Foto: Jiří IPSER
Na hattrick to proti Slavii B nebylo, přiznává střelec Vltavínu Pejša. S radostí ale počítá góly i výhry

Na hattrick to proti Slavii B nebylo, přiznává střelec Vltavínu Pejša. S radostí ale počítá góly i výhry

Loko Vltavín má na startu sezony pořádně nabito. Šest gólů nastřílel v pohárovém utkání, ve dvou duelech Fortuna ČFL slavil gól vždy třikrát, což stačilo na šest bodů. Naposledy svěřenci Martina Frýdka a Tomáše Freislera urvali cenné vítězství na hřišti Slavie B 3:2 a dvěma trefami se pod úspěch podepsal hroťák Petr Pejša. „Ve Slavii jsem v mládežnících hrál, takže jsem měl motivaci,“ usmívá se Pejša.

Vstup do sezony snad nemohl být ani lepší, že?
Nic víc jsme si přát nemohli, to je pravda. Moc jsme se těšili po tom půlroce, až se zase začne hrát o body a teď si to užíváme. Vyhráli jsme nad béčkem Slavie, které sice nemělo posily z první ligy, pořád jsou to ale kluci, co jsou v klubu léta a mají velkou kvalitu.

Je pravda, že tahle výhra je možná v očích fanoušků cennější, protože nad Pískem doma na startu sezonu vyhráváte takřka pravidelně, že?
Pokud se někdo podívá na statistiky, tak to mohlo papírově vypadat, že ten zápas zvládneme. Ale Písek má taky svoji kvalitu, takže i z té výhry máme samozřejmě radost. Vstup do sezony je vždycky důležitý a nám se včetně poháru povedl skvěle. Jsem rád, že dáváme góly.

V derby se Slavií B jste v 17. minutě vedli 2:0. Neříkali jste si, že je hotovo?
Byl to skvělý začátek, Kuchťa (Kuchař) to tam nejdřív parádně poslal a já přidal druhý gól, když jsem procpal míč snad 30 centimetrů za čáru, ale bylo to tam. Pak jsme na začátku druhé půle přidali třetí gól a možná v tu chvíli jsme možná v hlavách ten pocit, že už se nemůže nic stát, měli.

A Slavia B vás za ty myšlenky vytrestala, co?
Dala brzy gól na 1:3, nemohlo se nám stát nic horšího. Ale nakonec jen snížila na 2:3, opticky možná měla víc míč, měla nějaký tlak, ale jasné šance ne. My jsme za stavu 3:1 měli dvě možnosti, kdy jsme mohli pojistit náskok, ale taky se to nepovedlo. Hlavně, že jsme získali tři body. Nad Slavií B u nich moc týmů bodovat nebude. Hodně nám pomohly ty dva rychlé góly.

Když mi góly popisovali, před vaší první trefou bylo zakončení hlavou. Až jsem si říkal, že jestli jste dal gól hlavou, a zrovna Slavii, tak to bude vyšperkování vaší výhry. Ale nebylo to tak...
No jo, nejsem Pepa Čtvrtníček, ani Horst Siegl. Dal jsem góly nohou, hlavní je, že tam padly.

Slavii B chyběl její nejzkušenější hráč Švec, který byl na Admiře B vyloučen. Myslíte, že to pomohlo a defenziva byla zranitelnější?
Věděli jsme o té červené kartě, ale těžko říct. Ti kluci mají kvalitu. Ale možná to hrálo roli, jako zkušený hráč ty mladé kluky diriguje. Historie se neptá, jak to bylo. Máme tři body a hotovo.

Vypsal nějakou odměnu do kabiny trenér Martin Frýdek, když hrál za Spartu?
Ne, ne. Motivace tam byla z mojí strany, hrál jsem v mládeži za Slavii a moc rád klukům donesu chlebíčky. Máme to tak nastavené, že kdo hraje proti bývalému klubu, tak něco do šatny vypíše a za výhru odmění tým.

Mohl jste své představení vylepšit hattrickem?
Musím přiznat, že na hattrick nebylo. Měl jsem dvě šance a ty jsem proměnil. Musím říct, že mi to vůbec nevadí. Vyhráli jsme a daří se nejen mně, ale i oběma křídlům. K tomu máme i kvalitní hráče na lavičce, fakt je to paráda.

Po minulé sezoně jste přišli o dva zkušené obránce – Uvíru a Hovorku. Neříkali jste si, že pokud to nebude fungovat, budete muset minimálně na začátku sezony soupeře přestřílet?
(směje se) No, trochu jsme se o tom s Kuchťou bavili. Napadlo nás to, odešla nám dvě velká jména, co v klubu byla hodně dlouho. Ale musím říct, že kluci, co nastupují v obraně, odvádějí fakt skvělou práci a nahradili kluky, co odešli, opravdu parádně. Každý, kdo v obraně nastoupil, ať už to byl Čejda, Tichý, Kühnel, Podzimek, Matějka, nebo Veniger, to zvládl fakt výborně a zaslouží pochvalu. Klukům to jde skvěle.

Během kariéry už jste byl i v nejvyšší soutěži – v Příbrami a ve Zlíně. Jak s odstupem času vnímáte tyhle zkušenosti?
Samozřejmě jsem si přál, aby se to v Příbrami protáhlo, ale když už to nemělo pokračovat, byl jsem rád, že se můžu vrátit do Vltavínu, kde znám prostředí i kluky. Ve Zlíně to bylo něco jiného. Tam jsem nedostával v áčku šanci a hrál jsem jen MSFL, takže jsme se v lednu s panem Grygerou domluvili, že bude lepší, když to ukončíme. Myslím, že ČFL je kvalitou výš a bylo fajn se zase vrátit do Vltavínu. Samozřejmě ale makám dál a věřím, že další šance z vyšší soutěže může přijít.

Teď vás čeká zápas s Rakovníkem, který doma porazil Admiru. Nic jiného než tři body vás asi zajímat nemůže...
Určitě nikoho nemůžeme podcenit, bude to těžký zápas, ale pochopitelně budeme chtít získat tři body. Je jasné, že mají trenéra Pulpita, takže budou dobře natrénovaní. Ale to jsme i my, dostáváme v tréninku zabrat, takže z toho strach určitě nemáme. Naopak řadu soupeřů v závěru přehráváme, nebo jsme i dřív přehrávali.

Rakovnický trenér je hodně impulzivní, dá se čekat, že může být na Vltavínu bouřlivá atmosféra. Těšíte se?
Pokud bude trenér soupeře křičet na své hráče po gólech, které jim dáme, tak budu pochopitelně rád. (směje se)