Foto: www.fcpk.cz
Kopanině jsem angažmá dlužil. Těším se, že budeme hrát nahoře, říká exligista Krejčí

Kopanině jsem angažmá dlužil. Těším se, že budeme hrát nahoře, říká exligista Krejčí

Jaro mělo vypadat úplně jinak. Byť cíl v podobě záchrany Pražská teplárenská přeboru se povedlo naplnit. Zkušený exligista Jiří Krejčí mohl být alespoň s tím v dresu SK Hostivař spokojený. „Zachránili jsme se, ale mělo to vypadat jinak. Rozhodla vyšší moc,“ ohlíží se bývalý hráč Slovácka za předchozím angažmá. Po sezoně se nicméně rozhodl změnit dres, když si vybral konkurenta z Přední Kopaniny.

Přišel jste do SK Hostivař, přeboru jste si ale moc neužil. Jak těžké to bylo?
Odehráli jsme jeden zápas na Zličíně. Hrálo se na malé umělce, bylo to bojovné, soupeř houževnatý. Mohli jsme vyhrát i prohrát. Pak se soutěž přerušila a nakonec i předčasně ukončila. V tu chvíli byly důležitější jiné věci než fotbal. Ale řeknu to, co ostatní, samozřejmě by bylo hezčí vybojovat si záchranu na hřišti.

Tým se v Pražská teplárenská přeboru udržel, což bylo cílem. Proč jste se rozhodl odejít?
Když jsem do klubu šel, bavili jsme se o tom, že ta mise bude na půl roku. A proč jsem odcházel? Skončil trenér, odešel Tomáš Pešír. Klub přišel i o nějaké sponzory, situace byla prostě jiná, změnily se nějaké věci. Takže v klubu chápali, že jsem se rozhodl odejít.

Co rozhodlo pro Přední Kopaninu?
Trenér Přední Kopaniny Vott mě lákal už v lednu, přišel s konkrétní nabídkou, ale já jsem byl domluvený s Hostivaří. Během jara, kdy se nehrálo, mi trenér Vott několikrát volal, sešli jsme se, měl o mě eminentní zájem. A tady už jsme se dohodli. Cítil jsem, že mu to dlužím.

Nelákal vás Tomáš Pešír do Újezdu Praha 4?
Ne, nelákal. Vím, že do Újezdu Praha 4 šel Tonda Rosa, ale ani nevím, zda tam Pišta bude dál hrát. Uvidíme.

Co všechno už jste na Přední Kopanině stihl a jaké máte z nového klubu dojmy?
Mám za sebou pár tréninků. Kádr jsem ještě neviděl pohromadě, takže se v tomhle směru něco těžko posuzuje. Ale viděl jsem, že tam jsou šikovní kluci. Z herního pohledu víc ukážou přípravné zápasy.

Na rozdíl od SK Hostivař se čeká, že Přední Kopanina bude v tabulce v horních patrech...
To je pravda. Vždyť já jsem skoro celou kariéru hrál o záchranu, takže bych chtěl hrát nahoře a v tomhle směru bych se měl s Přední Kopaninou dočkat toho, že budeme hrát nahoře.

Lákalo by vás přebor vyhrát?
No jasně, je to lákadlo. Ale už podle přípravy v Hostivaři jsem poznal, že přebor není jednoduchá soutěž. Určitě se nedá hrát bez tréninku, to asi můžete třeba v klubech, které hrají o dvě soutěže níž. Ale v přeboru se musí makat. Vím, že hodně silný je právě Újezd Praha 4, uvidíme, co Viktorka Žižkov B. Pokud budou posilovat hráči áčka, tak budou mít také sílu. Budou tam i další kvalitní týmy. V tuhle chvíli je těžké odhadovat, jaké hráčské změny v klubech nastanou. Po koronavirové pauze se mohla finanční situace klubů hodně změnit.

Za Přední Kopaninu pravidelně hrají fotbalisté, co prošli nejvyšší soutěží. Potkáte se tam s Kolářem, Šultesem...
S Danem Kolářem jsem vyrůstal ve Spartě. Je jasné, že má svoje povinnosti při práci pro plzeňský klub, ale co vím, tak bude pokračovat a moc se na to těším.

Hráče se zkušenostmi z nejvyšší soutěže má řada klubů. Na jaký zápas se těšíte nejvíc? Bude to proti Újezdu Praha 4, kde je váš kamarád Pešír, nebo na duel s Hostivaří, kde jste byl na jaře?
To je těžké takhle říct, zajímavý bude každý zápas. Já si hlavně přeji, aby bylo všechno v pohodě a nemusely se řešit jiné věci než fotbal.