Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 1. kolo Martin Klán z Vyšehradu B
21.08.2020

Přeborová tipovačka: Jak vidí 1. kolo Martin Klán z Vyšehradu B

Vyšehradská rezerva to má zatím v novém ročníku Pražská teplárenská přeboru jako na houpačce. Nejdřív prohrála nečekaně v Radotíně, pak si připsala tři body za vítězství nad Třeboradicemi 2:0. Gólem se na tom podílel i šikovný útočník Šemíků Martin Klán. Právě on zkusí štěstí v tipovačce na 1. kolo nejvyšší pražské soutěže. „Normálně nesázím, ale takhle na zápasy přeboru si zatipuji rád,“ směje se.
Dobře ví, že jeho tým mohl mít po dvou odehraných kolech na kontě více bodů. Porážka z Radotína mu dost leží v žaludku. „Mrzí mě to, chtěli jsme tam vyhrát. I když to bylo na konci nerozhodně, bod nám nestačil. Snažili jsme se rozhodnout, jenže přišla nešťastná ztráta míče a my dostali gól, takže jsme sezonu začali porážkou,“ vzpomíná rozmrzele.

Za týden už si spravil náladu. S týmem získal tři body a on sám se zapsal do listiny střelců. „Říkali jsme si, že musíme vyhrát za každou cenu. Odmakali jsme to v tréninku, na všech klucích byla vidět ohromná chuť. Zasloužili jsme si tři body,“ dodává už spokojenějším hlasem a věří, že se Šemíkům povede i v dalším utkání naplno bodovat.

Vyšehrad B totiž už několikátou sezonu pošilhává po postupových příčkách. Jednou mu těsně unikly, podruhé sezonu předčasně ukončila pandemie koronaviru. Teď je tady další šance a Klán neskrývá, že by se rád s týmem posunul do divize. „Přebor je hodně kvalitní soutěž, ale stoprocentně bych chtěl do vyšší. Myslím, že to samé platí pro další kluky v týmu i naše trenéry,“ vyhlašuje odvážně.

Jenže to se bude muset vyšehradská rezerva vyvarovat podobných krachů, jako v úvodním představení v Radotíně. Právě takové výsledky v minulosti přišly mužstvo draho v tom smyslu, že se jeho postupový sen rozplynul. „Přebor není jednoduchá soutěž, ale já věřím, že se projeví to, jak dobře trénujeme. Od šedesáté, sedmdesáté minuty míváme v zápasech navrch,“ naznačuje, že je tým dobře připravený.

Pokud se ovšem nedaří v koncovce, ani to nemusí stačit. A pak se rodí překvapení, jako třeba naposledy, když byla pro královického tipéra Suse pomalu tutovkou kola výhra Přední Kopaniny nad Zličínem. Duel však skončil výhrou hostů 4:1. „Jsem zvědavý, jak dopadnu, protože nejsem fanoušek sázení. Když přeborové kolo tipoval brácha, měl pět správných tipů, což není úplně obvyklé. Ale doufám, že třeba budu stejně úspěšný,“ směje se Klán.


A jak tipuje zápasy 1. kola Pražská teplárenská přeboru?

Podolí - Žižkov B, tip: 1
Těžký zápas na tipování. Myslím si, že ho může rozhodnout výhoda domácího prostředí. Rezerva Žižkova nebude mít posily z áčka, bude to jednička.

Kolovraty - Motorlet B, tip: 1
Kolovraty může nabudit poslední výhra nad silným Újezdem Praha 4. Věřím, že na to tým naváže dalšími třemi body. Vyhrají domácí.

Hostivař - Zličín, tip: 1
Hostivař rozjela sezonu výborně, osobně jsem ji v akci neviděl, ale daří se jí a tenhle zápas zvládne. Zličín teď odehrál výborný zápas na Kopanině, to bylo sympatické, ale tady prohraje.

Královice - Uhelné sklady, tip: 2
Kluky z Uhelných skladů dobře znám. Určitě jim po dvou porážkách není moc dobře a tady mám tušení, že to výsledkově napraví. Navíc za Uhelky hraje brácha, budu mu samozřejmě přát úspěch.

Přední Kopanina - Újezd Praha 4, tip: 2
Kopanina určitě nebude chtít prohrát druhý domácí zápas v řadě, ale minule zaváhal i Újezd Praha 4. Takže to vidím tak, že domácí budou kousat a štípat, ale vyhraje zkušenější Újezd. Vidím to na dvojku.

Radotín - Dukla JM, tip: 0
V Radotíně jsme prohráli, ale domácí mě výkonem nepřesvědčili. Nám byla remíza málo, pořád jsme otvírali hru, abychom získali tři body a Radotín nás potrestal. Duklu JM jsem dlouho neviděl. Tipuju remízu.

Admira B - Třeboradice, tip: 1
Admira B má velmi dobrý tým, udělala na mě velký dojem. Má hodně šikovné mladé kluky. Třeboradice mají pro změnu zkušené borce, ale tady neuspějí. Jednička.

Újezd nad Lesy - Vyšehrad B, tip: 2
Tady přece nemůžu říct nic jiného než dvojku. Jednoduché to nebude, ale budu troufalý. Jsem přesvědčený, že to zvládneme a vyhrajeme.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
předehrávané 15. kolo: Stanislav Komínek (Admira B) 2 správné tipy - 5 špatných (zápas Třeboradice - Újezd nad Lesy byl odložen na 2. září)
předehrávané 14. kolo: Jan Sus (Královice) 5 správných tipů - 3 špatné