Foto: Jiří IPSER
Újezd Praha 4 posiluje defenzivu, z divize přichází stoper Jackl

Újezd Praha 4 posiluje defenzivu, z divize přichází stoper Jackl

Válel v Kobylisích za Admiru a pak také v nedalekých Ďáblicích. Pak ale důrazný obránce Petr Jackl (na fotografii vpravo) neodolal vábení z divize a zamířil do Ostré. Teď se ale do nejvyšší pražské soutěže vrací, když se dohodl na angažmá v ambiciozním Újezdu Praha 4. „Nůž na krku kvůli prvnímu místu nemáme, ale prát se o něj budeme,“ věří řízný stoper, který dnes slaví třicáté narozeniny.

Co se stalo, že jste vyměnil divizi za Pražská teplárenská přebor?
Je to jednoduché. Hodně tomu pomohla situace, která nastala kvůli koronaviru. Firma, která podporovala fotbal v Ostré, se rozhodla utáhnout finance. Prioritou pro ni bylo, aby nemusela propouštět, takže se rozhodlo, že Ostrá bude hrát jen nižší soutěž. A tak jsme jako hráči dostali zelenou k odchodu, z klubu odešlo hodně kluků. Jinak bych v klubu zůstal, bylo to tam hodně přátelské, nebyl by důvod měnit dres.

A přišlo laso z Újezdu Praha 4. Bylo nabídek víc?
Situace, do níž se Ostrá dostala, se hodně rozkřikla, takže jsem ani nemusel nikam volat a přišly telefony z různých klubů. Naštěstí se ozývaly kluby od divize po I. B třídu.

Proč nevyšlo angažmá v divizi?
Byla tam jedna divizní nabídka z Prahy a jedna ze středních Čech. V jednom případě mě neznal trenér, třeba bych se mu ani nelíbil. Nemá cenu už to víc rozebírat. Prostě jsem si všechno vyhodnotil tak, že půjdu do přeboru. Když jsem si ho iks let hrál, hodně mě to bavilo, tak jsem se na to rozhodl navázat.

Co rozhodlo pro Újezd Praha 4?
Znám trenéra Karla Jeřábka ještě z působení v Admiře. Taky je v Újezdu Lupas (Lupínek), ten mi dělal v Admiře kapitána. Důvěřuji mu, vyptával jsem se. Všechno mi řekl a zatím musím říct, že měl absolutní pravdu. Všechno, co říkal, se potvrzuje. Nezalitoval jsem ani na chvilku. Taky se mnou z Ostré přišel do Újezdu Kuba Řezníček, přišli jsme v takovém balíčku. Újezd Praha 4 mě navíc chtěl už v zimě, to jsem byl ale po operaci ramena a trenér Jícha se mnou v Ostré dál počítal. Nakonec jaro dopadlo tak, jak dopadlo a změnil jsem dres.

Lákalo vás i to, jak klub posiluje? Získal třeba exligistu Rosu...
Když jsme se bavili o mém příchodu, tak jsme o tom, že by v klubu mohl hrát i Tonda Rosa, nemluvili. Až mi to pak jednou trenér zavolal, že má pro mě novinku. Je to čest, mít v týmu takového hráče. S ním je to jízda i na tréninku. Kluci se ještě víc hecnou, on nic nevypustí, klidně nosí bránu, fakt klobouk dolů. Taky je mi jasné, že budu muset o místo v sestavě bojovat.

A co umělá tráva, na které Újezd Praha 4 hraje, to vám nevadilo?
Na to jsem myslel, byl to asi jediný malý černý puntíček. Ale dvakrát v týdnu se trénuje normálně na trávě. Navíc umělka v Újezdu je nová a moderní, kropí se, neměl jsem zatím nejmenší problém. Všechno je v pohodě.

Byl jste nějaký čas mimo hlavní město. Sledoval jste po očku Pražská teplárenská přebor?
Určitě jsem koukal pořád. Je to super, že se natáčí zápasy, dělají se články. Člověk začínal týden tím, že šel v pondělí ráno na fotbalpraha. Jednou za den se tam vždycky podívá. Pro všechny je to díky té prezentaci přeboru vyhecovanější, vtáhne vás to ještě víc do hry.

Takže jste sledoval, jak si vede béčko Admiry, které se pralo s Újezdem Praha 4 o první místo?
Jasně, že jsem to viděl. O návratu do Admiry jsem třeba ale neuvažoval. Jsem soudný, v áčku jsou lepší kluci a v béčku dávají šanci stále mladším klukům. Mám tam pořád kamarády, vždycky je rád vidím, ale teď je samozřejmě budu chtít s Újezdem porazit.

Dá se říct, že jste si přišel do Újezdu Praha 4 pro vítězství v přeboru?
Neznám nikoho, kdo by řekl, že nechce skončit první. Navíc všude, kde byl trenér Jeřábek, se hodně vyhrávalo. Je náročný, ale na výsledcích je to vidět. A kdo mě zná, tak ví, že také nerad prohrávám. Zatím se nám v přípravě daří, porazili jsme třeba divizní Benátky, je to hodně příjemné.

Takže jaký je cíl pro sezonu?
Není to tak, že by první místo vyhlásilo vedení jako jednoznačný a jediný cíl pro sezonu. Nůž na krku nemáme. Když se podívám komplexně na to, jaký máme tým a jakého máme trenéra, tak je jasné, že se o první místo chceme prát.