Foto: Pavel Jiřík st.
Mužstva Pražská teplárenská přeboru zahajují přípravu na novou sezonu
13.07.2020

Mužstva Pražská teplárenská přeboru zahajují přípravu na novou sezonu

Sezona 2019/2020 zůstala nedohraná. Prapodivné fotbalové jaro je za námi a všichni už se těší na start nového soutěžního ročníku 2020/2021. Z mužstev Pražská teplárenská přeboru už začal přípravu jako první Újezd Praha 4. V tomto týdnu se začnou připravovat i další celky a v příštím týdnu už se přípravné období rozjede naplno.

V této souvislosti jsme oslovili trenéry všech šestnácti mužstev Pražská teplárenská přeboru s třemi otázkami:
1. Podivné fotbalové jaro skončilo. S jakými pocity se za ním ohlížíte?
2. Jsme teď v čase mezi jednou přípravou a druhou přípravou. Teď už ale na novou mistrovskou soutěž, která má začít v sobotu 8. srpna. Jak jste ji svým svěřencům naplánoval, včetně přípravných zápasů?
3. Už víte o nějakých změnách v kádru vašeho mužstva?

Karel Jeřábek, Újezd Praha 4
1. Samozřejmě jsme prožili hodně zvláštní období, ale na prvním místě je vždy zdraví, takže pokud všechna opatření, včetně ukončení soutěží, pomohla, tak jenom dobře.
2. Meziobdobí jsme nakonec od 1. června využili na trénování dvakrát v týdnu a sehrání dvou přípravných utkání. Přípravu na novou sezonu jsme zahájili na umělé trávě v Újezdě 30. června a součástí budou čtyři přípravná utkání.
3. Odešel Podvín do Uhříněvsi, Duka a Jíra jsou v jednání. Přišel Rosa z angažmá v zahraničí, Jackl a Řezníček z SS Ostrá a Pešír se vrátil z hostování v Hostivaři.

Daniel Vott, Přední Kopanina
1. Byla to situace, kterou nikdo z nás nezažil a jen doufám, že se to již nebude opakovat a příští sezona proběhne podle plánu. Jsem rád, že se vše alespoň v upraveném režimu rozeběhlo v polovině května a mohli jsme potrénovat a odehrát několik přátelských utkání. Tento zhruba měsíční blok jsme zakončili zápasem s Duklou B, posílenou o několik hráčů A mužstva. Ze zápasu jsem měl velmi dobrý pocit, že budeme dobře připraveni na novou sezonu.
2. Přípravu na sezonu 2020/2021 jsme začali v úterý 7. července a bude trvat pět týdnů. Budeme využívat stadion U Drahušky, blízký les a pravděpodobně nějaké hřiště v okolí. Trénovat budeme třikrát až čtyřikrát týdně a odehrajeme čtyři přípravná utkání. Domluveny máme Přepeře, Hořovicko, Tempo a Rakovník.
3. Co se týká kádru, tak některá jména jsou ještě v jednání, usilujeme zejména o příchody nějakých mladých talentovaných hráčů, které bychom postupně zařazovali do dospělého fotbalu. Jinak ze stávajícího kádru u nás skončil Roman Graf - Řeporyje, Josef Mačí - přerušení kariéry, David Mařík - konec hostování. Zatím mohu potvrdit příchozí hráče: Pavel Šultes - návrat z Rakouska a Petr Cipra, který byl také v zahraničí.

Josef Šimek, Újezd nad Lesy
1. Z pohledu trenéra to bylo jako hodně prodloužená nejistá příprava, z pohledu hráčů to bylo jak návrat po zranění na poslední zápas. Celkově se ale už na toto období neohlížím a připravuji se na další sezonu.
2. Poprvé se sejdeme ve čtvrtek 16. července a v plánu máme tři přípravná utkání:
NE 19. 7. 17:00 Újezd nad Lesy - Praga
SO 25. 7. 10:15 Újezd nad Lesy - Libiš
SO 1. 8. 17:00 Klíčany - Újezd nad Lesy
3. Z kádru mužstva odcházejí Lukáš Polák a Tomáš Mika.

Miroslav Vašut, Zličín
1. Na jaro už nemyslím. Nemá cenu přemýšlet, jestli bychom se zachránili, nebo ne.
2. Příprava nám startuje 13. července. Budeme trénovat v našem areálu. Máme dohodnuty tři přípravná utkání: Spoje Praha, Klíčany a Beroun. Soutěž zahajujeme doma s Královicemi.
3. Uvidíme, jak se nám změní kádr. Někteří hráči jsou na zkouškách. Pro mne je důležitá účast hráčů na trénincích a pak jejich zdravotní stav. Tím chceme být na podzim připraveni.

Josef Světlík, Dukla Jižní Město
1. Je to už minulost a neřešíme ji. Svět se vrací pomalu k normálu a my se těšíme na novou sezonu.
2. Přípravu začínáme 14. července, měli bychom v ní odehrát čtyři přípravná utkání. Pojedeme již podruhé na teambuildingové víkendové soustředění na Šumavu.
3. Zatím jsou známé odchody Brabence a Žampy, na posílení zatím usilovně pracujeme.

David Kalivoda, Královice
1. Pocity jsou samozřejmě zvláštní. Odehrálo se jedno kolo a pak jsme byli bez fotbalu. Každému, kdo má fotbal rád, to samozřejmě moc chybělo.
2. Tréninky jsme odstartovali 9. července. První zápas jsme hráli s Klíčany, další zápasy bychom měli sehrát 14. 7., 16. 7. a v sobotu 18. 7. Další utkání a soupeři jsou v jednání.
3. Nějaké plánované příchody zatím nemáme. Věřím, že bude dostačující udržet pohromadě současný kádr, který má svou kvalitu. Uvidíme, pokud by se během léta objevilo nějaké zajímavé dostupné jméno, tak bychom se tomu nebránili.

Jaroslav Louda, Olympia Radotín
1. Myslím, že ohlížet se už nemá cenu. Prostě jsme se museli dané situaci přizpůsobit a teď je daleko důležitější koukat dopředu.
2. Letní přípravu jsme začali v úterý 7. července, trénovat budeme třikrát týdně a o víkendech odehrajeme přípravné zápasy - sobota A-tým, neděle B-tým. Minimálně dva týdny chceme pracovat na kondici a pak půjdeme do herní fáze.
3. Nás se zatím týká jedna jediná. Z pracovních důvodů skončil Martin Jiránek, dále bude v klubu působit pouze jako sportovní manažer. Oslovili jsme nějaké hráče, a to z nižších i vyšších soutěží, a pozvali je na letní přípravu. Uvidíme, s kým se nakonec dohodneme.

Jakub Slezáček, Kolovraty
1. Tím, že jsme tuhle situaci nemohli nijak ovlivnit, tak jsme to jen přijali, tak jak to je. Po znovuzahájení tréninků, jsme se snažili užít tréninky na přírodní trávě, která od října chyběla každému. Teď můžeme jen doufat, že se tenhle jarní zákaz pohybu už nebude opakovat.
2. Tím, že jsme trénovali v podstatě dva měsíce a měli to proložené několika zápasy, tak teď měli kluci čtyři týdny volno. S přípravou začneme 14. července, na našem hřišti se střetneme s Nespeky, Pragovkou a divizním Meteorem.
3. Doplnili nás tři odchovanci ještě dorosteneckého věku. O jiných změnách v tuto chvíli není řeč.

Miroslav Hlad, Viktoria Žižkov B
1. Ohlédnutí za skončenou sezonou poznamenanou pandemií asi jen tak nezapomenu, přesněji její jarní část. Ačkoliv výsledkově nelze sezonu hodnotit, tak získané zkušenosti a motivace pro následující sezonu určitě máme. Vzhledem k tomu, že se jedná o mladý tým ročník 1999 a 2000, tak byla tato část pro přechod hráčů klíčová a věřím, že každý si z ní vzal cenné zkušenosti do dalších let.
2. Přípravu začínáme 14. července, trénovat budeme čtyřikrát v týdnu, od 19. do 26. července bude tréninkový kemp: dvě fáze denně plus dvakrát bazén na Pražačce, tři vložená přípravná utkání Ďáblice, Střešovice a Baník Libušín. Vše na Vítkově. Následně 2. srpna sehrajeme generálku s TJ Březiněves a poslední týden vše doladíme na první mistrovské utkání Žižkov B - Kolovraty.
3. Nechci jednat neuváženě a říkat nějaká jména, zatím jednáme o zařazení a doplnění s šéftrenérem mládeže a trenéry .Určitě budou až čtyři změny a budou se týkat každé řady. Záměr klubu je zabudovat talentované mladé hráče ročník 2001, podobně jako Motorlet. Další úkol je propojení s A týmem a umožnit hráčům širšího kádru nebo po zranění herní praxi .

Pavel Gregor, Admira B
1. Fotbalové jaro bylo vskutku netradiční. Po uvolnění restrikcí jsme okamžitě začali trénovat a odehráli náročná přípravná utkání. Následovalo krátké volno od 24. června. 
2. Ostrou letní přípravu jsme začali 7. července. Čekají nás silní soupeři, od přeboru do třetí ligy. Díky jarnímu bloku však již máme na co navazovat, nezačínáme na nule. Ale asi jako všichni, také my se těšíme zejména na začátek normální soutěže.
3. Do přípravy se zapojí i talentovaní hráči, kteří přecházejí z dorostu a v jarním bloku už doplnili naše mužstvo. Konkurence tedy opět vzrostla. Pokud se chceme i nadále zlepšovat, náročnost je zcela zásadní.

Petr Procházka, Hostivař
1. Raději se zpět neohlížím. Toto nikdo nečekal. Dívám se dopředu s přáním, aby se situace již neopakovala.
2. Letní příprava začíná 13. července, a to tréninky čtyřikrát týdně v domácím prostředí. Přípravná utkání jsou naplánována takto: 18. 7. Sláva Cup, turnaj v Dobrovízi, 22. 7. Libuš - Hostivař, 25. 7. Hostivař - Nespeky, 29. 7. Zlíchov - Hostivař, 1. 8. Hostivař - Dobříš.
3. Odešli zkušení Tomáš Pešír a Jiří Krejčí. Naše řady doplnili Viktor Žampa a Lukáš Polák.

Michal Šimánek, Uhelné sklady
1. Každopádně jsem rád, že se můžeme vrátit na hřiště a zase začít dělat to, co nás baví. I když jsme měli pár tréninků a i nějaká přátelská utkání, nebylo to ono, kór když jsme věděli, že soutěž skončila. O to víc se těšíme na nový ročník. Snad se nic podobného nebude na podzim opakovat.
2. My jsme s tréninky skončili v půlce června, někteří kluci jsou na dovolené, takže užívají volna, ale přípravu začínáme 14. července a uvidíme, v jakém počtu se sejdeme. Samozřejmě máme naplánovaná i nějaká přípravná utkání, tak jsem zvědav, jak se nám příprava vydaří a doufám, že budeme připraveni na soutěž. Snad se nám během přípravy nikdo nezraní. Myslím, že se kluci taky těší, až to zase vše vypukne.
3. Nějaké změny, co se týče příchodů, řešíme a snad se nám je povede dotáhnout do konce, proto ještě nechci nic prozrazovat. Každopádně si myslím, že když se povedou, bude to fajn i přínos pro mužstvo. Co se týče odchodů, zatím mi nikdo nic nenaznačoval, tak doufám, že tým zůstane stejný, protože tady na Uhelkách je skvělá parta, a to je důležité.

Petr Majer, Slavoj Podolí
1. Za jarem se bohužel musím ohlédnout s pocity zklamání. Bohužel se nemohlo hrát a proto si myslím, že nám epidemie koronaviru sebrala všem půl roku fotbalového života. Na druhou stranu se už ale zpátky vracet a ohlížet nechci, je to snad nadobro za námi a my se soustředíme na novou sezonu.
2. Nyní už proběhne klasická letní příprava, kdy potrénujeme a sehrajeme přípravná utkání. Přípravné období je celkem krátké, takže těch tréninků a zápasů nebude tolik jako v zimě. Doufáme, že se kvalitně připravíme na podzimní část přeboru.
3. Teprve začneme přípravu, takže samozřejmě nějaké změny v kádru budou, jak odchody, tak i příchody. Ale momentálně po mně jména nechtějte. Nejdříve začneme přípravu, pak se dále uvidí, co a jak.