Foto: Pavel Jiřík st.
Vltavín si asi myslel, že nás přejede, ale my doma ztrácet nebudeme, věří Douděra z Admiry

Vltavín si asi myslel, že nás přejede, ale my doma ztrácet nebudeme, věří Douděra z Admiry

Třetiligová Admira doma válí, zdolala i dosud neporažený Loko Vltavín. V derby sice prohrávala 0:1, jenže ve druhé půli skóre otočila. Chvíli před koncem využil nedůraz obránce k vítězné trefě Michal Douděra a po utkání se mohl smát. Naštvaní hosté porážku těžko kousali, vzduchem létaly nadávky, tři body ale týmu z Kobylis po výsledku 2:1 už nikdo nemohl vzít. „Je to můj třetí gól v sezoně. Jsem šťastný,“ říkal Douděra, hrdina derby.

Vypadáte hodně spokojeně, jako první jste porazili Vltavín. To vám udělalo takovou radost?
Jsme šťastní. V poločase jsme prohrávali 0:1, ale myslím, že jsme byli lepší, měli jsme víc ze hry, měli jsme i šance. Mohla se pro nás pískat i penalta. V kabině jsme si řekli, že se nemáme za co stydět, že budeme dál hrát, že jsme lepší, že do toho budeme víc šlapat a naštěstí se nám povedlo dát dva góly.

Z tribuny to vypadalo, že jste před vítězným gólem dostal od obránce víc prostoru, než je obvyklé. Pomohlo vám jeho zaváhání?
Povedlo se mi ho předběhnout, pak jsem si míč posunul hlavou a dal si tělo před něj. Pak už jsem šel vlastně sám na bránu a povedlo se mi to dát podél gólmana.

A mohl jste slavit. Branka padla chvíli před koncem, věřil jste, že bude vítězná?
Věřil. Ale moc jsem nad tím nepřemýšlel, protože jsem byl úplně vyčerpaný. Bylo to derby, vyhecovaný zápas.

Hosté odcházeli hodně naštvaní. Zkuste popsat, co bylo důvodem toho, že vzduchem létala jedna nadávka za druhou?
Prostě asi nemohli překousnout, že prohráli. Že jsme to otočili a rozhodující gól padl v posledních minutách. Asi si mysleli, že nás porazí, přejedou nás. Ještě neztratili ani bod. Ale u nás to nikdo nebude mít jednoduché. Doma snad body ztrácet nebudeme.

Bylo důležité, že jste ubránili i do té doby rozjetou ofenzivu Vltavínu. Měli jste respekt?
My máme výbornou obranu. I když tam tentokrát Fric chyběl, povedlo se ho skvěle zastoupit. Všechno fungovalo. Připravovali jsme se na to, že chodí rychle nahoru, že mají výborné protiútoky. Sice jsme z toho taky dostali gól, když rychle rozehráli aut, ale jinak jsme to zvládli. Je pravda, že v první půli chytil velkou šanci i náš brankář Jungr. Po přestávce to byl velký boj.

Doma jste hráli třetí zápas a na kontě máte devět bodů. Přitom máte za sebou těžké soupeře. Přiznejte, čekal jste, že to bude až tak dobré?
Jsme stoprocentní a porazili jsme i béčka Slavie a Plzně. Je super, že jsme zase vyhráli. A že jsem dal ten vítězný gól zrovna já, to je taková třešnička.

Kazem je porážka v Rakovníku. Když jste tam prohráli v minulé sezoně, byla to pro trenéra noční můra. A vy jste tam prohráli zase...
Rakovník je pro nás asi zakletý. Nevím, co se tam stalo, já jsem tam nehrál. Nějaké šance jsme měli, ale nedali jsme je. Pak jsme dostali blbý gól a to nás položilo. Něčím nám to tam prostě asi nesedí. Celkově jsme ale hlavně rádi, že se hraje fotbal, že se nám žádné třetiligové utkání neodložilo a doufám, že to tak bude pokračovat. I když víme, že to bude těžké, když vidíme, jak ta čísla ohledně pandemie rostou.

S devíti body na kontě si to všechno užíváte, co?
O to víc škoda toho Rakovníku. To už bychom asi chtěli moc. Kdyby nám někdo před startem sezony řekl, že budeme mít v tuhle chvíli devět bodů, asi bychom to brali všemi deseti.


Derby očima trenéra Františka Peřiny
Vltavín má fazonu. To je potřeba říct na prvním místě. Oni hrají fakt skvěle, mají velkou kvalitu hráčů i celkově týmu. Hru mají propracovanou. U nás navíc hráli výborně: v bloku, ale nebyli zalezlí. Měli pod kontrolou větší plochu hřiště a hlavně mají smrtící brejky. My jsme se na to připravovali, ale stejně jsme dostali gól. Když se dostanou do finální fáze, tak to prostě promění. Mají ohromnou kvalitu. Je strašně těžké s nimi hrát. A o to cennější je nad nimi vyhrát. Musím přiznat, že v závěru už jsem trochu u střídání začal přemýšlet i o tom, co kdyby zápas došel do penalt. Jak to udělat, abychom tam měli ty správné hráče. Ale nakonec to kluci překazili. (směje se) Ne, že bych jim nevěřil, to oni vědí, že jim věřím. Já jsem jim i minulý týden po utkání s Plzní B říkal, jak jsem na ně hrdý. Ten tým má neskutečnou sílu a říkám to teď skoro po každém zápase. Proti Vltavínu to bylo o to horší, že jsme prohrávali, stejně jako se Slavií B. Ale to je fakt mašina, musím kluky fakt jen chválit, protože takhle těžké zápasy dokážou otáčet opravdu jen dobré týmy. A ten náš dobrý je. Takže máme devět bodů. Kdyby mi to někdo řekl před soutěží, že budeme mít po utkáních s takovými soupeři devět bodů, tak bych mu odpověděl, že se zbláznil, ale na druhou stranu jsem už před začátkem sezony byl přesvědčený o tom, a také jsem to říkal v našem rozhovoru, že budeme hrát v soutěži důstojnější roli. Myslím, že jsme určitou zkušenost nabrali a mladí hráči, co tam jsou, tak se zlepšili a jsou odolnější psychicky. Je to vidět ve vypjatých zápasech, kde nejen zkušenější kluci, ale i ti mladší to dokážou strhnout. I v poločase jsem klukům říkal, že věřím, že to otočíme. Nesložili jsme se, i když byl v první půli Vltavín nebezpečnější. Gólman Jungr byl fantastický, jsem šťastný, že u nás zůstal, chtěl odejít a být někde jednička. Moc nám v těžkých situacích pomohl. Zvládl těžké standardky. Jsem moc rád, že derby rozhodl gólem jeden z našich mladých hráčů, kteří mají budoucnost i ve vyšších soutěžích. Kvituji, jak se lepší Douděra, Panýrek i Záruba. Ten kvůli zranění nedohrál, ale i střídající Michálek zahrál fantasticky. Fakt jsem moc rád, jak jsme to derby zvládli a jsem na kluky hrdý.“



Fotografie