Foto: Pavel Jiřík st.
Zahodil tři šance, pak Gračko odstartoval uragán. Kolovraty daly tři góly za šest minut!

Zahodil tři šance, pak Gračko odstartoval uragán. Kolovraty daly tři góly za šest minut!

Hodinu vydržel bezbrankový stav, jenže pak Kolovraty spustily kanonádu a během šesti minut vedly nad Újezdem nad Lesy 3:0. O první trefu se postaral šikovný Michal Gračko, který zaznamenal svůj druhý zásah v sezoně. Kolovraty mají po pěti odehraných duelech Pražská teplárenská přeboru na kontě deset bodů a jsou bezpečně v horní polovině tabulky. „V minulé sezoně jsme utekli tak trochu hrobníkovi z lopaty, takže start do sezony je to příjemný, ale v klidu nejsme,“ říká Gračko po výhře 3:1.

Proti Újezdu nad Lesy jste po hodině spustili třígólovou smršť. Co se stalo, že branka nepadla dříve?
S Újezdem nad Lesy, co si pamatuji, jsme hráli vždycky docela vyrovnané zápasy. Tady jsme za poločas měli čtyři nebo pět šancí a gól jsme bohužel nedali. Ale hráli jsme dobře, takže jsme věřili, že se to zlomí. Nakonec nám pomohl šťastný gól.

Máte ho na triku vy, v čem byl šťastný?
Musím říct, že když jsem mluvil o těch šancích v první půli, tak tři jdou za mnou. A už jsem na to dost myslel, protože kdyby byla půle 3:0, tak by se nikdo nemohl divit. Ale soupeře podržel zkušený brankář Blažek. Ten teda není po tom poločase zrovna mým oblíbeným hráčem. (směje se) Fakt Újezd držel a i za stavu 3:0 tam měl dost výborných zákroků.

A co ten váš gól, nebyla to žádná proměněná tutovka?
Nebyla. Jen jsem vystřelil za vápnem a obránce to tečoval. Míč zapadl k tyči. Docela se mi ulevilo, protože jsem byl tak trochu zodpovědný za ten stav 0:0 a hrozilo, že soupeř může dát gól a všechno by bylo daleko těžší. Taky tam měl jedno přečíslení, ale nevyřešil ho dobře, takže se mi ulevilo...

Už jste někdy zažil takový gólový uragán?
Je pravda, že tohle se moc nevidí. Přebor je vyrovnaný, když dá jeden tým gól, tak to většinou nastartuje soupeře. Tady jsme naštěstí dali rychle tři góly a nemuseli být nervozní z toho, že je to těsné a o gól.

Ale když vidím ty minuty, tak to snad musel být co útok, to gól, že?
Musím říct, že nám po prvním gólu trochu pomohl soupeř svými chybami k pojištění náskoku. Určitě to nebylo tak, že jsme měli tlak a hrnul se na soupeře útok za útokem. Chvílemi se dokonce mohlo zdát, že jsme tak trochu s náskokem spokojení. Naštěstí nás Újezd nepotrestal a my vedli 3:0.

Nakonec jste neudrželi na druhé straně čisté konto. Mrzí vás to?
To byla asi jediná kaňka. Je u nás nový gólman, na jaře jsme odehráli jen jedno utkání, takže u nás pořád čeká na čisté konto. Štve nás to, protože k tomu fakt bylo blízko a bylo by fajn, kdybychom tu nulu udrželi. Navíc mám trochu pocit, že jsme tu akci mohli zastavit, že se tomu dalo zabránit. Škoda.

Troufnete si odhadnout, zda vám pomohlo i to, že za Újezd nad Lesy nehrají bratři Jarolímové?
Já jsem proti nim ještě nehrál, takže se to těžko posuzuje. Ale když to vezmu podle toho, co mají oba v kariéře za sebou, tak by asi mohlo být složitější se prosadit. Zkušeností mají opravdu hodně, takže to asi bylo znát.

Jinak ale start do podzimu mají Kolovraty celkem povedený, že?
Mít deset bodů za pět kol, to je super. První dvě kola byla povedená, teď jsme to také zvládli. Škoda porážky s béčkem Motorletu, kdy jsme v závěru srovnali, ale ještě jsme nakonec inkasovali rozhodující gól.

Chápu to správně, že vás štve víc bodová ztráta za porážku s Motorletem B, než remíza s Třeboradicemi?
Přesně tak. Sportovně musím uznat, že za výkon jsme si asi bodovat nezasloužili. Bod z Třeboradic není zase tak špatný výsledek.

Vypadá to, že by Kolovraty mohly být víc v klidu. Jaké ambice máte pro tuto sezonu?
Tak o klidu bych zatím moc nemluvil, je za námi teprve pět kol. Když se podíváte na bodové rozdíly, pořád jsou malé. Je to o dvou nepovedených zápasech a hned bychom se bavili o něčem jiném. Teď jsme na třetím místě a samozřejmě je to příjemné, ale zvláště pod vlivem minulé sezony, kdy jsme utekli hrobníkovi z lopaty, rozhodně není co slavit. Myslím, že to bude zase celou sezonu boj o každý bod.

Po té pauze kvůli koronaviru to vypadá, že jste byli pořádně nažhavení...
Všichni jsme rádi za to, že se hraje. Bylo to divné a dlouhé. Nehrál se přebor, nehrála se Liga mistrů, odložilo se EURO, lidem to vzalo jejich radost z fotbalu. Jasně, když se soutěž nedohrála, nejspíš nám to hodně pomohlo, nebyli jsme v dobrém rozpoložení. Na druhou stranu, kdyby se to stalo před rokem, tak by nám zase utekl postup. Ale k vaší otázce, když jsme se pak vrátili k tréninku, vypadalo to, že nás to o hodně víc baví. Už přátelské zápasy vypadaly dobře a teď v tom pokračujeme. Budeme se snažit, aby to vydrželo.