Prožil jsem si celkem peklo, teď jsem šťastný, říká slavná řeporyjská posila Fenin

Prožil jsem si celkem peklo, teď jsem šťastný, říká slavná řeporyjská posila Fenin

Takovou slávu fotbalové Řeporyje nepamatují. Sjeli se tam novináři i televizní štáby, tamní celek z I. A třídy se rozhodl představit obrovskou posilu. Klub totiž i díky velkému úsilí tamního starosty Pavla Novotného angažoval významnou posilu, útočníka Martina Fenina. Ten se předvedl v černobílém dresu s číslem 17. „Restartů už jsem měl hodně, ale tentokrát to nemůže dopadnout špatně. Mám do fotbalu zase chuť,“ usmál se bývalý reprezentant a vicemistr světa do 20 let, který hrál třeba za Teplice či německý Frankfurt. Premiéru by měl mít 29. srpna od 17 hodin, kdy do Řeporyjí přijede Zbraslav.

Zájem o vás měla i přeborová Hostivař. Proč jste se rozhodl pro Řeporyje?
Nejde o náhodný krok. K fotbalu jsem se chtěl vrátit, ale po dvou letech skočit do úplně rozjetého vlaku, to jsem měl trošku strach, jak by to vypadalo zdravotně. Tak jsem hledal, jak to vymyslet. A protože tady odtud jsem, znám dobře starostu Pavla Novotného, tak jsem se rozhodl pro Řeporyje. Je to ta nejlepší možnost, kde se můžu rozehrát.

Takže je to pokus o další restart kariéry?
Je pravda, že jsem těch restartů měl strašně moc. Jak to říkal Milan Baroš, když mi bylo třiadvacet, tak jsem měl asi pátý restart. Byl jsem takový zlomený, už jsem neměl chuť do fotbalu. Teď tam ta chuť je.

Na co si musíte dát pozor, aby byl tenhle restart opravdu úspěšný?
Už se o tom všem toho hodně napovídalo. Já teď píšu knížku, kde to všechno z minulosti bude popsané. Myslím, že to tentokrát nemůže dopadnout špatně. Já si nedělám ambice, že musím hrát zase ligu, nebo hrát za reprezentaci. Když budu hrát tady a budu šťastnej, tak budu hrát jen za Řeporyje. Já tady nejsem proto, abych si myslel, že budu hrát na jaře ligu. Budu nejradši, když sem budou chodit lidi, protože proto se fotbal dělá. To znám z Německa, to mi samozřejmě chybí.

Jak dlouho už trénujete a cítíte se ve formě?
Na velkém hřišti jsem kromě nějakých exhibicí zatím moc nebyl. Jinak ale tvrdě trénuju už nějaké tři, čtyři měsíce. Fyzicky jsem na tom dobře. Ale něco jiného je pak být na hřišti a hrát velký fotbal. Na téhle úrovni to snad půjde trošku lehčeji, než kdybych šel někam výš.

Bolel návrat k tréninku hodně? Co bylo nejhorší?
Dva roky jsem měl takový blackout, chyběla chuť, já jsem o fotbalu pomalu ani nechtěl slyšet. A pak jsem nějakým způsobem začal trénovat a zpátky jsem dostal chuť do fotbalu. Byl jsem si pak kopnout s Jakubem Kohákem, oni hrají nějakou hanspaulku. To byl jediný fotbal, co jsem hrával. Začalo mě to bavit a najednou mě bavilo i trénovat. Postupně to přišlo samo.

Zkuste fanouškům prozradit, jak se za poslední období změnil Martin Fenin, když jste se rozhodl vrátit k fotbalu?
K fotbalu se vrátím až teď o víkendu, řekněme, k tomu velkému. (usmál se) Jsem šťastný, zamilovaný, chci mít rodinu. Prožil jsem si celkem peklo, teď jsem šťastný.