Ribeiro), Karbuz - V. Klán. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Pro nás šťastné vítězství. První poločas z naší strany špatný, byli jsme pomalí. Báli jsme se, že dostaneme gól a dostali jsme ho. O přestávce jsme si řekli, že máme na to výsledek otočit. Připomněli jsme si zápas ještě v I. A třídě, kdy se nám to s Radotínem povedlo. Vyšla nám obě střídání, kdy oba hráči dali gól. Závěr musíme ale odehrát lépe. Kubr měl šanci na 3:1 a nakonec se o výsledek klepeme až do konce.”
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Nedaří se, prohráli jsme. Vedeme 1:0 a neudržíme to, víc nemá cenu k tomu říkat.”

Nejlepší hráč Zličína: Martin Billý.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: nikdo.


Olympia Radotín - Viktoria Žižkov B 4:1 (3:1)
Branky:
24. Kubišta, 26. Císařovský, 37. Markovych, 61. Bužík - 7. Hrdina. ŽK: 30. Pavel, 84. Markovych - 88. Hrdina. Rozhodčí: Andras - Bočok, Denev. Diváků: 60.
Radotín: Bártl - Pavel (73. Bazal), Novichikchin, Ježdík, Horníček - Procházka (90. Kotlík), Kubišta, Císařovský, Doležal (87. Tyburec) - Markovych, Bužík (81. Louda ml.). Trenér: Jaroslav Louda.
Žižkov B: Štika - Mucha, Lanc, Lukeš (66. Faigl), Kaisler (66. Studený) - Souček, Fleišman, Minárčin, Hrdina - Štěpánek, Plotnárek (11. Novinský). Trenér: Jan Kozel.

Hlasy trenérů
Jaroslav Louda (Radotín):
„Výsledek je přesvědčivý, ale hra vypadala trošku jinak. Viktorka hrála rychlý kombinační fotbal. My jsme se na to připravovali a hráli jsme dobře do brejků, z kterých jsme dávali góly. Tři z brejků a jeden po standardní situaci. Já jsem s výkonem celého mužstva spokojený.”
Jan Kozel (Žižkov B): „Ze zápasu mám smíšené pocity. Mám radost z fotbalu, dominance na míči a předvedené hry v první půlhodině zápasu. Vítězství v dospělém fotbale bohužel nepřináší předvedená hra. V zápise je výsledek 4:1 a na kvalitu se historie neptá. My do sebe musíme dostat styl hry, po které se budou chlapci jak rozvíjet, tak učit vyhrávat. Bohužel jsme před cestou do kabiny obdrželi tři góly, které jsme soupeři doslova věnovali. Takové chyby jsou školácké a nesmí se v dospělém fotbale objevovat. Je to o individuální i skupinové zodpovědnosti, na které se musí pracovat. Chyby mě mrzí i kvůli chlapcům, kteří soupeři za celý poločas věnovali dvě šance a standardní situaci, po které Olympia vstřelila druhý gól. Druhý poločas byl chaosem na obou stranách. Tohle není o jednom zápase, situace se musí analyzovat a přinést postupnými kroky systém B-týmu Viktorky Žižkov, kterým se budeme v tréninkovém procesu a zápasech prezentovat. Prvním krokem bude tvrdá práce. Tu očekávám ode mě, trenérského týmu, ale hlavně hráčů, kteří jsou mladí a musí ukázat svou kvalitu a charakter. To je první věc, o které jsme se na společném prvním tréninku bavili a jsem rád, že se v zápase již projevila.”

Nejlepší hráč Radotína: Vasyl Markovych.
Nejlepší hráč Žižkova B: Antonín Hrdina.


Přední Kopanina - Újezd nad Lesy 2:2 (1:0)
Branky:
45. Mejdr, 62. Urban - 72. Kovář z penalty, 86. Šimek. ŽK: 72. Švarc - 82. Šimek, 90.+2 Blažek. ČK: 90.+3 Vít (Újezd) Rozhodčí: Vítek - Šaróka, Vojáček. Diváků: 51.
Přední Kopanina: Švarc - Karbulka, Kučera, Tržický, Flaks - Mejdr (73. Hollmotz), Boček, Vágner, Šultes - Polanský (81. Průša), Urban. Trenér: Daniel Vott.
Újezd nad Lesy: Blažek - Parys, Kučera, Kodr, Šimek - Borovička (46. Khomauli), Příhoda, Kovář, Heteš (66. Foltman) - Mruvčinský, Vít. Trenér: Josef Šimek.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Jsem zklamaný. Zápas jsme neodehráli vůbec dobře. První poločas byl úplně tragický. V poslední minutě první půle jsme dostali dárek v podobě prvního gólu. Druhý poločas už byl lepší a zvýšili jsme na 2:0. Měli jsme další tři - čtyři šance, které jsme měli proměnit a nebylo co řešit. Místo toho uděláme hloupou penaltu a pak dostaneme druhý šťastný gól a bylo z toho drama. V poslední minutě jsme dali gól, který ale neplatil pro ofsajd. Každopádně to asi dopadlo spravedlivě. Oni si šli za svým a my jsme nedávali góly. Šancí jsme měli dost, měli jsme to zvládnout a vyhrát.”
Josef Šimek (Újezd nad Lesy): „Tyhle zápasy se vždycky hodnotí dobře. Jedete k fotbalovému soupeři, jedete s týmem, který je oslabený o nějaké hráče. Nikdo od vás nic nečeká a z 0:2 otočíte na 2:2. V první půli stačilo čtyřikrát to doklepnout do brány a bylo to ještě lepší. Za mě skvělý týmový výkon. Byla tam červená, nějaké emoce, ale to k fotbalu patří. Bod ze hřiště soupeře, který hraje dobře, to se cení.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Jan Karbulka.
Nejlepší hráč Újezdu n. L.: Jaromír Blažek.


Kolovraty - Vyšehrad B odloženo na středu 30. 9. 2020 16:30
Královice - Třeboradice odloženo na středu 30. 9. 2020 16:30
Podolí - Admira B odloženo na sobotu 21. 11. 2020 10:15