Foto: PFS
Fotbal nechyběl na Wannado

Fotbal nechyběl na Wannado

To, že pravidelný pohyb a sportování dlouhodobě vedou ke zlepšení imunity a celkovému zlepšení fyzického i duševního stavu, není nic nového. Jen v současné době je důležité si toto připomínat možná více než kdy dříve.

Ví to i pořadatelé festivalu Wannado (dříve Sporťáčku), kteří pražskou zastávku tohoto populárního seriálu nevynechali i přes aktuální situaci ani v letošním roce.

Druhá zářijová sobota proto patřila rodinám s dětmi, které dorazily na Branickou louku. Zde na ně čekala celá řada sportovních a pohybových aktivit. Mezi těmito samozřejmě nemohl chybět fotbal, které reprezentovalo společné stanoviště Pražského fotbalového svazu a Viktorie Žižkov.

Návštěvníci si tak mohli vyzkoušet jejich fotbalové umění na připravených atrakcích, jakými byly fotbalová klec, kulečník nebo fotbálek s maskotem PFS, lvíčkem Bruncvíkem. Rodiče těch nejmenších účastníků, kteří měli fotbalový míč u nohy možná vůbec poprvé v životě, mohli získat díky přítomným pražským Grassroots trenérům mládeže informace o náborech v pražských klubech, v jakém věku je nejlepší s fotbalem začít, nebo který klub je pro ně nejblíže k jejich bydlišti. Děti si navíc z příjemného dne odnesly i drobnou pozornost od Pražského fotbalového svazu.

Věříme, že si fotbal společně zahrajeme také na rodinných festivalech i v roce 2021.


Fotografie