Získá Hostivař zvučnou posilu? V klubu trénuje exligista Fenin, zájem o něj mají i Řeporyje
17.08.2020

Získá Hostivař zvučnou posilu? V klubu trénuje exligista Fenin, zájem o něj mají i Řeporyje

Dvě výhry, skóre 8:1 a k tomu první místo v průběžné tabulce Pražská teplárenská přeboru. To je pro fotbalovou Hostivař po loňském trápení rozjezd snů. Teď se navíc v souvislosti s klubem hovoří o slavné posile - útočníku Martinu Feninovi. S týmem už se dokonce připravoval. „Byl s námi na předzápasovém tréninku. Je u nás na zkoušce,“ přiznává Petr Procházka, trenér Hostivaře.

Klub má s hráči, kteří během kariéry prošli nejvyšší soutěží, řadu zkušeností. Momentálně za SK nastupují Jan Penc a také gólman Martin Slavík. Před letošním jarem, které předčasně ukončila pandemie koronaviru, byli v kádru i Jiří Krejčí a Tomáš Pešír. Všeobecně je známo, že se v klubu angažoval i někdejší sparťanský bouřlivák Tomáš Řepka, byť za Hostivař nehrál.

Teď by si pátou nejvyšší soutěž mohl vyzkoušet i Martin Fenin, vicemistr světa hráčů do 20 let. Po velkém úspěchu měl našlápnuto ke hvězdné kariéře, tu však nakonec zabrzdily četné průšvihy a také zranění. Trenér Procházka zatím nechtěl odhadovat, jak moc jsou námluvy vážné. „Má za sebou u nás hodinu a čtvrt. Uvidíme, jak to bude dál, v týdnu máme tři tréninky,“ hlásí Procházka.

Zkouška by podle všeho měla trvat dva týdny, rozhodnout se ale může i dříve. Co by na případné angažování známého hráče hostivařský kouč říkal? „Přihrávku má nadstandardní, kdo by takového hráče nechtěl. Fakt je ale na nějaké soudy brzy,“ tvrdí Procházka.

Třiatřicetiletý Fenin byl během léta spojovaný s možným angažmá v Řeporyjích v I. A třídě, kam jej lanařil tamní starosta Pavel Novotný. „Potřebuju sponzora na Feňu do Řeporyjí na podzim. Stačí sto tisíc. Marketingově se to musí vrátit. Kdo bude první?“ psal na sociálních sítích už 12. srpna.„Já prostě nenechám Fenina Hostivaři. Sto tisíc mi musí dát kdokoli, komu řeknu na to,“ dodal v dalším příspěvku.

Teď to sice vypadá, že dostal košem a Fenin má choutky na krajský přebor. Známý politik se ale nevzdává. „Přetahovaná s SK Hostivař a FK Viktoria Žižkov o Martina Fenina nebere konce. Nejde o licitaci, někdo taky musí jménem Řeporyjí zbylé subjekty zastrašovat. Starosta práce všeho druhu tywe..,“ stojí v nejaktuálnějším příspěvku Pavla Novotného na sociálních sítích. Jasně potvrzuje, že zájem získat známé fotbalové jméno ještě nevzdal.