Foto: Pavel Jiřík st.
Admira makala na hraně svých možností a držel ji gólman, hodnotil Freisler z Vltavínu

Admira makala na hraně svých možností a držel ji gólman, hodnotil Freisler z Vltavínu

Fotbalisté Vltavínu poprvé v této sezoně padli. Pro porážku 1:2 si přijeli k městskému rivalovi do Kobylis. Tam sice nad Admirou vedli, ale nakonec soupeř derby výsledkově otočil. „Myslím si, že to bylo nadprůměrné třetiligové utkání. Mělo kvalitu, jen závěr jsme nezvládli. Podali jsme dobrý výkon a nemáme se za co stydět. Neproměněné šance nás připravily o body,“ hodnotil utkání Tomáš Freisler, pro tento zápas hlavní kouč Loko Vltavín.

Nebyl klíčovým momentem spíš velký nedůraz bránícího hráče před rozhodujícím gólem? To je minimálně stejná chyba jako zahozená tutovka, ne?
Bylo tam špatné postavení krajního obránce. To je prostě fotbal. Přináší chyby a po jedné z nich domácí rozhodli. Ale celkově jsme chtěli hrát, chtěli jsme uspět. Myslím, že zápas fakt rozhodly dva fantastické zákroky domácího brankáře Jungra. Zejména ten, kdy jsme mohli jít v závěru prvního poločasu do vedení 2:0. Pak tam byla ještě jedna možnost ve druhé půli. Kdybychom náskok pojistili, zápas by byl asi rozhodnutý. Ale tím, že on to chytil, držel soupeře nad vodou a nakonec nás Admira potrestala po našich nedůslednostech.

Pokazila porážka dobrý rozjezd do sezony?
Třikrát jsme vyhráli, ale tenhle soupeř byl trochu někde jinde než ti předcházející. Tohle bylo třetiligové utkání se vším všudy. Jinak je náš start do ČFL dobrý, chtěli jsme ho potvrdit a měli jsme na to. Poprvé jsme ale nedali víc branek.

Právě koncovka přitom Vltavín zdobila, v ČFL měl dosud průměr tři vstřelené góly na zápas...
Na rozdíl od minulých utkání jsme tentokrát prostě neproměnili šance, co jsme měli. V závěru tam ještě hráči dvakrát stříleli a netrefili tu skulinu v houštině těl. Domácí hráli hodně obětavě. Myslím, že makali na hraně svých možností.

Do utkání jste šel v pozici hlavního kouče. Pro chyběl Martin Frýdek?
Je pravda, že jsem byl hlavní trenér, ale proč chyběl Martin, to je otázka na vedení. (Šéf klubu Josef Neuberg vše později vysvětlil tak, že Martin Frýdek měl žaludeční problémy, proto na lavičce chyběl)

Nemohl tým negativně ovlivnit fakt, že se Vltavín v týdnu dobrovolně vzdal účasti v MOL Cupu?
Vedení se zachovalo velmi dobře, když to nechalo na hráčích. A kvůli tomu, že my bychom nemohli mít podmínky jako ligové týmy, kde když je jeden hráč v karanténě, tak je mimo hru jen on, kdežto my, když budeme mít nakaženého, tak je mimo hru celé mužstvo. A my chceme hrát.

Takže se v kabině hlasovalo, zda MOL Cup vzdáte?
Ano. Vedení přišlo za hráči s dotazem, jak to vidí a oni se k tomu další den vyjádřili a vedení tomu dalo nějaký punc. Samozřejmě jsme se na to všichni těšili, kvůli tomu to hrajeme, chceme hrát s týmy z vyšších soutěží. Ale na druhou stranu, jsme rádi, že se hraje třetí liga.



Fotografie

Související články