Foto: Martina Klánová
Souhrn 14. kola přeboru: Dvě překvapení na úkor Újezdu Praha 4 a Přední Kopaniny
17.08.2020

Souhrn 14. kola přeboru: Dvě překvapení na úkor Újezdu Praha 4 a Přední Kopaniny

Újezd Praha 4 prohrál na hřišti Kolovrat 2:4 a Přední Kopanina dokonce doma nestačila na Zličín, hosté vyhráli 4:1. Trenéři obou favoritů férově uznali: „Prohráli jsme zaslouženě.” Na čele tabulky jsou tak po dvou kolech čtyři týmy s plným bodovým ziskem: Hostivař, Kolovraty, Admira B a Královice. Na druhém konci tabulky je pětice mužstev bez bodu. Tabulku uzavírají Uhelné sklady s hrozivým skóre 1:8. Újezd nad Lesy ani podruhé kvůli karanténě nehrál a vstoupí do soutěže tuto středu doma proti Motorletu B.

Kolovraty - Újezd Praha 4 4:2 (1:1)
Branky:
46. Kuchta, 54. vlastní Jackl, 76. Borek, 88. Kalenda z penalty - 9. Rosa, 69. Běhounek z penalty. V 78. mintě neproměnil Běhounek (Újezd) penaltu. ŽK: 34. Kuchta - 72. Janků, 90.+3 Vrabec. Rozhodčí: Tikal - Hradil, Vítek. Diváků: 90.
Kolovraty: Bébr - Hynek, Vejr, Hájek, Žitný - Ráža - Gračko (81. Dejmek), Hladký (49. Kalenda), Kuchta (86. Sommer), Borek - Böhm. Trenér: Jakub Slezáček.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Jackl, Malčánek, Řezníček (63. Janků) - Lupínek (46. Doležel) - J. Jeřábek, Vrabec, Rosa, Tomaides (86. Daňhel) - Běhounek (83. Přibyl). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Jakub Slezáček (Kolovraty):
„Jsme nesmírně šťastní. Vstřelit čtyři góly takhle silnému týmu, aspirantovi na postup, je velmi cenné. Skoro celý první poločas jsme prohrávali, ale i tak jsme byli nebezpeční a gól do šatny nám pomohl. Jsem přesvědčen, že naše vítězství je spravedlivé a odpovídá dění na hřišti. Zlomovým momentem byla jednoznačně chycená penalta Milana Bébra za stavu 3:2. Kluci do jednoho podali perfektní výkon. Navíc se na prvních dvou brankách podíleli naši odchovanci, ročníky 2001 a 2002.”
Karel Jeřábek (Újezd Praha 4): „Po nevýrazném a vlažném výkonu jsme bohužel na body myslet nemohli. Definitivní zlom v zápase nastal po naší neproměněné penaltě za stavu 3:2. Hráči si asi mysleli, že to půjde samo.”

Nejlepší hráč Kolovrat: Štěpán Böhm.
Nejlepší hráč Újezdu Praha 4: nikdo.


Podolí - Uhelné sklady 5:1 (3:1)
Branky:
13. Šumník, 23. Brezina, 31. Podobský, 66. Krob, 88. Červenka - 21. V. Klán. ŽK: 10. Zezula, 33. Rosendorf - 65. Šístek, 87. Knyazov. Rozhodčí: Gryc - Hrivík, Jakl. Diváků: 35.
Podolí: Vondrka - Červenka, Bednář, Zezula (46. Hruška), Šumník (80. Vlasák) - Hrubý (62. Štrajt) - Brezina, Podobský, Rosendorf (79. Čtrnáctý), Krob - Jůzek (80. Svoboda). Trenér: Petr Majer.
Uhelné sklady: Kozlov - Pártl (30. Šístek), Knyazov, Koubek, Jarolímek - Koc - Zilvar (40. Borský), Šafránek, Stolfa (78. Müller), Kocourek - V. Klán. Trenér: Michal Šimánek.

Hlasy trenérů
Petr Majer (Podolí):
„Začali jsme vlažně, bylo tam málo pohybu a dělalo nám problém zachytávat pohyb soupeře. Paradoxně nám pomohl gól, který jsme dali z ničeho. Potom jsme se již zvedli a rozhýbali se. Bohužel jsme nechali soupeře po kvalitní individuální akci vyrovnat a začínalo se znova. Po vydařených akcích a jejich úspěšném zakončení jsme odskočili na 3:1, což bylo poločasové skóre. Do druhého poločasu jsme neměli kam pospíchat a čekat, že Uhelky musí něco vymyslet, pokud chtějí s výsledkem něco udělat. Na jeho začátku jsme ovšem trochu vypadli z tempa a bylo tam pár minut, kdy jsme byli na vlastní půlce. Pak soupeři došly síly a mi přidali další dvě branky. Zvládli jsme domácí utkání za tři body a musíme být spokojeni, protože v této soutěži se každý bod počítá, a to víme všichni.”
Michal Šimánek (Uhelné sklady: „Utkání se mi nehodnotí vůbec dobře. Vstup jsme měli dobrý, vytvoříme si šance, ale bohužel je neproměníme. Potom přijde opět nějaké to zranění, což se nás bohužel drží již od přípravy, a je po zápase. Stále jsme ještě nenastoupili v optimální sestavě. Myslím, že té smůly už bylo dost a co nejdříve se to obrátí v lepší chvíle. Každopádně se musíme zmobilizovat do příštího víkendu, kdy nás přivítají v domácím prostředí Královice a nečeká nás tedy nic lehkého.”

Nejlepší hráč Podolí: Jiří Krob.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Oleg Knyazov.


Královice - Dukla JM 3:1 (2:0)
Branky:
3. Formáček, 23. Pospíšil, 62. Marek - 76. Kotlík. ŽK: 30. Malík - 61. Farkaš. Rozhodčí: Bočok - Kohout, Král. Diváků: 80.
Královice: Hubínek - Nevařil, Ptáček, Slováček (46. Sus), Malík - Pospíšil (90. Plášek), Vacík, Krejča, Formáček (74. Řepka) - Marek, A. Krivosheev. Trenér: Josef Marek.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Preisler (26. Růžička), M. Lafek, Tran (74. Vostárek) - Farkaš, Petrák, Novák - Sklenář (46. Ferreira), Kotlík, Čermák (69. Budinský). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Josef Marek (Královice):
„Věděli jsme, že Dukla bude lepší soupeř než Zličín, že budou silní na míči, budou chtít hrát po zemi. Mají tam dobrého útočníka a budou se snažit o něj opírat hru. My jsme začali hrát odzadu a chodili do brejků. Podařilo se mám dát rychle gól, konečně ze standardky. I oni měli nějaké šance, ale my jsme jich měli víc, bohužel jsme je řešili špatně. Dali jsme gól na 2:0, ale konec poločasu už byl v režii Dukly. O poločase jsme museli střídat, což náš systém trochu nabouralo. O přestávce byla z jejich kabiny slyšet pěkná bouřka. Věděli jsme, že to zkusí. Naštěstí jsme dali gól na 3:0, což nás uklidnilo. V koncovce jsme byli pod tlakem. Vytváříme si šance, ale musíme je řešit líp. Když dáte góly, zápas vám to usnadní.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Myslím, že jsme prohráli kvůli taktickým chybám v prvním poločase. Navíc nám odstoupili z důvodu zranění dva zkušení hráči. Do druhého poločasu jsme s tím zkusili něco udělat. Zápas se lámal v momentu, kdy my jsme doufali v penaltu a červenou kartu a byl z toho náš faul na gólmana. Rozhodčí se rozhodl tak, jak se rozhodl. Ve druhém poločase jsme s tím, přes veškerou snahu, nedokázali nic udělat. Královice mají tři body zaslouženě.”

Nejlepší hráč Královic: Jakub Nevařil.
Nejlepší hráč Dukly JM: Dominik Farkaš.


Hostivař - Olympia Radotín 4:0 (2:0)
Branky:
25., 48. a 50. Polák, 40. Kučera. ŽK: 43. Turek, 74. Tulinský - 82. Kubišta. Rozhodčí: Tsarev - Kučera, Nebáznivý. Diváků: 100.
Hostivař: Slavík - Tulinský, Penc (77. Kadlčík), Kučera, Laštovka - Turek (46. Černý), Macháček (80. Boubín), Žampa, Špaček - Polák (54. Kronovetr), Proskočil (80. Pazdera). Trenér: Petr Procházka.
Radotín: Saladiak - Tyburec (82. Podzemský), Šíl (60. Kotlík), Ježdík, Procházka - Kubišta, Císařovský, Doležal, Horníček - Louda ml. (46. Hollý), Bureš (76. Janovec). Trenér: Jaroslav Louda.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař):
„Bylo to utkání dvou poločasů. V prvním jsme zaspali a soupeř ukázal svou sílu. Hráli výborně v bloku a chodili do brejků, které jim vycházeli. My jsme dobývali jejich polovinu, ale hodně jsme ztráceli balony. Z těch brejků mohli dát dva góly, tam nás podržel brankář Slavík. Po našem prvním gólu jsme se uklidnili a měli jsme větší držení balonu. Po druhém gólu to soupeř musel otevřít a zápas rozhodla rychlá třetí branku.”
Jaroslav Louda (Radotín): „Pro nás to byl asi dost smolný zápas. Dostali jsme lekci z produktivity. Troufnu si říct, že v prvním poločase jsme byli daleko lepší. Připravili si pět nebo šest vyložených šancí, ale nedokázali jsme proměnit ani jednu. Soupeř ze dvou šancí dal dva góly. Když jme si o poločase řekli, že s tím zkusíme něco udělat, že šance byly a zase přijdou, tak jsme během chviličky inkasovali ještě dvakrát. Bylo po zápase, chlapci už to mentálně nezvládli, že by se ještě dalo za stavu 0:4 o něco hrát. Pro mě smolné utkání, ale příslib toho, že si myslím, že v prvním poločase jsme po fotbalové stránce předvedli solidní výkon.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Lukáš Polák.
Nejlepší hráč Radotína: Jiří Doležal.


Vyšehrad B - Třeboradice 2:0 (1:0)
Branky:
40. Macej, 57. M. Klán. ŽK: 82. Kubek - 28. Klouček, 64. D. Hruška, 82. Polívka. Rozhodčí: Štípek - Stěhule, Nepraš. Diváků: 70.
Vyšehrad B: Dočekal - Čejka, Novichikchin (46. R. Procházka), Stareček, Pryshlyuk - Kubek, Emelianov (69. Drozd) - Vejvar (62. V. Markovych), Macej, Kankara (58. Topol) - M. Klán (85. Škobis). Trenér: Vladimír Pokorný.
Třeboradice: Šanda - Lapka (25. Farkaš, 62. Polívka), D. Hruška, Červenka, Bejbl - Klouček (75. Novotný), Mařík, Janda, Grznár (62. F. Hruška) - Kadlec, Viktorin. Trenér: Robert Rambousek.

Hlasy trenérů
Vladimír Pokorný (Vyšehrad B):
„Z mé strany spokojenost s výsledkem i hrou. Proti zkušeným hráčům Třeboradic jsme nasadili mladé fotbalisty a poradili si už mnohem lépe, než týden předtím v Radotíně. Celou dobu jsme měli průběh utkání pod kontrolou, a to i díky výkonům střídajících hráčů. Takhle by to mělo zkrátka vypadat. Zaslouženě jsme zvítězili a mohli vyhrát i víc, nicméně těší mě fakt, že jsme neinkasovali žádný gól. Defenziva dobře fungovala a my budeme dál pracovat na tom, abychom se postupně zlepšovali.”
Robert Rambousek (Třeboradice): „Mrzí mě, že jsme hned první náš zápas v nové sezoně ztratili. Dostali jsme dva góly po ubojovaných akcích domácích, žádná paráda to nebyla. Hráči Vyšehradu šli důrazněji po odražených míčích, takže jsme byli druzí v osobních soubojích. To byl rozdílový faktor, který měl vliv na výsledek. Chyběla nám také střelba, v tomto ohledu musíme přidat. V koncovce se nám nepovedlo v podstatě nic. Kromě toho nám nesedla hra na umělce, hlavně v první půli nám to překáželo.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Oleg Pryshlyuk.
Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.


Přední Kopanina - Zličín 1:4 (1:2)
Branky:
18. Nejeschleba - 45.+2, 57. a 65. Vašut, 15. Krpata. ŽK: 42. Vik, 58. Vágner - 88. Billý, 65. Jakl. Rozhodčí: Popelka - Havel, Stránský. Diváků: 92.
Přední Kopanina: Cipra - Mejdr, Tržický, Krejčí (60. Průša), Vik - Kučera - Hollmotz (60. Mainolfi), Boček, Nejeschleba, Vágner - Urban. Trenér: Daniel Vott.
Zličín: Mareš - Ibraimi, Gröbl, Holoubek, Billý - Stýblo, Žák, Kubr, Hájek (46. Jakl) - Šlajchrt (42. Vašut, 87. Karták), Krpata (71. Vagner). Trenér: Miroslav Vašut.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Porážka 4:1 je poměrně krutá, ale zasloužená. Zličín proměnil z pěti situací čtyři, když si pomohl dvěma standardkami. My jsme jich zahrávali spoustu, akorát jsme je velice špatně řešili. Soupeři gratuluji, vyhrál zaslouženě. Vašut byl rozdílový hráč, nám Urban góly nedává, není v pohodě.”
Miroslav Vašut (Zličín): „Hráči si po prvním domácím zápase uvědomili, že ho pokazili. K tomuto utkání přistoupili úplně jinak. Šli jsme do toho s tím, že chceme překvapit a na Kopanině vyhrát. Utkání se nám povedlo a rozhodla naše druhá branka v nastavení prvního poločasu. Přidali jsme třetí branku a pak už jsme si to hlídali. Pro nás jsou to cenné tři body a jdeme dál.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Ondřej Nejeschleba.
Nejlepší hráč Zličína: Dominik Vašut.


Admira B - Viktoria Žižkov B 4:1 (2:0)
Branky:
30. a 64. Michálek, 23. Pelikán, 67. Karvánek - 87. Fleišman z penalty. ŽK: 68. Kaisler, 85. Kříž (oba Žižkov). Rozhodčí: Stránský - Tomšů, Pytloun. Diváků: 200.
Admira B: Jungr (71. Záhora) - Drescher (59. Jung), Komínek, Heinzel, Škarda - Pelikán - Šindelář (64. Skalický), Michálek, Milner, Karvánek (69. Matějka) - Křížek (22. Pronyshyn). Trenér: Pavel Gregor.
Žižkov B: Štika - Mucha, Lanc, Kříž, Minárčin - Plotnárek, Souček (37. Feigl, 64. Janda), Fleišman, Kaisler - Štěpánek (74. Chytra), Blažek (80. Novinský). Trenér: Miroslav Hlad.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Považuji vítězství za zasloužené. Od začátku jsme hráli svoji hru. Viktorka si prakticky nevytvořila žádné šance a my jsme mohli ještě několik gólů přidat. Chlapcům děkuji za vynikající výkon a ochotu v tom velkém vedru tvrdě pracovat.”
Miroslav Hlad (Žižkov B): „S mým mladým týmem jsme chtěli být od začátku Admiře vyrovnaným soupeřem. Agresivita Admiry byla v obou vápnech výrazná, to rozhodlo. Co se týká postupného útoku a kombinace, tam nás Admira nepřehrála. Nemůžu říct, že by mě kluci zklamali i co se týká taktiky. Rozhodovalo se ale v těch vápnech a jejich standardky. Byly tam pasáže, kdy jsem byl maximálně spokojený.”

Nejlepší hráč Admiry B: Timothy Pelikán.
Nejlepší hráč Žižkova B: Martin Blažek.