Foto: Jiří IPSER
Újezd nad Lesy má problém. Kvůli koronaviru odkládá úvodní zápasy áčko i rezerva
05.08.2020

Újezd nad Lesy má problém. Kvůli koronaviru odkládá úvodní zápasy áčko i rezerva

Pražská teplárenská přebor se chystá na start nové sezony. Po předčasném konci té minulé kvůli pandemii koronaviru jsou týmy pořádně nažhavené. Pár dní před výkopem je však jasné, že ani úvodní kolo nebude odehrané kompletně. A opět za to může Covid-19. „Máme jednoho hráče pozitivně testovaného, zasáhl do posledního zápasu,“ potvrdil nepříjemnou novinku Josef Šimek, trenér týmu.

Určitě jste byli nažhavení na start sezony, jak dlouho nepříjemnou novinku víte?
Od úterý odpoledne, to jsme dostali informaci o našem pozitivně testovaném hráči. Samozřejmě jsme sledovali situaci a tak trochu jsme čekali, že se v některém klubu může podobný problém objevit. A bohužel jsme to v tuhle chvíli my. Nejsme první, nedávno byly v karanténě Třeboradice.

Všichni hráči áčka jsou tedy v karanténě?
Jsou tam všichni hráči, kteří zasáhli do posledního zápasu. Nastoupili i hráči širšího kádru, takže se omezení týkají i našeho béčka. Kabiny jsou zavřené, odkládat tedy bude zápasy áčko i béčko. Trochu jsme čekali, že bude připravený manuál, který bude jasně říkat, co a jak dělat v takové situaci. Pravidla jsou taková, že se řídíme tím, co nařizuje hygienická stanice.

Jaký tedy bude další postup?
Hrát nebudeme, pak budou další testy. Musím přiznat, že jsem se trochu divil, že začínáme hrát už 8. srpna, když vyšší soutěže začínají až o dva týdny později. Teď si říkám, že je to lepší hrát dříve, budeme mít alespoň termíny, abychom všechno dohnali a dohráli. Je více termínů.

Pokračují v téhle složité situaci bratři Jarolímové?
Situace je stejná jako před půl rokem, když jsme dělali poslední rozhovor. Na soupisce jsou. To, jak budou chodit, záleží na jejich trenérském vytížení.

Prohlášení klubu na sociálních sítích
Covid 19 si bohužel nevybírá. Klub přijal zprávu o jednom pozitivně testovaném hráči z A týmu. Ovšem toto se týká i některých hráčů našeho B týmu. První kolo je stoprocentně odloženo, stejně tak i druhé. Více informací budeme sdělovat postupně. Toto se týká jen mužstev dospělých, ne mládeže.