Foto: Jiří IPSER
Jeden zápas a záchrana byla doma. Jaro bylo divné, budu pokračovat, říká hostivařský gólman Slavík

Jeden zápas a záchrana byla doma. Jaro bylo divné, budu pokračovat, říká hostivařský gólman Slavík

Těšil se, jak na jaře vychytá pro Hostivař záchranu Pražská teplárenská přeboru. Nakonec Martin Slavík (40) odchytal v dresu nového týmu jediný duel, gól nedostal a jeho celek bral na Zličíně bod za remízu 0:0. Pak sezonu předčasně ukončila pandemie koronaviru. „Cíl v podobě záchrany máme, takže bych mohl klidně skončit,“ směje bývalý gólman prvoligových Teplic. „Chtěli jsme si ale záchranu uhrát na hřišti,“ dodává.

Co jste na to hodně krátké jaro říkal?
Bylo to tedy hodně divné, zachytat si jeden zápas. Aspoň že jsem udržel na Zličíně nulu. Bylo to specifické. Nikdo z nás nic podobného nezažil. Ale stalo se, nedalo se nic dělat. Od té doby jsem vlastně bez fotbalu.

Ale pokračujete v Hostivaři, že?
Ano. Z té trojice, co jsme přišli před jarem, ale budu v klubu pokračovat jen já. Pišta (Tomáš Pešír) je zpátky v Újezdu Praha 4, co bude s Jirkou Krejčím se uvidí. A pryč je taky trenér Hebousse. Těšil jsem se, jak si s nimi zahraju, že s nimi budu v týmu. Netušil jsem, jak se to vyvrbí.

Končit po jednom odchytaném utkání by bylo zvláštní, že?
To by bylo hodně divné. Ale kdybych měl třeba zdravotní problémy, tak bych neměl problém skončit. Ale mám malého kluka, chci, aby viděl tátu, jak chytá. A taky se musím hýbat, abych nekynul. Dělám fotbal i kvůli partě, a ta je v klubu dobrá. Při fotbale si vyčistím hlavu od starostí, které má člověk jinde.

Máte i u nového trenéra jistou pozici jedničky?
Kdyby měli nějakého mladého kluka a já bych mu měl dělat dvojku, tak bych mu asi raději nezacláněl. Dělat jen dvojku by mě nebavilo. To ale není případ v Hostivaři. Oni mají mladého gólmana, rozumného, co se chce něco naučit. Takže klidně odchytám pár zápasů já a pak půjde do branky on. Oba dva můžeme dostat prostor.

Mimochodem, do Újezdu Praha 4 přišel váš někdejší spoluhráč Antonín Rosa. Říkal, že až nastoupí proti vám, moc by vám chtěl dát gól. Co vzkážete vy jemu?
To je mi tedy novinka. Tak on je v Újezdu, no to je jasný, že mi bude chtít dát gól. Já mu nic vzkazovat nebudu, člověk něco žvástá a pak to dopadne jinak. Já si jdu v Hostivaři zahrát pro radost, lámal jsem Tondu, aby šel za mnou. Ale asi to zase zařídil Pišta. (směje se) Myslím, že Tonda klidně mohl jít i do vyšší soutěže.

Z toho všeho mi plyne, že si tedy nezahrajete spolu, ale budete rád, když nastoupíte alespoň proti sobě.
Přesně tak. Snad budeme všichni zdraví, v našem věku už se může stát, že bude člověk zraněný. Ale na ten zápas proti Újezdu Praha 4 se těším.

Však jste si také Pražská teplárenská přeboru moc neužil. Štvalo vás to?
Byla to škoda, protože jsem se dostal do formy. V Hostivaři je pěkná tráva...

Sezona končí, už občas pomyslíte na tu novou?
Určitě, pojede se od nuly, takže máme lepší výchozí pozici. Nechtěli bychom hrát na chvostu tabulky. Už zima ukázala, že tady je potenciál, docela se trénovalo. Chtěl bych nás vidět ve středu tabulky.

Odpočíváte od fotbalu, nebo po očku sledujete alespoň první ligu, kde se ještě hraje?
Momentálně jsem na týden odjel s rodinou na Jižní Moravu na dovolenou. Je tu hezky, užíváme si to. Na ligu pochopitelně koukám, sleduji výsledky. Teplice mi udělaly radost, že zabraly. Sleduji i Slavii. Zaslouženě slaví titul.



Související články