Foto: Jiří IPSER
Peřinova náplast na porážku? Vnučka! Admira si zahraje i v Edenu proti Slavii
03.08.2020

Peřinova náplast na porážku? Vnučka! Admira si zahraje i v Edenu proti Slavii

Nestává se to často, aby týmu fanoušci v Česku po porážce zatleskali. Milý úkaz byl k vidění na stadionu Admiry. Domácí třetiligový tým tam statečně vzdoroval Bohemians. Rivalovi z nejvyšší soutěže podlehl 1:2. „S výkonem i s výsledkem jsem spokojený. Vydrželi jsme se soupeřem běhat. Kdyby se nám nakonec povedlo vyrovnat, bylo by to hezký,“ zasnil se po utkání trenér Admiry František Peřina. V utkání se mu postavil na pozici pravého obránce Bohemians jeho zeť Martin Dostál.

Zápas tak dostal minimálně pro zmíněnou dvojici speciální náboj. Peřina, který fotbalem žije, přesto situaci nehrotil. „Nehecovali jsme to. Šlo přece o přípravu. Kdyby to byl pohárový zápas, asi by něco proběhlo, ale takhle nebyl důvod,“ hlásil po skončení duelu. „S Martinem ten zápas určitě probereme. Sice jsme prohráli, ale měli s námi co dělat,“ usmál se s tím, že mu náladu spraví nedávno narozená vnučka. „To je největší radost, jakou mám,“ dodal Peřina.

Špičkování by přitom leckdo čekal, že bude hrát jeho tým proti celku, kde hraje jeho zeť, věděli i fanoušci. Peřina se držel zpátky, v hlavě měl trochu obavu, aby Admira nedostala nařezáno. „Držel jsem se raději zpátky. Kdybychom pak dostali třeba osm gólů, byl bych za pitomce. Ve fotbale už jsem něco zažil, tak vím, kdy je lepší být zdrženlivější,“ poznamenal.

Nakonec Admira s Klokany těsně prohrála. Žádné představení v rolích kočka – myš se nekonalo. Kouč domácích si dobře uvědomoval, že Bohemians v týdnu tvrdě dvoufázově trénovali, byl to jejich první zápas v přípravě, ale favoritem byl dál i tak jednoznačně celek z Vršovic. „Věděl jsem, že i tak to pro nás bude hodně těžké. Potěšilo mě ale, že jsme s Bohemkou vydrželi běhat. Jsem spokojený, jak jsme to odehráli.“

Bohemians do utkání postavili dvě jedenáctky, ty se v poločase vyměnily. Admira si bez ohledu na to vypracovala šance. Před přestávkou měl na noze dvě tutovky Jiří Mošna. „Mrzí mě, že jsem nedal gól. Nejvíc mě štve asi šance po chybě gólmana, ale i hlavička po rohu do břevna. Tam jsem byl úplně volný. Věděl jsem, kam to dávám, ale bohužel,“ vykládal po utkání Mošna. „Gól jsme dát do přestávky mohli. Byl to pro nás super zápas, proti takovému soupeři se všichni víc kousnou,“ doplnil s tím, že tým věděl o speciálním náboji vzhledem k souboji Peřina – Dostál.

„Měli jsme šance. Co se týče Jirky Mošny, u hlavičky mu chyběl ke gólu snad centimetr. Když vidím, čím si prošel kvůli problémům s koleny, nezbývá než smeknout. Vrátí se zpátky, dostane se do kondice, je to fantastický hráč,“ vysekl kouč Admiry svému svěřenci poklonu, i když se mu tentokrát střelecky nevedlo a jedinou trefu obstaral Marek Radimský.

Jestliže brali hráči Admiry zápas s Bohemians jako svátek, může je těšit, že nezůstane u jediného měření sil se slavnými protivníky. V utkání MOL Cupu se s týmem z Kobylis poměří druholigová Dukla. „A taky mi volal minulý týden trenér Trpišovský se Standou Vlčkem, že si s námi chce zahrát Slavia. Takže budeme hrát v Edenu,“ prozradil Peřina. Hrát by se mělo 19. srpna.

Hráči prý na blížící se těžké herní prověrky zírali s otevřenou pusou. „Říkali, že jsem se zbláznil, když jsem jim tohle naordinoval. Ale právě tyhle zápasy nám dají maximum po všech stránkách. A komu ze třetí ligy se podaří zahrát si v Edenu s mistrem? Já jsem moc rád, že jsme se dopracovali na nějakou úroveň, kdy neuděláme ostudu,“ doplnil spokojený Peřina.