Foto: Denis Postler
Bratři Jarolímové jsou dál v Újezdu nad Lesy, pokračuje i Blažek, vyvrací fámy trenér

Bratři Jarolímové jsou dál v Újezdu nad Lesy, pokračuje i Blažek, vyvrací fámy trenér

Hlavním městem se šířily zákulisní zprávy o tom, jak Újezd nad Lesy houfně opouštějí známá jména. Obavy z toho, že by tým trenéra Josefa Šimka měl mít po sezoně, kterou předčasně ukončila pandemie koronaviru, nouzi o exligové hvězdy, vyvrátil samotný kouč. „Na jednání výboru klubu, který vede fotbal v Újezdu nad Lesy, se řešily nějaké věci, ale myslím si, že informace mají zůstat tam, kde se řekly,“ poznamenal k situaci v Újezdu Šimek.

Co řešil výbor tedy nechme být, ale zaslechl jsem, že z klubu odešli bratři Jarolímové. Můžete prozradit, jak to s nimi vypadá?
Je období, kdy se dá z klubů odcházet jen za tabulkové ceny. A pak je přestupové okno, kdy se kluby musí na přestupu domluvit. Co se týče bratrů Jarolímů, tak mám zprávy, že jsou normálně dál hráči Újezdu nad Lesy. Ale dobře víte, jakým u nás působí stylem. Oni dali jasně najevo, že když získají nějaké trenérské angažmá v nejvyšší soutěži, má to u nich přednost.

Je pravda, že David Jarolím si už takhle na chvíli odskočil do třetiligového SK Rakovník...
A nyní trénuje devatenáctku ve Vyšehradu. Zatím platí to, co jsem říkal, ale jestli k nějakému odchodu v budoucnu dojde, to netuším.

V souvislosti s odchody padlo i jméno Davida Snopa, naopak brankář Jaromír Blažek má pokračovat. Můžete popsat situaci u téhle dvojice?
S Davidem jsme se o všem ještě nebavili, co se týče Jardy Blažka, tak co vím, zůstává. Jediné, co je mi známo, tak požádali bratři Šediví, že by si to chtěli zkusit ve vyšší soutěži, ale zatím tam snad o ně žádný klub neprojevil zájem. Je otázkou, jak na kluby, a nejen v přeboru, dopadne ta koronavirová pauza. Myslím, že to dopad mít bude a kluby budou zvažovat, zda angažovat nějaké hráče a dát za ně ty a ty finance.

Zaslechl jsem i to, že máte v Újezdu nad Lesy končit i vy sám. Měl jste nějaké nabídky?
Pokud tohle někdo říká, tak nemluví pravdu. Když to shrnu jako celek, tak se může stát, že nějaký hráč třeba během léta odejde. Nějaké změny v klubu mohou být, ale víc to nechci rozebírat, platí, co jsem říkal v úvodu. Ty věci se vyřeší uvnitř klubu.

Každopádně termínově končí sezona, která byla hodně zvláštní, jelikož ji předčasně ukončila pandemie koronaviru. Rozloučili jste se o víkendu nějakým zápasem?
Měli jsme si zahrát s Braníkem, ale hřiště bylo po dlouhém dešti nacucané vodou, tak se to zrušilo. Byla taková zvláštní tečka za zvláštní sezonou. Nikdy se nic takového nestalo a já jsem rád, že tahle sezona skončila.

Přitom bych čekal, že ohlédnutí bude z vaší strany spíš pozitivní, protože podzim Újezdu nad Lesy vyšel báječně, ne?
To ano, jenže právě kvůli těm okolnostem a koronaviru se na tu první půlku sezony tak trochu zapomnělo. Přitom naše jízda soutěží byla skvělá. Budu rád, když na to hráči nezapomenou, laťku máme z podzimu hodně vysoko. Teď si každopádně hráči užijí měsíční volno.

A vy budete s vedením pátrat po posilách...
Rozhlížíme se, samozřejmě budeme posilovat i z vlastních zdrojů. Chceme zapojovat mladé kluky. Trénujeme áčko i béčko dohromady. Co se týče hráčů rezervy, je to různé a individuální. Někdo bere béčko tak, že je tam super parta a prostě si jde zahrát, další má třeba ambice, maká víc a snaží se prosadit do áčka. Takový hráč pak může dostat v přeboru šanci.