Foto: Pavel Jiřík st.
Překvapení na Tempu. Po dvou výhrách končí trenér Rodinger, neodolal nabídce ze třetí ligy
20.08.2020

Překvapení na Tempu. Po dvou výhrách končí trenér Rodinger, neodolal nabídce ze třetí ligy

Velmi překvapivá zpráva letí do fotbalového světa v hlavním městě. Po dvou kolech nové sezony končí v Tempu hlavní trenér Dominik Rodinger, jenž neodolal vábení třetiligového Sokola Hostouň. Klub působící v I. A třídě oznámil novinku na svých internetových stránkách. Plány, že dovede ambiciozní tým ze Lhotky do Pražská teplárenská přeboru, tak vzaly nečekaně za své.

Tempo rozjelo sezonu dvěma výhrami, momentálně je na čtvrtém místě tabulky, a to jen kvůli horšímu skóre. Připsalo si výhry nad silnými Spoji na jejich hřišti, doma vyhrálo nad Kunraticemi. I přesto Dominik Rodinger na vlastní žádost v klubu končí, když využil nabídku třetiligové Hostouně.

„Chci moc poděkovat vedení Tempa, stejně jako hráčům, bez kterých bych nebyl vidět. Díky nim jsem nabídku z Hostouně dostal a moc si jí vážím,“ konstatoval Rodinger s tím, že v létě odmítl nabídku z divizního klubu, třetí liga už ale znamená obrovský posun na žebříčku soutěží. „Tři dny jsem nespal a pomalu nejedl. Vím, že jdu do obrovského rizika, ale tu výzvu jsem přijal,“ dodal.

„Každému trenérovi přejeme, pokud cítí, že mu v jiném klubu bude lépe, jen to nejlepší v další kariéře. Hostouň je třetiligový klub a Dominik má velké sebevědomí, tak snad to zvládne,“ okomentoval nečekanou změnu Libor Koubek, místopředseda výkonného výboru klubu a sekretář Tempa. „Samozřejmě načasovaní je více než nevhodné, ale takový fotbal někdy bývá. My jako klub se s tím srovnáme, pracuje u nás přes padesát trenérů, určitě řešení najdeme,“ doplnil s tím, že klub v tuto chvíli složení realizačního týmu intenzivně řeší.

Mužstvo nyní dočasně povedou kapitán týmu a trenér U19 Filip Šmídek a dosavadní asistent Martin Dostál. Tempo čeká v sobotu od 10:00 domácí zápas s Xaverovem.

V minulé nedokončené sezoně skončilo áčko Tempa pod Rodingerovým vedením na třetím místě A skupiny I. A třídy. Kromě toho Rodinger působil jako asistent trenéra U19 a byl hlavním trenérem brankářů, i tyto pozice opouští.