Foto: Lubor Mírek
Přeborová tipovačka: Jak vidí 3. kolo Oliver Bitto z Motorletu B?
04.09.2020

Přeborová tipovačka: Jak vidí 3. kolo Oliver Bitto z Motorletu B?

Rád by se prosadil do třetiligového áčka týmu z Jinonic, ale trpělivě čeká na svou šanci. Když má možnost, jde Oliver Bitto hrát do Pražská teplárenská přeboru. Naposledy se 19letý fotbalista v utkání s Podolím blýskl hattrickem. „V prvních dvou kolech mi to tam nespadlo, snad se mi povede střílet góly častěji,“ přeje si mladík, kterému dvojboje v dresu Motorletu nevadí. Naopak je vítá. „Kdybych měl rodinu a chodil do práce, bylo by to asi složitější, ale takhle je to v pohodě.“

Z každého slova je znát, jakou má radost, že se už hraje o body. Pauza způsobená pandemií koronaviru zabrzdila fotbal a špatně na duši nebylo pochopitelně jen fanouškům, ale hlavně hráčům a trenérům. „Snad to bude držet, to je hlavní, aby se mohlo dál hrát,“ přeje si s tím, že béčku Motorletu se start do sezony celkem povedl.

Po čtyřech kolech má devět bodů, to je hodně slušná vizitka. „Výrazně jsme vyhráli ale jen nad Podolím, jinak to bylo vyrovnanější. Přebor je soutěž, kdy může každý porazit každého,“ myslí si Bitto, který v přípravném období nasázel během zápasu soupeři i čtyři góly.

V Jinonicích každopádně při pohledu na výsledku tamní rezervy vládne spokojenost. „Jen bych chtěl dávat víc gólů,“ přeje si. Pod vedením trenéra Jana Rajnocha se tým prezentuje pohledným fotbalem, žádnou nakopávanou od něj nečekejte. „Snažíme se hrát po zemi, když soupeř nakopává, určitě se mu nepřizpůsobujeme a snažíme se prosadit naší hrou. V prvním kole s béčkem Admiry jsme se oťukali a teď už nám to jde,“ hlásí spokojeně.

Na tréninku se sice maká, ale i díky výsledkům není o dobrou náladu nouze. Mladíky to v barvách Motorletu B chytlo. „I trenér je hodně soutěživý, na tréninku hrajeme baga o něco,“ libuje si Bitto. Jen když přijde řeč na tipování, tak se trochu zachmuří, jelikož nemá zrovna dobrou bilanci. „Ale já skoro nesázím, od toho jsou jiní. Jako tipér nejsem moc dobrý, tak jsem zvědavý, jak to dopadne tady na utkání přeboru. To je hodně vyrovnaná soutěž, takže není jednoduché trefovat,“ usměje se.

A jak tipuje zápasy 3. kola Pražská teplárenská přeboru?

Královice - Žižkov B, tip: 2
Myslím, že se Žižkov posílí o hráče áčka a vyhraje. Královice jsou zkušené, ale když béčko Viktorky prohrálo s Kopaninou, tak to bude chtít napravit. A povede se mu to.

Přední Kopanina - Motorlet B, tip: 2
Vyhráli jsme tři zápasy za sebou, tak se pokusíme tu naši sérii protáhnout. Je nám jasné, že to bude těžké, musíme si dát pozor na kanonýra Urbana. Hodně napovědět by mohl první gól, věřím, že ho dáme my.

Admira B - Vyšehrad B, tip: 1
Béčko Admiry vyhraje, rozhodnout může třeba jejich obrovitý útočník, kterého mají. Ten neprohraje ani jednu hlavičku, není to určitě hráč pro přebor.

Radotín - Uhelné sklady, tip: 1
Uhelné sklady nejsou v dobrém rozpoložení, budu věřit tomu, že to Radotín doma uhraje. Domácí mají i hráče od nás, tak to snad zvládnou.

Hostivař - Újezd Praha 4, tip: 2
Hostivař odstartovala až neskutečně dobře, Újezd Praha 4 má naopak už dvě porážky venku. Myslím, že třetí prohru už nedopustí. Dám výhru hostů.

Dukla JM - Zličín, tip: 1
Zličín rozjel sezonu pro mě překvapivě dobře, ani nevím, jestli nějak posílili. Ale Dukla JM má kvalitu a teď se rozjela. Potvrdí to a vyhraje.

Podolí - Třeboradice, tip: 0
Podolí bude chtít napravit porážku 0:5 s námi, Třeboradice jsou ale zkušené. Na hosty bude mít vliv, že v týdnu dohrávali zápas. Vychází mi to na remízu.

Kolovraty - Újezd nad Lesy, tip: 1
Kolovraty jsou doma silné a tady to potvrdí. Újezd má v brance skvělého Blažka, ten mi chytil dvě jasné šance. Už jsem to viděl v brance a on skočil vždy jako kočka... Tady to ale bude jednička.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
předehrávané 15. kolo: Stanislav Komínek (Admira B) 2 správné tipy - 6 špatných
předehrávané 14. kolo: Jan Sus (Královice) 5 správných tipů - 3 špatné
1. kolo: Martin Klán (Vyšehrad B) 2 správné tipy - 6 špatných
2. kolo: Daniel Hlubuček (Újezd nad Lesy) 6 správných tipů - 2 špatné



Související články