Foto: Pavel Jiřík st.
Vltavín odstartoval přípravu vítězstvím. Hledá posily do obrany a těší se na Spartu

Vltavín odstartoval přípravu vítězstvím. Hledá posily do obrany a těší se na Spartu

Parádní rozjezd. Fotbalový Loko Vltavín odstartoval letní přípravu na nový ročník Fortuna ČFL vítězně, když zdolal třetiligového konkurenta – rezervu Mladé Boleslavi. Na půdě soupeře vyhrál 4:2, i když v půli prohrával 1:2. „První poločas byl volnější, po přestávce jsme to zvládli otočit,“ pochvaloval si šéf Vltavínu Josef Neuberg.

Asi je příjemný signál, že se tým i v úvodu přípravy takhle porval o vítězství, že?
Byl to náš první přípravný zápas, jsme v období zkoušení. Takže byly k vidění dva rozdílné poločasy. Na hřišti se v našem dresu objevilo devatenáct hráčů. A to ještě nebyli k dispozici Pávek, Abena či třeba Mysliveček. Samozřejmě je fajn, že se povedlo zápas otočit. Minimálně povzbuzení do další práce, do tréninku ta výhra přinese. Vždyť jsme měli za sebou jen tři tréninky.

Poslali trenéři do druhé půle silnější sestavu?
První poločas byl volnější i ze strany soupeře. Je pravda, že po přestávce nastoupili Maione, Kuchař, Moravec, Pejša. Na hřiště se dostaly rychlostní typy hráčů a bylo to vidět. Ve výsledku jsme spokojení, dali jsme čtyři góly. Dvakrát se trefil Pejša, který potvrdil, že kvalitou převyšuje třetí ligu, další góly přidali Kuhnel a Moravec.

Pejša už byl v prvoligových klubech Příbrami a Zlíně. Nemáte strach, že když ho takhle vychvalujete, že vám ho zase někdo vyfoukne?
Myslíte třeba Mladá Boleslav, které by se gólový útočník hodil? (usměje se) Já myslím, že jeho kvality jsou dostatečně známé. Jinak by si ho kluby z první ligy nevzaly. Co se týče Příbrami, měl tam smůlu, protože byl zraněný. A ve Zlíně? Tam nedostal pořádnou šanci, dával ale pravidelně góly za jejich rezervu.

Když se Pejša v obou případech vrátil, může na tom vydělat právě Vltavín. Cítíte, že Pejša díky těm angažmá herně vyrostl?
Určitě mu to všechno pomohlo, vždyť trénoval s hráči v nejvyšší soutěži. Je vidět, že nabral svalovou hmotu. A taky v koncovce na něm vidíte, jak si věří. V zakončení je to jistota.

Mluvil jste o období zkoušení. Už je nějaká posila hotová?
Po konci zkušených obránců jsme chtěli přivést posilu na tenhle post. Takže je u nás stoper Matějka. Ten prošel Vyšehradem a Zbuzany, původně byl hráčem Sparty. Obecně se dá říct, že se zaměřujeme na posilování v zadních řadách, protože jsme snad poprvé, co si pamatuji, končili se záporným skóre. Dostávali jsme hodně gólů.

Jak vypadá váš další program přípravy? Dojde i na tradiční zápas proti Spartě?
Za týden bychom měli hrát proti Neratovicím. U toho zápasu je menší otazník, protože tam měli nějaké podezření na nákazu koronavirem. Uvidíme, jak to dopadne, hrát bychom měli i proti Velvarům. A samozřejmě dojde i na zápas s áčkem Sparty.

Takže přijde další senzační výhra Vltavínu?
(usměje se) Nevím. My vyhráváme doma a na Strahově se nám nedaří. Každopádně to bude pro všechny kluky svátek. Jasně, my hrajeme se Spartou vcelku pravidelně, ale řadě hráčů se to nepovede třeba za celou kariéru. Myslím, že si to zase všichni půjdou užít.