Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn neúplného 4. kola přeboru: První výhra Újezdu nad Lesy a Viktorie Žižkov B
14.09.2020

Souhrn neúplného 4. kola přeboru: První výhra Újezdu nad Lesy a Viktorie Žižkov B

Covid zasáhl do programu 4. kola Pražská teplárenská přeboru, když se odehrálo pět zápasů z osmi. Utkání Vyšehrad B - Zličín, Admira B - Kolovraty a Třeboradice - Přední Kopanina byla odložena na středu 23. září. Přesto se rodily zajímavé výsledky. Především první výhra Újezdu nad Lesy a Viktorie Žižkov B. Újezd Praha 4 jen remizoval s Radotínem a Motorlet B poslal domů Královice po výhře 5:2. Admira B sice nehrála, ale udržela se na čele tabulky, stejně jako Přední Kopanina na druhém místě.

Dukla JM - Uhelné sklady 3:2 (0:1)
Branky:
54. Ferreira, 63. Kotlík, 73. Preisler - 23. Koc, 47. Šafránek. ŽK: 37. Dominik Farkaš - 42. Simandl, 73. Šafránek, 73. Šístek, 89. Belán. Rozhodčí: Pytloun - Kohout, Nebáznivý. Diváků: 76.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman, M. Lafek, Ferreira - Vostárek (46. Vácha), Dominik Farkaš, Petrák, N. Čermák (67. Preisler) - Novák (90. Tran), Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Knyazev, Sainer, Šístek - Koc - Belán, Kocourek, Drozd, Simandl - Šafránek. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Bylo to vyválčené vítězství, kdy tříbodový zisk ještě doceníme. Jsem rád za zvládnutí tohoto těžkého týdne a nezbývá než kluky pochválit, že nechali na hřišti zbytky sil a s vítězstvím v hlavě snáz zregenerují.”
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Především chci kluky pochválit za výkon v utkání. Dukla je běhavý soupeř a nám se dařilo ho eliminovat do 50. minuty. Pak jsme dostali smolnou branku a už se to vezlo. Bylo jasné, že s Duklou nemůžeme závodit, protože jsou fyzicky jinde. Škoda, že jsme za stavu 1:2 nepřidali ještě jeden gól, šance tam byly. Každopádně rozhodující branka mě zaskočila a myslím, že rozhodčí situaci nezvládl. Takže nám nezbývá nic jiného, než bodovat na Zličíně a tam to taky nebude vůbec jednoduché, ale jak říkám a nechci se neustále opakovat, nevzdáváme to a bojujeme dál.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jakub Sainer.


Újezd Praha 4 - Olympia Radotín 2:2 (1:1)
Branky:
17. Doležel, 49. Malčánek - 33. Bužík, 90.+1 Markovych. ŽK: 60. Tomaides, 87. Lupínek - 18. Ježdík, 65. Bužík, 70. Císařovský, 80. Pavel. Rozhodčí: Kučera - Nepraš, Stránský. Diváků: 75.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Malčánek, Daňhel, Řezníček - Lupínek - J. Jeřábek (75. Novák), Vrabec, Doležel, Tomaides - Běhounek. Trenér: Karel Jeřábek.
Radotín: Saladiak - Pavel, Novichikchin, Ježdík (73. Šíl), Horníček - Procházka, Kubišta (68. Bureš), Císařovský, Doležal - Markovych, Bužík. Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Zápas se mi nehodnotí moc dobře, protože jsme ztratili dva body. Kdybych proměnili alespoň nějaké šance, které jsme měli, tak by soupeř odešel s debaklem. Soupeř z hodně mála vytěžil maximum. To už se nám pomalu stává pravidlem. Máme převahu, jsme lepší, šance ale neproměňujeme a to nás stojí body.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Za výkon, za nasazení a za výsledek jsem spokojený. První poločas jsme se přizpůsobili hře soupeře. Na tom malém hřišti to bylo hlavně soubojové utkání. Až ve druhé půli jsme se dostávali ke hře, na kterou jsme se celý týden připravovali. Začali jsme si líp přihrávat a díky vůli a nasazení hráčů jsme dokázali v nastavení vyrovnat. Uznání všem borcům, co byli na hřišti.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jiří Doležel.
Nejlepší hráč Radotína: Lukáš Kubišta.


Motorlet B - Královice 5:2 (3:0)
Branky:
69. a 81. Blažek, 14. Rataj, 30. Zelenka, 37. Bitto - 68. a 70. Pospíšil. ŽK: 34. Rada, 82. Matěj Podzemský - 1. Ptáček, 31. Krejča, 53. Pospíšil, 57. Havlín, 75. A. Krivosheev, 79. Formáček, 82. Vacík. Rozhodčí: Zima - Tikal, Tsarev. Diváků: 40.
Motorlet B: Vyčichl - Zelenka, Hauer, Rada, Štědrý (58. Průša) - Rataj (46. Blažek), Václavík, Simaichl, Matěj Podzemský - Hrabina, Bitto (58. Hamouz). Trenér: Jan Rajnoch.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Plášek, Malík - Pospíšil, Vacík, Krejča, Formáček - Marek (3. Havlín), A. Krivosheev. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B):
„Nastoupili jsme dobře, proti zkušenému soupeři, o kterém jsme věděli, že bude hrát důrazný fotbal. Jsou dobří na balónu. Brzy jim střídal útočník Marek. První poločas jsme ve hře dominovali a zaslouženě dali tři góly. Ke druhému poločasu musím být kritický. Místo toho, abychom byli v klidu a dali další góly, tak jsme si nechali dva dát. Bylo to zbytečné. Druhý poločas jsme měli hrát jinak, než jsme hráli. Každopádně pro nás dobrý zápas, opět velká škola pro naše mladé kluky.”
Josef Marek (Královice): „Je to těžké, šestý zápas, šestá jiná začáteční sestava. Ve třetí minutě jsem musel střídat, máme jednoho náhradníka. Pět minut potom se chytne za nohu Eda Formáček... Hrajete proti mladým běhavým klukům. Hráli fakt dobře, musím je pochválit. Moc se mi líbilo, jaký hrají fotbal, jakým se prezentují. Věděli, co chtějí hrát, to se mi líbilo. Pro nás škoda toho prvního gólu, to bylo hodně laciné. Pak už se to s námi vezlo. Nestíhali jsme, oni se tam dobře prolínali. Pak se ještě zranil Aleš Plášek, to už bylo hodně těžké. Klukům, kteří to odehráli se ctí, dokázali dát dva góly, musím poděkovat.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Pavel Václavík.
Nejlepší hráč Královic: Petr Malík.


Újezd nad Lesy - Podolí 2:1 (1:0)
Branky:
40. Mruvčinský, 54. Křivánek - 90. Doubek. ŽK: 56. D. Jarolím - 38. Podobský, 56. Bednář, 67. Rosendorf, 71. Krob. Rozhodčí: Stěhule - Havel, Vítek. Diváků: 80.
Újezd nad Lesy: Blažek - Borovička, Kučera, Kodr, Parys - Brahimi, D. Jarolím (72. Vít), L. Jarolím, Kovář - Mruvčinský, Křivánek (86. Příhoda). Trenér: Josef Šimek.
Podolí: Vondrka - Vlasák (65. J. Svoboda), Bednář, Brož (72. Hrubý), Štrajt (81. Doubek) - Rosendorf, Podobský, Krob, Sulek - Jůzek, Brezina (46. L. Svoboda). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy):
„Sešli jsme se v dobré sestavě, byli i bratři Jarolímové. První půle byla taková bojovná, rodily se šance na obou stranách. My jsme proměnili dvě, jedna hezká akce a pak po jejich chybě v obraně. Chvilku před koncem jsme zaspali a dostali na 2:1. Už jsme to ale dohráli na tři body.”
Petr Majer (Podolí): „Oproti minulým zápasům jsme se zvedli ve všem, co se fotbalu týká. Hráli jsme venku a domácí se sešli v trošku jiné sestavě než v úvodu sezony. Bylo to znát. Podle mě relativně vyrovnaný zápas až do 40. minuty, kdy jsme propadli v prostředku a dostali gól do šatny. O přestávce jsme si řekli, že se nic neděje, že budeme hrát dál, co jsme hráli. Pohřbila nás individuální chyba na začátku druhé půle, po které šli domácí na 2:0. Pak už to bylo těžké s tím něco udělat. Nemůžu říct ani popel, odehráli jsme dobrý zápas, kluci to odmakali. Bylo to otevřené, zkorigovali jsme ale až v poslední minutě.”

Nejlepší hráč Újezdu n. L.: Martin Mruvčinský.
Nejlepší hráč Podolí: Martin Bednář.


Viktoria Žižkov B - Hostivař 3:2 (3:2)
Branky:
15. Minárčin, 25. Fleišman z penalty, 45. Řezáč - 3. Polák, 18. Chyle. ŽK: 23. Polák, 72. Penc (oba Hostivař). Rozhodčí: Zelený - Vojáček, Jakl. Diváků: 60.
Žižkov B: Soukup - Mucha (79. Studený), Lanc, Petrlák, Tusjak - Bazal, Fleišman, Minárčin (65. Hrdina), Řezáč - Vild (60. Štěpánek), Bezdička (83. Plotnárek). Trenér: Miroslav Hlad.
Hostivař: Provazník - Laštovka, Kučera (73. Cieciura), Penc, Špaček (80. Pazdera) - Rajnoch (63. Boubín), Macháček (74. Kronovetr), Žampa, Turek (63. Václav) - Polák, Chyle. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Miroslav Hlad (Žižkov B):
„Situace v tabulce a sestava, kterou jsme dali dohromady, tak byla povinnost doma vyhrát. Ale nerodilo se to lehce. Třetí minuta a všechno bylo jinak jako v Královicích. Ale říkal jsem si, lepší je dostat facku ve třetí minutě než v devadesáté. Věřil jsem, že s naším stupňujícím se tempem ty šance přijdou. V druhé půli sedm šancí a žádnou jsme nedotáhli a nevyřešili. Prostě nepřišel zklidňující gól na 4:2. Bylo to zbytečně nervozní až do konce.”
Petr Procházka (Hostivař): „Prohráli jsme skoro s druholigovým týmem, měli šest nebo sedm lidí. Já kluky musím pochválit za přístup, který předvedli. Minimálně první půli jsme byli víc jak vyrovnaným soupeřem. Druhou půli nás trošku zmáčkli. Soupeř se asi bál o výsledek až do konce zápasu, ale vyhrál zaslouženě. My, když dokážeme navázat na tento výkon, tak nás brzy zase čekají vítězství.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Otakar Flaišman.
Nejlepší hráč Hostivaře: Lukáš Polák.