Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 5. kolo Jiří Jindra z Újezdu Praha 4?
18.09.2020

Přeborová tipovačka: Jak vidí 5. kolo Jiří Jindra z Újezdu Praha 4?

Nemůže na hřiště a trenérovi nemluví do řemesla, přestože má zkušeností na rozdávání. Ředitel ambiciozního Újezdu Praha 4 Jiří Jindra toho má za sebou ve fotbale na všech stupních dost a dost. Nebojí se přiznat, že se od Újezdu Praha 4 čekal lepší start. „O nějaké tragédii bych nemluvil, prohráli jsme dva zápasy a dalo se čekat, že to budeme mít těžší. Ale síla týmu se ukáže hlavně ve chvíli, kdy se tolik nedaří a já věřím, že to zlomíme,“ říká zkušený funkcionář před tím, než zkusí natipovat zápasy 5. kola Pražská teplárenská přeboru.

Újezd Praha 4 si nastavil laťku pořádně vysoko. Jednou soutěž suverénně vyhrál, podruhé se pral o první místo po boku Admiry B, sezonu ale předčasně ukončila pandemie koronaviru. Očekávání od týmu trenéra Karla Jeřábka jsou maximální. „Slyšel jsem od pár lidí, že zase vyhrajeme celou soutěž klidně o dvanáct bodů. Já jsem byl určitě opatrnější. Je mi jasné, že jsme přečtenější. Ale věřím, že si to všechno sedne a budeme se zlepšovat,“ věří Jindra.

Tým opustil kapitán Tomáš Podvín, pryč je i střelec důležitých gólů Walter, který přesídlil do role asistenta v Motorletu B. Tam bude nakonec i hrát. Újezd Praha 4 se pochopitelně snažil díry v sestavě zacelit, přišel třeba exligista Antonín Rosa i další zkušení hráči. Zásah do sestavy byl ale znatelný. Když se k tomu přidá trocha smůly, stejně jako početná marodka, je suverenita pryč. „Nemám rád, když se někdo na zranění vymlouvá, ale my jich máme vážně dost. To není brečení, ale realita. A další kluci hrají se sebezapřením,“ připouští neradostnou současnost. I proto klub na poslední chvíli angažoval do zálohy Kaisera z Vršovic.

Daleko veselejším hlasem odpovídá Jindra na otázky, jak je úspěšný v roli tipéra. „Mimo pár srandiček v hospodě jsem nikdy netipoval a nesázel,“ dušuje se. „Když jsem o tom, že budu tipovat zápasy přeboru, říkal známým, tak se smáli, že trefím všech osm utkání. A já odpověděl, že třeba netrefím žádný. Moje tipy jsou opravdu sázkou do loterie,“ směje se funkcionář Újezdu Praha 4. „Mám to o to horší, že tipuji veřejně, a tak pobavím ostatní,“ dodává s úsměvem.

A jak tipuje zápasy 5. kola Pražská teplárenská přeboru?

Královice - Třeboradice, tip: 1
Původně jsem uvažoval o remíze, protože Třeboradice se potřebují chytit. Ale nikdo neví, jak na ně dopadne to, že jim přípravu narušil koronavirus. Královice jsou zvláštní. Všude se říká, jak netrénují, a pak přijdou zápasy a hrají dobře. Dám jedničku.

Přední Kopanina - Újezd nad Lesy, tip: 1
Přední Kopanina je rozjetá, u Újezdu nad Lesy bude záležet na tom, jak se sejde. Ale budu věřit domácím. S odřenýma ušima, ale bude to jednička.

Podolí - Admira B, tip: 2
Ten zápas se bude hrát až na konci podzimu, takže se to nyní hodně špatně tipuje. Ale když bude rezervě Admiry ouvej, tak si pomůže hráči áčka. Na Podolí vyhraje.

Dukla JM – Újezd Praha 4, tip: 2
Vyhraje Újezd. A klidně, ať je to gólem v 91. minutě. Jako se to teď stalo nám doma s Radotínem. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se něco podobného teď povedlo nám.

Hostivař – Motorlet B, tip: 2
Béčko Motorletu to teď docela nakoplo, naopak Hostivaři se tolik v posledních kolech nedaří. Do Motorletu B odešel od nás Walter, myslím, že hosté vyhrají.

Zličín – Uhelné sklady, tip: 0
Nejsem přítelem remíz, ale tady mi to na plichtu prostě nějak vychází. Může se stát, že to bude nějaký divoký výsledek, ale skončit by to mohlo nerozhodně.

Radotín - Žižkov B, tip: 1
Radotín hrál u nás disciplinovaně, Viktorka Žižkov B přijede s nezkušeným mládím. Přebor má ale kvalitu a zkušenosti jsou třeba. Podle mého tady rozhodnou. Jednička.

Kolovraty – Vyšehrad B, tip: 1
Pro řadu lidí jsou současné výsledky týmu Kolovrat překvapením, pro mě ale ne. Už před sezonou jsem říkal, že se jim bude dařit. Samozřejmě bude záležet, zda bude mít Vyšehrad nějaké posily, ale dávám jedničku.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
předehrávané 15. kolo: Stanislav Komínek (Admira B) 2 správné tipy - 6 špatných
předehrávané 14. kolo: Jan Sus (Královice) 5 správných tipů - 3 špatné
1. kolo: Martin Klán (Vyšehrad B) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Daniel Hlubuček (Újezd nad Lesy) 6 správných tipů - 2 špatné
3. kolo: Oliver Bitto (Motorlet B) 4 správné tipy - 4 špatné
4. kolo: Adam Borský (Uhelné sklady) 1 správný tip – 4 špatné (3 zápasy se dohrají 23. září)