Foto: Pavel Jiřík st.
Polák a Vašut autory prvních hattricků
19.08.2020

Polák a Vašut autory prvních hattricků

Pražská teplárenská přebor Prahy má za sebou dvě kola nové sezony a už poznáme i autory prvních hattricků. Jsou jimi hostivařský Lukáš Polák a zličínský Dominik Vašut.

Polák, jenž přišel do týmu Hostivaře coby posila z Újezdu nad Lesy, se trefil třikrát v rozmezí 25 minut do sítě Olympie Radotín, a měl tak lví podíl na vítězství 4:0. Vašutovi stačilo dvacet minut k tříbrankovému představení na půdě Přední Kopaniny, tedy svého bývalého mužstva.

Polák skóroval jednou už v premiérovém dějství přeboru, kdy Hostivař zvítězila 4:1 v Kunraticích nad Duklou Jižní Město, a vede tak pořadí pražských střelců napříč soutěžemi se čtyřmi trefami. A jeho nové mužstvo vede po dvou kolech tabulku přeboru. Vedle Vašuta má na svém kontě celkově tři góly rovněž Jakub Michálek z Admiry B.

Během nadcházejícího víkendu se už rozběhnou i republikové soutěže, tedy první a druhá nejvyšší soutěž, ČFL a divize.

Pražský střelec (počet gólů)
4 – Polák (Hostivař)
3 – Michálek (Admira B), Vašut (Zličín)
2 – Vandas (Vyšehrad, oba góly v Mol Cupu), Pejša, Šípek (oba Loko Vltavín, oba 2 góly v Mol Cupu), Běhounek (Újezd Praha 4), Nejeschleba (Přední Kopanina), Pelikán (Admira B), Podobský (Podolí), Pospíšil (Královice)
1 – Auer, Nabiyev, Pudil, Súkenník (všichni Žižkov, všichni gól v Mol Cupu), Kříž, Laňka, Pouček, Suchan (všichni Vyšehrad, všichni gól v Mol Cupu), Čejda, Kühnel (oba Loko Vltavín, oba gól v Mol Cupu), Valenta (Motorlet, gól v Mol Cupu), Borek, Gračko, Hájek, Kalenda, Kuchta, Votřel (všichni Kolovraty), Brezina, Červenka, Krob, Šumník (všichni Podolí), Doležel, Jackl, J. Novák, Rosa (všichni Újezd Praha 4), Kučera, Macháček, Špaček, Tulinský (všichni Hostivař), Formáček, Marek, Sus (všichni Královice), Boček, Karbulka (oba Přední Kopanina), Fleišman, Štěpánek (oba Žižkov B), M. Klán, Macej (oba Vyšehrad B), Kotlík, F. Novák (oba Dukla Jižní Město), Doležal (Radotín), Karvánek (Admira B)V. Klán (Uhelné sklady), Krpata (Zličín), Simaichl (Motorlet B).

Pražský brankář (vychytané nuly)
1 – Otáhal (Vyšehrad, v Mol Cupu), Švenger (Žižkov, v Mol Cupu), Mihálek (Motorlet, v Mol Cupu), Štorc (Loko Vltavín, v Mol Cupu), Cipra (Přední Kopanina), Dočekal (Vyšehrad B), Hubínek (Královice), Saladiak (Radotín), Slavík (Hostivař).