Foto: redakce
Tempo má trenéra. Tým povede staronový kouč Vanko
28.08.2020

Tempo má trenéra. Tým povede staronový kouč Vanko

Nová sezona má za sebou teprve tři kola, fotbalové Tempo už ale hlásí třetího hlavního kouče. Sezonu odstartoval tým ze Lhotky pod vedením Dominika Rodingera, po jeho odchodu do Hostouně naskočil na jedno kolo asistent Filip Šmídek. A nyní jej nahradil čtyřiatřicetiletý Petr Vanko. Ten už v klubu v minulosti působil. Informaci zveřejnil klub na svých internetových stránkách.

Vanko se vrací na lavičku Tempa po necelých dvou letech a bude navazovat na své velmi úspěšné působení, během kterého s týmem postoupil z I. A třídy a následně v Pražském přeboru obsadil páté místo. Mužstvo poprvé vedl na čtvrtečním tréninku a už v sobotu usedne na lavičku v zápase proti Troji. Tempo zatím v sezoně vyhrálo všechny tři zápasy a jeho jasným cílem je postup do Pražská teplárenská přeboru.

„Jsem rád, že jsem opět na Tempu a že můžu pomoci klubu, kde jsem se vždy cítil dobře. Návrat k trénování jsem neplánoval, ale cítím svým způsobem určitý dluh navázat na výborné tři roky v Tempu. Neplánuji dělat žádné velké změny, tým je dobře připravený a kvalitní na to, aby se popral o postup,“ uvedl Vanko po prvním tréninku.

Místopředseda klubu Petr Dedek následně objasnil, proč vsadilo Tempo v krizové chvílí právě na Vanka. „V situaci, ve které jsme se po odchodu Dominika Rodingera ocitli, jsme hledali někoho, kdo je hned k dispozici a pokud možno tým zná. To Petr Vanko splňuje a navíc k nám svojí filozofií pasuje. Domluva byla rychlá a věříme, že naváže na svoje velmi úspěšné předchozí působení,“ uvedl Dedek.

Nový hlavní kouč bude mít k ruce nadále dosavadního asistenta Filipa Šmídka, který ovšem bude po vyléčení zranění nadále nastupovat na hřišti, dalšími asistenty budou Martin Dostál a Petr Havlíček, vedoucím týmu Jan Chytil.



Související články