Foto: Jiří IPSER
Trenér Veselý už nevede Vyšehrad, na lavičce ho vystřídalo duo Pařízek - Klíma
11.06.2020

Trenér Veselý už nevede Vyšehrad, na lavičce ho vystřídalo duo Pařízek - Klíma

Léčba novým trenérem zabrala. Fotbalisté Vyšehradu se po restartu FNL výsledkově trápili, ze čtyř zápasů vydolovali jen bod. A tak na místě hlavního kouče u Šemíků skončil trenér Roman Veselý (na fotografii vlevo). Na jeho pozici nastoupil Oldřich Pařízek (uprostřed), jenž tým vede spolu se šéfem klubu Jaroslavem Klímou (vpravo). A tým hned vyhrál v Třinci 2:1. „Domluvili jsme se s trenérem Veselým, že bude v tuhle chvíli lepší, aby skončil. Tým potřeboval nějaký nový impulz,“ komentuje trenérskou změnu Klíma.

Roman Veselý na vyšehradské lavičce slavil úspěchy. S klubem postoupil do druhé ligy. „Trenér Veselý u nás odvedl dobrou práci a já mu za ni děkuji. Fotbal je ale někdy mrcha,“ naráží Klíma na to, že kouč odvedl pro Šemíky dobrou práci. Teď ale doplatil na zhoršené výsledky.

Dvaapadesátiletý Veselý přišel na Vyšehrad v červenci roku 2018 z Benešova a odkoučoval celkem 87 zápasů Slavoje Vyšehrad s bilancí 40 výher – 16 remíz – 31 porážek. Z toho 21 zápasů bylo ve Fortuna:Národní lize (6 výher – 3 remízy – 12 porážek), 33 v ČFL (21 výher – 7 remíz – 5 porážek), 4 v MOL Cupu (2 výhry – 0 remíz– 2 porážky) a 29 přípravných (11 výher – 6 remíz – 12 porážek).

Koronavirová pauza byla dlouhá a na některých týmech se zkrátka podepsala víc. V klubu jsem skončil, ale myslím, že se nemám za co stydět. Konec přišel v době, kdy měl Vyšehrad náskok deseti bodů na sestupové příčky, což bylo cílem,“ konstatoval odvolaný trenér. Děkuji Vyšehradu za šanci, jakou jsem v klubu dostal. Byl jsem u nejúspěšnější sezony klubu v historii, kdy se postoupilo do druhé ligy. Během mého působení se v klubu protočilo strašně moc hráčů, ale tým má kvalitu a já věřím, že bude vyhrávat, dodal.

Když druholigový celek přemýšlel, jak situaci vyřešit dál, vsadil na Oldřicha Pařízka, bývalého gólmana, jenž už ve Vyšehradu působil. „Samozřejmě jsme se bavili o tom, co dělat dál. A varianta s Oldou Pařízkem nám přišla jako nejlepší řešení,“ prozradil Klíma.

Zda by si Pařízek mohl v případě zlepšených výsledků vysloužit i dlouhodobější angažmá v pozici hlavního trenéra, to nechal Klíma bez jasné odpovědi. „Je možné, že to tak bude,“ naznačil, že je i tato varianta ve hře.

Na domácí půdě se Šemíci představí poprvé pod vedením nového trenérského dua v pondělí 15. června, kdy bude jejich soupeřem Hradec Králové. Momentálně je Vyšehrad na dvanáctém místě tabulky. Na sestupové příčky má náskok deseti bodů.