Foto: Pavel Jiřík st.
Třeboradice netrénují, celý tým je v karanténě. To Admira měla kliku
23.07.2020

Třeboradice netrénují, celý tým je v karanténě. To Admira měla kliku

Na jaře pražské týmy nehrály kvůli pandemii koronaviru o mistrovské body, sotva se teď rozjela příprava na nový soutěžní ročník, hlásí kluby opět problém spojený s pozitivními testy na covid-19. Kromě třetiligových béček Sparty, Dukly či Bohemians zastavily přípravu Třeboradice, tým Pražská teplárenská přeboru. Nuceně odpočívat musí i několik hráču Admiry B.

„Sotva jsme se pořádně rozjeli, museli jsme prudce zabrzdit. Letní příprava je krátká, znamená to pro nás problém. Ale nedá se nic dělat, do 28. července jsme v karanténě. Celý tým,“ konstatoval nový trenér Třeboradic Robert Rambousek.

Tým přípravu rozjel, odehrál i přípravné utkání proti ČAFC, ale tím to haslo. „Další utkání proti Aritmě už se nehrálo, nekonal se ani páteční trénink, museli jsme to rozpustit. Pozitivně testován byl jeden z hráčů,“ konstatoval kouč Třeboradic, který byl sám testován, ale výsledek zatím nezná.

Jistá je jediná věc, karanténa a přerušení přípravy znamená po zrušeném soutěžním jaru další velký problém. „Je to komplikace pro všechny. Od fotbalu si zase na chvíli odpočineme, každý řeší práci a věci v rodině. Ani jsem hráče nijak neúkoloval, že by měli něco dělat,“ dodal Rambousek.

Problémy ohlásila i Admira. Podle všeho se pár hráčů rezervy zúčastnilo akce, kde jim dělala společnost osoba nakažená covid-19. „Na hráče se přišlo díky trasování, museli podstoupit testy a následně jít do karantény. Ta věc se stala v neděli a kluci se nedostali do styku s hráči áčka,“ oddechl si trenér František Peřina, jenž vede třetiligový A-tým klubu z Kobylis.

Stejnou kliku měla i tamní rezerva. „Kluci, kterých se to týkalo, se vše dozvěděli včas, a tak nepřišli s nikým dalším z týmu do kontaktu. Proto nejsme v karanténě. S hráči jsme pravidelně v kontaktu, věřím, že příští týden už snad budeme kompletní,“ dodal Pavel Gregor, trenér Admiry B, která v době předčasně ukončené sezony vedla tabulku Pražská teplárenská přeboru. Nová sezona nejvyšší metropolitní soutěže startuje v sobotu 8. srpna.

Už v neděli 19. července informovala o problému Sparta. „Béčko bude následujících 14 dní z rozhodnutí vedení v karanténě a ruší soustředění v Písku. Dále bude režim B-týmu koordinován se zástupci hygieny," uvedl letenský klub na svých oficiálních stránkách.

Na webu informace o pozitivně testovaných hráčích ohlásili po Spartě i zástupci Bohemians. „Příprava B týmu Bohemians na blížící se ročník České fotbalové ligy byla preventivně přerušena, neboť v mužstvu evidujeme dvě potvrzené nákazy koronavirem," informují oficiální stránky Bohemians s tím, že nastalá situace se nijak netýká hráčů prvoligového áčka, kteří jsou na dovolené a k přípravě se sejdou až 27. července.