Foto: Jiří IPSER
Souhrn 2. kola přeboru: První bod Třeboradic, první ztráta Admiry B
31.08.2020

Souhrn 2. kola přeboru: První bod Třeboradic, první ztráta Admiry B

V pořadí čtvrté odehrané kolo Pražská teplárenská přeboru přineslo dvě remízy. Obě zasáhly do vývoje soutěže. Třeboradice doma remizovaly s Kolovraty a byl to pro ně první bod v soutěži. Vedoucí Admira B jen remizovala na hřišti Újezdu nad Lesy. Vede tak už jen s jednobodovým náskokem před čtveřicí trochu překvapivých pronásledovatelů: Hostivaří, Motorletem B, Přední Kopaninou a Zličínem. Ve šlágru kola zdolal Újezd Praha 4 těsně 3:2 Královice.

Hostivař - Uhelné sklady 3:1 (2:1)
Branky:
9. a 41. Proskočil, 82. Chyle - 22. Jarolímek. ŽK: 30. Proskočil, 87. Penc,, 88. Pazdera - 81. Knyazev. Rozhodčí: Hradil - Stránský, Zima. Diváků: 70.
Hostivař: Provazník - Kadlčík (61. Laštovka), Kučera, Penc, Špaček - Tulinský (80. Rajnoch) - Macháček (63. Černý), Proskočil, Žampa, Turek (72. Pazdera) - Václav (74. Chyle). Trenér: Petr Procházka.
Uhelné sklady: Kozlov - Ramba, Knyazov, Sainer, Šístek - Koc - Belán, Šafránek, Kocourek, Jarolímek - Zilvar (9. Drozd). Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař):
„Jsme rádi, že se nám podařilo napravit zaváhání z minulého týdne nejen výsledkově, ale i herně. Tento zápas jsme měli většinou pod kontrolou, tím pádem je vítězství zasloužené.”
Michal Šimánek (Uhelné sklady): „Samozřejmě s výsledkem spokojený nejsem, dostáváme góly po našich chybách, i když si to neustále opakujeme dokola. Kluky ovšem musím pochválit, vidím, že chtějí a bojují. Není to pro nás lehké, máme stále spousty zraněných hráčů a dohráváme zápasy skoro bez střídání, ale jak říkám: nic nebalíme a jedeme dál. Soutěž je ještě dlouhá a já věřím, že to z naší strany bude lepší a lepší.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Tomáš Proskočil.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Petr Šístek.


Újezd Praha 4 - Královice 3:2 (2:1)
Branky:
29. Jeřábek, 44. Rosa z penalty, 73. Tomaides - 5. Nevařil, 84. J. Sus. ŽK: 6. Rosa, 45.+1 Vrabec, 60. Doležel, 65. Jackl, 86. Janků - 6. Marek, 34. Krejča. ČK: 58. A. Krivosheev (Královice). Rozhodčí: Vojáček - Šaróka, Pytloun. Diváků: 80.
Újezd Praha 4: Ježek - Valeš, Jackl, Daňhel, Janků (89. Krejčí) - Lupínek (78. Hanzlík) - J. Jeřábek (76. Řezníček), Vrabec, Rosa, Tomaides (80. Novák) - Doležel. Trenér: Karel Jeřábek.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, M. Sus, Malík - Pospíšil, Vacík, Krejča (73. Slováček), J. Sus - Marek, A. Krivosheev. Trenér: Josef Marek.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4):
„Zápas to byl hodně bojovný, na můj vkus tam bylo až moc emocí. Asi jsme byli lepší a soupeř neměl tolik šancí jako my. Vyhráli jsme zaslouženě. Po špatném úvodu, kdy jsme dostali ze standardní situace gól, jsme se zvedli a měli převahu. Na tomhle hřišti to je jiný fotbal. V zápase dominovala naše bojovnost. Pomohlo nám i vyloučení Královic.”
Josef Marek (Královice): „Byl to těžký soupeř. Věděli jsme, že je tady malé hřiště, že dvakrát prohráli a že to bude velký boj. Potřebovali vyhrát, byli nahecovaní, hráli jednoduché nakopávané balony dopředu. My jsme po rohu dali 1:0. Škoda, že jsme to nedokázali udržet alespoň do poločasu. Domácí to naopak otočili na 2:1. Měli víc šancí, takže asi zaslouženě. Druhou půli jsme hráli líp, kombinovali jsme víc po zemi. Přišla zbytečná červená karta, asi přísná, ale s tím nic neuděláme. Vyloučení nás dostalo zase dolů. Pořád to bylo o gól, byla šance vyrovnat, ale dostali jsme laciný gól na 3:1. Pak už to bylo těžké dohánět. Dali jsme osm minut před konce na 3:2 a soupeř se možná trochu zalekl. Zalezli, bylo tam pár věcí, které jsme mohli vyřešit lépe a přetavit to v gól. Soupeř tam měl taky několik šancí, ale musím nakonec uznat, že vyhrál zaslouženě.”

Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: Jan Jeřábek.
Nejlepší hráč Královic: Martin Sus.


Zličín - Olympia Radotín 3:1 (1:1)
Branky:
2. Krpata, 79. Vašut, 85. Kubr - 20. Tyburec. ŽK: 25. Jíra, 39. Jákl, 45. Krpata, 64. Vašut, 82. Ibraimi - 42. Ježdík, 87. Kubišta. ČK: 42. Bazal (Radotín). Rozhodčí: Hrivík - Stěhule, Gryc. Diváků: 95.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Holoubek, Kubr, Hájek - Stýblo (66. Vagner), Žák, Billý, Jákl (73. Bous) - Jíra (46. Vašut), Krpata (89. Kokeš). Trenér: Miroslav Vašut.
Radotín: Bártl - Doležal, Ježdík, Tyburec, Horníček - Pavel, Bureš (86. Podzemský), Kubišta, Procházka (70. Louda ml.) - Bazal, Bužík (80. Janovec). Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Miroslav Vašut (Zličín):
„Rychlý gól nám paradoxně nepomohl. Přestali jsme běhat, nepřihráli jsme si. Pomohla nám nedisciplinovanost soupeře. Druhý poločas to bylo o tom, jestli to dáme, nebo budeme mít průšvih. Drželi jsme soupeře na půlce, přesto měl velkou šanci. Nedal a my to zlomili. Díky za to.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Nezachytili jsme bohužel začátek zápasu, kdy jsme dostali rychle gól. Pak jsme hru vyrovnali a přišlo i srovnání stavu. V závěru poločasu přišel zkrat jednoho hráč a hráli jsme v deseti. Kluci to druhý poločas nevydrželi a dostali jsme v závěru dva góly. V deseti to nešlo uhrát. Chyběl Císařovský a Šíl. Za stavu 1:1 jsme měli obrovskou šanci, kdyby to Jirka Doležal proměnil, mohlo to dopadnout jinak.”

Nejlepší hráč Zličína: Stanislav Kubr.
Nejlepší hráč Radotína: Jan Horníček.


Motorlet B - Podolí 5:0 (2:0)
Branky:
44., 62. a 71. z penalty Bitto, 12. Rossmann, 58. Blažek. ŽK: 27. Rossmann, 77. Václavík (oba Motorlet B). Rozhodčí: Andras - Kučera, Štípek. Diváků: 50.
Motorlet B: Vyčichl - , Zelenka, Hauer, Rada (61. Průša), Štědrý (69. Hamouz) - Václavík, Simaichl, Hrabina (61. Hulinský), Matěj Podzemský (75. Pospíchal) - Rossmann (55. Blažek), Bitto. Trenér: Jan Rajnoch.
Podolí: Vondrka - Vlasák (46. Červenka), Bednář, Hruška, Štrajt (56. Doubek) - Šumník, Podobský (81. J. Svoboda), Rosendorf (69. Čtrnáctý), Krob - Zezula (46. Jůzek). Trenér: Petr Majer.

Hlasy trenérů
Jan Rajnoch (Motorlet B):
„Hrálo se na těžkém terénu proti nevyzpytatelnému soupeři. Podolí jsem viděl, mají tam slušné hráče. Kluky musím pochválit, jak k tomu od začátku přistoupili. Vytvářeli jsme si množství šancí a i na tom terénu tam byly solidní kombinace. Soupeře jsme prakticky k ničemu nepustili. Představoval bych si, aby se takový zápas rozhodl mnohem dřív. V době, kdy už byl soupeř hodně unavený, jsme měli dát víc gólů.”
Petr Majer (Podolí): „Naprosto jednoznačný zápas. Ti mladí kluci nás přejeli a pro nás to byla škola fotbalu, pěkně nás vycvičili. Naprosto zasloužené vítězství Motorletu, my jsme celý zápas hráli druhé housle a výsledek je spravedlivý. Z naší strany hodně nepovedený zápas. Byli jsme marní.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Oliver Bitto.
Nejlepší hráč Podolí: nikdo.


Vyšehrad B - Dukla JM 4:5 (1:4)
Branky:
25., 57. a 87. M. Klán, 55. Macej - 16., 45.+3 a 67. N. Čermák, 5. a 21. Dominik Farkaš. ŽK: 63. Madej, 82. M. Klán - 57. Lafek, 65. Růžička, 89. Dominik Farkaš, 90.+1 Kotlík. Rozhodčí: Král - Tomšů, Tsarev. Diváků: 75.
Vyšehrad B: Zvoníček - Čejka (46. Souček), Stareček, Kubek, Pryshlyuk - Madej - Polák, Macej, Procházka (75. Topol) - Junek, M. Klán. Trenér: Vladimír Pokorný.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Inneman, Lafek, Růžička - Trávník, Petrák, Dominik Farkaš, N. Čermák (80. Vostárek) - Kotlík, Novák. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B):
„Zaspali jme začátek utkání, a to nás vytrestalo celkovým výsledkem, tudíž porážkou. Ve druhé půli už to bylo lepší, ale stále jsme jen dotahovali. Musíme se i z tohoto zápasu poučit a zabodovat venku.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Z pohledu nezaujatého fanouška to bylo atraktivní utkání. Padlo mnoho branek, pro obě trenérské lavičky to byl však spíš infarktový zápas. První poločas šel jednoznačně za námi, ale Vyšehrad se nevzdal, obdivuhodně vstal z popela a dokázal ještě vývoj zápasu zdramatizovat.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Martin Klán.
Nejlepší hráč Dukly JM: Nicolas Čermák.


Viktoria Žižkov B - Přední Kopanina 0:2 (0:0)
Branky:
46. Boček, 86. Urban. ŽK: 56. Kříž - 86. Vágner, 90.+2 Vik. Rozhodčí: Kohout - Havel, Vítek. Diváků: 60.
Žižkov B: Soukup - Bazal, Žežulka, Kříž, Tusjak - Hrdina (58. Plotnárek), Fleišman, Kříž, Petrlák - Štěpánek (46. Blažek, 65. Chytra), Bezdička. Trenér: Miroslav Hlad.
Přední Kopanina: Cipra - Kučera, Tržický, Krejčí, Mejdr (83. Zemánek) - Boček, Vágner, Nejeschleba, Vik - Šultes (90.+1 Machálek), Urban (89. Mboula). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Miroslav Hlad (Žižkov B):
„Těžko se mi hledají slova. Jediné, co mě napadá, je omluvit se fanouškům Viktorky. Poprvé jsem využil posily z áčka. Mám pět zraněných a všechny ze základu. Bez nich bych to neuhrál. Myslel jsme si, že to půjde, ale přišla facka. Prostě se to nepropojilo. Kopanina hrála výborně z bloku a čekala na brejky. My jsme dvacet minut hráli dobře, ale s každou přibývající minutou to bylo horší a horší. Kopanina naopak rostla. Tušil jsem, že za stavu 0:0 o poločase to bude průšvih. Takhle to fotbal umí.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Porazit Viktorku v takovémhle složení, to se cení. Zvládli jsme to obrovským nasazením a zodpovědnou hrou. Hráli jsme na brejky a povedlo se to. Domnívám se, že to bylo naprosto zasloužené a mohlo to skončit i vyšším rozdílem. Jsem strašně rád, že jsme je porazili.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Daniel Kříž.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Robert Vágner.


Třeboradice - Kolovraty 1:1 (0:1)
Branky:
56. D. Hruška - 21. Hájek. ŽK: 24. Hájek, 31. Vejr, 46. Hynek (všichni Kolovraty). Rozhodčí: Jakl - Tikal, Bočok. Diváků: 70.
Třeboradice: Beránek - Polívka (46. Junek), D. Hruška, Červenka, Bejbl (88. Nečas) - Klouček, Mařík, Janda, Grznár - Kadlec, Viktorin. Trenér: Robert Rambousek.
Kolovraty: Bébr - Hynek, Vejr, Hájek, Žitný - Ráža - Gračko, Hladký, Kuchta (65. Klír), Sommer (65. Čech) - Borek. Trenér: Jakub Slezáček.

Hlasy trenérů
Robert Rambousek (Třeboradice):
„Doma jsme ztratili dva body. Chtěli jsme to utkání vyhrát, bohužel jsme měli trošku smůly v koncovce. Pět minut před koncem jsme nastřelili tyč. Šancí jsme měli docela dost, ale v koncovce jsme byli zbrklí. Výsledek je takový, jaký je, bohužel. Musíme makat dál, aby se to zlepšilo, začali jsme vozit body z venku a vyhrávali doma.”
Jakub Slezáček (Kolovraty): „Po první půli byl bod málo, po druhé za něj nakonec musíme být rádi. Je velká škoda, že jsme hned po úvodní brance nevyužili samostatný únik. Potřebovali jsme vedení pojistit a odskočit o dvě branky. Druhý poločas to byl od nás festival špatných řešení. Nedokázali jsme pořádně udržet míč a kromě tyčky z nájezdu a pár závarů jsme oproti prvnímu dějství nehráli vůbec dobře a nebyli jsme nebezpeční. V závěru měli domácí dvakrát na noze rozhodující branku, takže bod musíme vzít.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč Kolovrat: Milan Bébr.


Újezd nad Lesy - Admira B 0:0
ŽK:
61. Grečl, 90.+1 Vít - 56. Šindelář, 89. Heinzel. Rozhodčí: Nepraš - Zelený, Popelka. Diváků: 90.
Újezd nad Lesy: Blažek - Borovička, Šimek, Kodr, Parys - Foltman - Vít, Mruvčinský (46. Veselovský), Grečl, Khomauli (80. Kohout) - Hlubuček. Trenér: Josef Šimek.
Admira B: Záhora - Drescher (46. Trnka), Komínek, Heinzel, Škarda - Pelikán - Šindelář (62. Skalický), Michálek (87. Matějka), Milner, Karvánek (66. Jung) - Pronyshyn (57. Votlučka). Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Josef Šimek (Újezd nad Lesy):
„Pro nás to bylo takové zvláštní utkání. Soupeř zatím stoprocentní, dával spoustu gólů. My jsme šli do zápasu minus čtyři lidi. Vzhledem k tomu, když jsme je viděli minule doma s Třeboradicemi, kdy je přejeli, tak jsme věděli, že to bude těžký zápas. Nicméně nám to utkání sedlo a měli jsme tam i nějaké šance, kdy jsme mohli skórovat. Trošku na to doplácíme, že šance, které si vytvoříme, tak neproměníme. Ustáli jsme jejich tlak, když nás dvacet minut druhé půle zmáčkli. S těžkým soupeřem je bod dobrý.”
Pavel Gregor (Admira B): „Nehráli jsme tak jako v předchozích zápasech, nedostali jsme do hry intenzitu. Soupeř hrál organizovaně a velmi dobře jim zahrála stoperská dvojice a zachytal brankář Blažek. Za bojovnost domácích vidím remízu jako spravedlivou.”

Nejlepší hráč Újezdu n. L.: Jaromír Blažek.
Nejlepší hráč Admiry B: Stanislav Komínek.



Související články