Foto: Pavel Jiřík st.
Kluci dřou a tohle je odměna, bod z Újezdu Praha 4 je skvělý, těší radotínského kouče Loudu

Kluci dřou a tohle je odměna, bod z Újezdu Praha 4 je skvělý, těší radotínského kouče Loudu

Mistři posledních minut. Fotbalisté Radotína podruhé v sezoně udeřili v úplném závěru a odvezli si z umělé trávy Újezdu Praha 4 poněkud nečekaný bod za remízu 2:2. Poprvé díky gólu v nastavení zdolali vyšehradskou rezervu v úvodním kole Pražská teplárenská přeboru. „Když jsme ten gól Újezdu dali, byla tam euforie,“ přiznává Jaroslav Louda, trenér Radotína.

Váš tým se s pěti body vyhoupl nad sestupové příčky, proto byla radost větší?
To ne. Ale získali jsme bod na pořádně horké půdě. Před zápasem jsem si říkal, že kdybychom ho získali, byl by zlatý. A ono se nám to opravdu povedlo. V poslední minutě jsme rozhodli o výhře nad béčkem Vyšehradu. Jen proti Uhelkám jsme v úplném závěru velkou šanci nedali. Kdyby i to skončilo v bráně, to by byla senzace. Ale jak říkám, bod ze hřiště Újezdu Praha 4 je skvělý.

V tipovačce na uplynulé kolo Pražská teplárenská přeboru vašemu týmu zrovna moc nevěřili. Nabudilo vás to?
Musím přiznat, že na tohle nekoukáme a soustředíme se na sebe. My jsme šli do sezony s poněkud obměněným kádrem, někteří kluci spolu hráli poprvé, někteří podruhé. Máme v týmu nové mladé kluky, už to nejsou jen odchovanci Radotína. Ale všechno si sedá, parta je skvělá. V tréninku jsme to odmakali, ve středu a ve čtvrtek jsme trénovali i na umělce. Všechno jsme podřídili jen tomu nejbližšímu zápasu a odměnou je tenhle bod.

Újezd Praha 4 nerozjel sezonu optimálně, čekalo se, že doma musí vyhrát. Bylo to těžší pro soupeře, nebo pro vás?
Vůbec nechci řešit soupeře, ale když už se ptáte, tak i kádr Újezdu je pozměněný. A přišlo mi, že když jsme s nimi hráli naposledy, byl o něco kvalitnější. Tady bylo hodně soubojů, nakopnutých míčů. Po přestávce jsme si víc začali přihrávat a herně se zvedli.

A odměnou je získaný bod. Neprohráli jste podruhé v řadě, teď navíc na půdě favorita, z hlediska psychiky a sebedůvěry týmu jde o nesmírně cennou remízu, že?
Jsem za tu remízu neskutečně rád, protože kluci vážně moc dřeli. Největší radost jsem měl z toho, jak se po té vyrovnávací brance seběhlo všech jedenáct kluků a oslavovali gól. To je důkaz toho, že tým funguje, i když spolu třeba není tak dlouho.

Dostáváte docela dost branek, jak moc chybí zkušený Martin Jiránek?
Kdyby Martin zůstal, určitě by pořád měl mladým klukům co dát. Jeho profesionální přístup byl vzorem pro ostatní. Ale Martin se nějak rozhodl a prostě je pryč. Máme v kádru Jirku Ježdíka, který má zkušenosti ze třetí ligy. S mladými hráči hodně komunikuje, snaží se je stmelit. I on je moc důležitý.

Na začátku soutěže jste porazili béčko Vyšehradu, máte pět bodů. Co na rozjezd do sezony říkáte?
Na nějaké hodnocení je brzy. Všichni víme, jak je přebor vyrovnaný a každý může porazit každého. Jednou můžete dát pět gólů a příště je zase můžete klidně dostat. Proto nemá cenu ani moc spekulovat proti komu zrovna hrajete. Je to kvalitní a ohromně vyrovnaná soutěž, kde se bude bojovat o každý bod. Mě víc těší, jak se kluci rvou do poslední chvíle o výsledek.

Mluvil jste o nových hráčích, jenže pohled na zápis z posledního utkání měl do ideálu daleko. Na střídání jste měl opravdu jen tři fotbalisty...
To je pravda, ale když se podíváte na tým, udělali jsme dva mladé kluky z Admiry a teď přišli i dva mladíci z devatenáctky Vyšehradu. Tam se asi projevuje, že ji vede David Jarolím, který tady v Radotíně působil. Jsme za ty hráče moc rádi, fakt skvěle zapadli. A že jsme teď měli méně hráčů? Byl tam jeden trest za vyloučení a také byl souběh s utkáním béčka. Tam jsou vždycky dva, tři kluci, které můžeme kvalitně využít pro přebor.

Teď vás čeká zápas s béčkem Viktorie Žižkov. Najde Radotín sílu, aby potvrdil poslední cenný bod a protáhl sérii bez porážky?
Uděláme pro to maximum, byli bychom rádi, kdyby se to povedlo. Naším cílem je, aby Radotín hrál v přeboru důstojnou roli a samozřejmě chceme v tabulce zůstat nad pásmem sestupu. Kluci mají velkou motivaci se ukázat, trénuje se ve slušném počtu, věřím, že to tak půjde i dál.



Související články